Wednesday, November 10, 2010

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ




















ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Προσευχόμαστε να μην είναι ακριβείς οι πληροφορίες της ιστοσελίδας “Αυγουστίνος Καντιώτης” ότι το Πατριαρχείο Σερβίας ετοιμάζει την καθαίρεση του Σεβασμιότατου πρώην Ράσκας Αρτέμιου.


Για όνομα του Θεού! Τι έκανε για να καθαιρεθεί; Εδώ γίνονται ανεκτά - σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες - απίστευτα εκκλησιαστικά εγκλήματα (δόγματος, ήθους και λατρείας) και θα καθαιρεθεί ένας Αγιος άνθρωπος που κάνει αδιάκριτη υπακοή στη Σύνοδο που τον εκθρόνισε αντικανονικά με “συνταξιοδότηση”;


Τον κατηγορούν ότι θέλει να κάνει σχίσμα!


Για ποιο σχίσμα μιλούν;


Οταν ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και άλλοι κληρικοί και λαικοί επισκέφθηκαν στην εξορία του το Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο στο “αρχονταρίκι” που τους φιλοξένησε υπήρχε η φωτογραφία του Μακαριότατου Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου.


Για ότι κάνει ζητά ευλογία!


Οτι του απαγορεύσουν να κάνει - δίκαια ή αδικα - υπακούει!


Ετσι συμπεριφέρονται οι σχισματικοί;


Είναι ανεπίτρεπτο οι όποιες θεμιτές διαφορές απόψεων που έχουν μεταξύ τους οι Σέρβοι Ιεράρχες για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Κοσσόβου να οδηγήσουν στην καθαίρεση ενός ενάρετου και ομολογητή κληρικού.


Αν όντως έχουν πρόθεση να καθαιρέσουν ένα άνθρωπο της αρετής και της κατά Θεόν σοφίας του ομολογητή ιεράρχη παρακαλούμε θερμά το Μακαριότατο κ. Ειρηναίο και τους άλλους Σέρβους ιεράρχες να κάνουν δεύτερες σοφότερες σκέψεις.


Ιδίως οι εξ αυτών μαθητές του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς (πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος, Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος και Μπάτσκας Ειρηναίος) ας αναλογιστούν την απέραντη θλίψη που θα προξενήσουν στον Αγιο Ιουστίνο αλλά και το βαθμό του σκανδαλισμού του ποιμνίου της Εκκλησίας από μια τέτοια απίστευτη ενέργεια. Οχι μόνον της Εκκλησίας της Σερβίας αλλά σύμπασας της Ορθοδοξίας.


Για όνομα του Θεού! Σκέφτονται να καθαιρέσουν το Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο; Μα είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιες σκέψεις;


Ακολουθεί η είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΕΡΒΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

========


Μ’ εντολή του Πατριαρχείου της Σερβίας συλλαμβάνεται για εκφοβισμό ο άοπλος μοναχός Αντώνιος από πλήθος αστυνομικών. Μεταφέρεται στην Αστυνομία και μετά 2 ώρες αφήνεται ελεύθερος.


Ο μοναχός Αντώνιος με Σέρβους ορθοδόξους πιστούς κάνουν μήνες τώρα ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Πατριαρχείο, για:


  • 1) Να εκδηλώσουν την συμπαράστατή τους στον αδίκως εξορισθέντα άγιο, ορθόδοξο και αντιοικουμενιστή Μητροπολίτη του Κοσόβου Αρτέμιο.
  • 2) Για να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους για τις φιλοπαπικές και οικουμενιστικές θέσεις του πατριάρχου Ειρηναίου και της φιλοπαπικής ομάδος του, που ονομάζεται Ιερά Σύνοδο της Σερβίας (SOC) και αποτελείται από 4 δεσποτάδες που - όπως φαίνεται - μέχρι να πεθάνουν θα παραμείνουν οι ίδιοι!
  • 3) Ζητούν η Σερβία να μείνει Ορθόδοξη χώρα και να μην υποταγεί στον Πάπα.


Συγκεντρώνονται ειρηνικά κάθε Σάββατο και ψάλλουν ύμνους στο Θεό και προσεύχονται. Αυτό ενοχλεί όπως φαίνεται τον πατριάρχη Ειρηναίο και την παρέα του και θέλει να τους διαλύσει. Οι συγκενρτώσεις τώρα που θα συγκληθεί η Ιεραρχία της Σερβίας στις 17 Νοεμβρίου θα είναι καθημερινές και όπως φαίνεται η σύγκληση της Ιεραρχίας γίνεται για να επικυρώσει τις παράνομες πράξεις τους και να καθαιρέσει τον καλύτερο επίσκοπο της Σερβίας Αρτέμιο, γιατί·

  • α) Είναι αντιοικουμενιστής και θα φέρει εμπόδια στην έλευση του Πάπα τo 2013,
  • β) Δεν θέλει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου,
  • γ) Φέρει εμπόδια στις μεγάλες κατοχικές δυνάμεις, που βομβάρδισαν την Σερβία, και
  • δ) Έχει κοντά του πλήθος ιερέων και μοναχών που είναι έτοιμοι και στη φωτιά να πέσουν υπερασπιζόμενοι την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.

Να δούμε θα βρεθεί κανένας Σέρβος ορθόδοξος επίσκοπος που θα αντιδράσει και δεν θα υπογράψει την σφαγή και την καθαίρεση ή θα γίνουν όλοι λαγοί και θα υπογράψουν την καταδίκη του αθώου αδελφού τους.


ΠΗΓΗ:


Αυγουστίνος Καντιώτης

No comments:

Post a Comment