Monday, November 29, 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ"














ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Συμμετέχουμε ολόθυμα στη χαρά του Οικουμενικού Θρόνου για την απόκτηση του τίτλου ιδιοκτησίας του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου το οποίο αυθαίρετα αφαιρέθηκε από την ιδιοκτησία του Πατριαρχείου από την Τουρκία.


Η επιστροφή του τίτλου ιδιοκτησίας του ορφανοτροφείου στο Πατριαρχείο σημαίνει κατ’ ανάγκην και την αναγνώριση του νομικού καθεστώτος του Πατριαρχείου το οποίο μέχρι τώρα δεν αναγνώριζε το Τουρκικό κράτος.


Η διπλή επιτυχία του Πατριαρχείου είναι αποτέλεσμα της Πρόνοιας και της αγάπης του Θεού, όπως πολύ ορθά δήλωσε ο Παναγιότατος.


Γι’ αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης ας μεριμνήσει ώστε η ανακαίνιση του ορφανοτροφείου να γίνει αιτία να δοξάζεται το όνομα του Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Οχι να μετατραπεί σε κέντρο συγκρητισμού.


Παράλληλα παρακαλούμε τον Παναγιότατο να μην πληγώνει την ευαισθησία των πιστών με οικουμενιστικές ενέργειες όπως είναι η παρουσία απεσταλμένων του Πάπα στη Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου λές και ο Παπισμός είναι Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι επιτρεπτό να παρίστανται αντιπρόσωποί του στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου.


Αφού - όπως πολύ ορθά δήλωσε ο Παναγιότατος - η Πρόνοια του Θεού είναι που βρίσκει τους τρόπους της επιβίωσης του Πατριαρχείου ας μην παραβιάζονται οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας που απαγορεύουν αυστηρά τις συμπροσευχές με αιρετικούς, σχισματικούς και αλλόθρησκους.


Παρατίθεται στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ:

“ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ”


Του Νικολάου Μαγγίνα

==================


Εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέλαβε τον κτηματολογικό τίτλο ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.


«Εχουμε εις τας χείρας μας από της μεσημβρίας της σήμερον, διά χειρών των νομικών συμβούλων μας και εκπροσώπων μας, τον περιπόθητο τίτλο ιδιοκτησίας. Επαναλαμβάνω και υπογραμμίζω επ' ονόματι του Πατριαρχείου μας, που σημαίνει όχι απλώς ότι επαναποκτούμε το ακίνητο μας αλλά σημαίνει ότι πλέον το Πατριαρχείο μας έχει και επισήμως νομική προσωπικότητα και έχει δικαίωμα να έχει ακίνητο περιουσία. Εάν δεν είχε νομική προσωπικότητα δεν θα ημπορούσε να έχει σήμερα εις τα χέρια του τον τίτλο ιδιοκτησίας του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου».

«Είναι μια ευοίωνος εξέλιξις. Θα ευχόμασταν να μην είχαν οδηγηθεί τα πράγματα εδώ που οδηγήθηκαν διότι ύστερα από τόσα χρόνια αγώνων και αγωνίας καταλήξαμε στον ίδιο παρονομαστή που λέμε. Καταλήξαμε στον να έχουμε και πάλι τον τίτλο ιδιοκτησίας που είχαμε στα χέρια μας και από την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και από την περίοδο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Έχουμε τίτλο ιδιοκτησίας από το 1929 και αδίκως και κακώς αι εφ’ ημάς τεταγμέναι αρχαί και ιδιαιτέρως η Γενική Δ/νση Βακουφίων ημφισβητησε αυτόν τον τίτλο ιδιοκτησίας που το ίδιο Τουρκικό Κράτος μας είχε δώσει και οδηγήθημεν στα δικαστήρια. Ηδικήθημεν και καταλήξαμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, αδίκως και ματαίως» συνέχισε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:


«Τέλος καλό όλα καλά όπως λεμε. Δοξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Ἄς είναι ένα μάθημα και μια υπόμνηση για όλους μας ότι ποτέ δεν πρέπει να απογοητευομεθα, ποτέ δεν πρέπει να απαισιοδοξούμε ποτέ δεν πρέπει να καταθετουμε τα πνευματικά όπλα, αλλά να εξακολουθήσουμε ως ομογένεια και ως μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, να αγωνιζόμεθα και να έχουμε το ίδιο αγωνιστικό φρόνημα και να υπολογίζουμε εις την Πρόνοια του Θεού η οποία Πρόνοια του Θεού, ξεπερνά όλα τα ανθρώπινα εμπόδια όλες τις ανθρώπινες δυσκολιες και μας εξάγει εκάστοτε εις αναψυχή. Ο Θεός γνωρίζει τρόπους, δρόμους και μονοπάτια τα οποία δεν μπορούμε εμείς να φανταστούμε. Και ιδού το αποτέλεσμα για μας που δεν επαύσαμε ουδέ επί στιγμή να ελπίζουμε στην αγάπη και την φιλανθρωπία του Θεού μέχρι την τελική μας δικαίωση».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

2 comments:

  1. Μα το θἐμα δεν είναι μόνο οι κινήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη υπέρ του Οικουμενισμού. Είναι ότι γυμνή τη κεφαλή διαδίδει τον Οικουμενισμό όπου και όποτε μπορεί. Έχει ξεστομίσει ΤΟΣΕΣ πολλές αιρέσεις (μερικές από αυτές μπορεί κανείς να μηνομεύσει σε διἀφορα έργα του μοναχού Αρσένιου Βλιαγκόφτη) που θα έπρεπε κανονικά η Σύνοδος να τον έχει καθαιρέσει προ πολλού. Φυσικά ό,τι πέσει στα χέρια του θα γίνει και κέντρο συγκρητισμού. Για αυτό καλά έλεγε πιο παλιά ένας γέροντας "Τι πολεμάτε για τη Σχολή της Χάλκης? Ο Θεός την κρατάει μακρυά μην τυχόν την κάνουμε και αυτή οικουμενιστικό κέντρο". Δυστυχώς.

    ReplyDelete
  2. Ωστε φοβάστε αγαπητέ μου ότι αν ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα γίνει πηγή Οικουμενισμού;

    Ευτυχώς που έχουμε τη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης και την Θεολογική Ακαδημία του Βόλου και για να μην ξεχνιόμαστε και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών που έχει κόσμημα ορθοδόξου θεολογίας το Χρυσόστομο Σαββάτο.

    Κάποιοι απλά μισούν το Πατριαρχείο ως θεσμό.

    Στην πραγματικότητα είναι Βαρθολομαιομάχοι! Οχι αντιοικουμενιστές και έτσι φτάνουν στο σημείο να θέλουν να γίνει το θέλημα των Τούρκων και να μείνει κλειστή η Σχολή.

    ReplyDelete