Wednesday, November 24, 2010

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟΥ π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟΥ π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
==========
Μια ακόμα φορά η Ιερά Συνόδος, αντί να αναπαύει τις ψυχές μας, μας θλίβει με τις εκκοσμικευμένες πρακτικές της. Μια χτυπητή παρανομία της Συνόδου πληροφορηθήκαμε από χθεσινή ανάρτηση στο διαδίκτυο (www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=17265). Αφορά τον αδίκως καθαιρεθέντα από την Ι. Σύνοδο ιερομόναχο π. Ευθύμιο Τρικαμηνά. Οι άδικες πρακτικές της Ι. Συνόδου είναι σήμερα παρόμοιες με εκείνες που ο ίδιος κατάγγελλε (Έγραφε π.χ. το 1998-2001, για τον Αρχιεπ. Χριστόδουλο και την Ι. Σύνοδο: «δεν επιθυμείτε την εκκαθάρισιν του εκκλησιαστικού τοπίου με διαφάνεια», «η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη χωλαίνει», «αισθάνομαι ότι παρακολουθώ θέατρο παραλόγου, ότι ζω σε σχιζοφρενική ατμόσφαιρα»).
Μόνο που τότε που έλεγε αυτά ο κ. Ιερώνυμος ήταν αντιπολίτευση. Τώρα, που βρίσκεται στην εξουσία, αντί να διορθώσει τα πράγματα, ανέχεται να παίζεται στα εκκλησιαστικά παρασκήνια το «θέατρο παραλόγου», να επικρατεί μια «σχιζοφρενική ατμόσφαιρα» και να εφαρμόζονται στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη πρακτικές, που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, και όχι τον χαριτωμένο από το Άγιο Πνεύμα, πολιτισμένο χώρο της Εκκλησίας των Αγίων Πατέρων.
Συγκεκριμένα: Η Ι. Σύνοδος καθαίρεσε την 30.8.2006 τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, όχι για κάποια κατάχρηση, αλλά γιατί υποστήριξε θέματα Πίστεως και εναντιώθηκε καθηκόντως προς Μητροπολίτες, που παρέβαιναν Νόμους της Εκκλησίας. Μετά την καθαίρεση, ασκήθηκε αίτηση ακύρωσης της υπ’ αριθμ. 21/2007 αποφάσεως του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όμως, πέρασαν 3 περίπου χρόνια, η Ι. Σύνοδος –η κηρύττουσα την δικαιοσύνη του Χριστού στον κόσμο– αρνείται αυθαιρέτως και παρανόμως να αποστείλει το φάκελο της υποθέσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εμπαίζοντας τον ιερομόναχο και τον δικηγόρο του, αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωσάν να είναι «κράτος εν κράτει». Ορίζεται νέα δικάσιμος, αλλά και πάλι η Ι. Σύνοδος δεν αποστέλλει το φάκελο με αποτέλεσμα να έχει αναβληθεί πολλές φορές η εκδίκαση της υποθέσεως, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνηγόρου και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του ιδίου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, και ταυτόχρονα ο αδικούμενος ιερομόναχος να βιώνει την «ιερή» αδικία!
Αύριο Πέμπτη (25/11/2010) εκδικάζεται και πάλι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας το θέμα και, δυστυχώς η Ι. Σύνοδος, σύμφωνα και με τις χθεσινές πληροφορίες, δεν έχει στείλει και πάλι το φάκελο. Και διερωτάται κανείς: γιατί άραγε; Συνειδητοποίησαν οι γραμματείς της Ι. Συνόδου και οι «ιεροί» δικαστές ότι η απόφασή τους είναι αστήρικτη και παράνομη και, ως εκ τούτου, αρνούνται να αποστείλουν το φάκελο στο Συμβούλιο της επικρατείας, φοβούμενοι την γελοιοποίηση; Αν όχι, γιατί κωλυσιεργούν; Αν ναι, ας αποδεχθούν το λάθος τους κι ας δείξουν πρώτοι ότι ξέρουν να εφαρμόζουν την αναγκαιότητα της μετάνοιας που μας διδάσκουν.
Καλούμε την Ι. Σύνοδο να παύσει να στερεί τον π. Ευθύμιο των στοιχειωδών δικαιωμάτων που έχει κάθε Έλληνας πολίτης και να πράξει το καθήκον της, που είναι η αποστολή του φακέλου του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ας το κάνει έστω και την τελευταία στιγμή.
Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2010

Για την «Φιλορθόδοξο Ένωσι “Κοσµάς Φλαµιάτος”»,

Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
Ο Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης

No comments:

Post a Comment