Wednesday, November 10, 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============
Ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν ότι στηρίζουν με κάθε τρόπο την Εκκλησία ενώ οι δικοί μας ηγέτες με πρώτο και χειρότερο τον κ. πρωθυπουργό δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να ναρκοθετούν την Εκκλησία και να προσπαθούν να τη μειώσουν και να την εξοβελίσουν από τη ζωή του ευλογημένου μας Γένους.
Το χειρότερο! Στην εξ αντικειμένου πιο κρίσιμη ιστορική καμπή του Ελληνισμού η Εκκλησία - διά τας αμαρτίας ημών - ατύχησε να έχει ως Προκαθήμενό της τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, άνθρωπο μικρών οραματισμών και ανίκανο να αρθρώσει λόγο εκκλησιαστικό με νόημα και ουσία. Ανθρωπο ο οποίος ενεργεί ως υπεύθυνος της κλαδικής του κυβερνώντος κόμματος! Οχι ως αρχιστράτηγος της Εκκλησίας. Βλέπει το ρόλο της Εκκλησίας ως διακοσμητικό στοιχείο στη ζωή του έθνους και νομίζει ότι χρέος της είναι να λειτουργεί ως παράρτημα του υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας. Οχι ως μεταμορφωτική δύναμη που “καινά ποιεί τα πάντα”. Είναι φανερόν ότι με τέτοιους αρχιστράτηγους και στην Πολιτεία και στην Εκκλησία δεν χρειάζονται εχθροί για να οδηγηθούμε σε ήττα.
Αντίθετα στη Ρωσία μια Εκκλησία 160 εκατομμυρίων πιστών, που πάλλει από δυναμισμό, βρίσκεται στο κέντρο της ζωής του ρωσικού έθνους και απολαμβάνει κάθε είδους υλική και ηθική βοήθεια από το ρωσικό κράτος. Ο Ρώσος πρόεδρος καλλιεργεί προσωπικές σχέσεις με Πατριάρχες, Επισκόπους και ηγουμένους όχι μόνον της Ρωσίας αλλά της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν γένει. Συμπεριφέρεται ως νέος Βυζαντινός αυτοκράτορας ή Τσάρος της Ρωσίας που στηρίζει την ανά την Οικουμένη Ορθοδοξία και μάλιστα με σεμνότητα και ταπείνωση. Χωρίς να προκαλεί!
Τολμά κανείς να κάνει σύγκριση του αναστήματος και των οραματισμών των Ρώσων πολιτικών και εκκλησιαστικών ηγετών με τη μιζέρια και τη μικροψυχία των δικών μας εκκλησιομάχων πολιτικών ηγετών και την ψηλαφητή - για να εκφρασθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια - ανεπάρκεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου;
Παρατίθεται στη σύνεχεια το σχόλιο του καλού ιστολογίου “Χριστιανική Βιβλιογραφία” και η ανταπόκριση της “Ρομφαίας” που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του δικού μας άρθρου.

*****

Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ!
(Οἱεσδήποτε συνειρμικὲς σκέψεις γιὰ τὰ ἐν Ἑλλάδι ἂς παραβλεφθοῦν ὡς κακόπιστες.

Οἱ ἐν Ἑλλάδι ἄρχοντες ἔχουν ἀπογειωθεῖ σὲ κόσμους ὑπερφίαλης θεομαχίας.
Καὶ δὲν ἀσχολοῦνται πιὰ μὲ Ἁγίους.
Προτιμοῦν τοὺς τροϊκανοὺς ἀγρίους,
γιὰ νὰ λύσουν τὰ προβλήματα τῆς Χώρας.)
===========

Ἕνα μπουκέτο λουλούδια ἀπέστειλε χθὲς Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010 πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Ἐπισκόπου Πενταπόλεως ὁ Πρόεδρος τῆς Ρωσικῆς Ὁμοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα μὲ ἀποκλειστικὲς πληροφορίες τῆς «Romfea.gr» ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, μετέβη χθὲς στὴ Μόσχα αὐθημερὸν μετὰ ἀπὸ πρόσκληση τοῦ κ. Μεντβέντεφ.

Ὁ Πρόεδρος τῆς Ρωσίας ζήτησε ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Βεροίας λόγῳ τῆς ὀνομαστικῆς του ἑορτῆς (παλαιὸ ἑορτολόγιο) νὰ προσκυνήσει τμῆμα λειψάνου τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, τὸ ὁποῖο ὁ κ. Παντελεήμονας εἶχε μεταφέρει τὸ 2009 στὴν Ρωσία.

Κατὰ τὴν ἀναχώρησή του ὁ Μητροπολίτης Βεροίας ἐνημέρωσε τὸν Πρόεδρο τῆς Ρωσίας, ὅτι σήμερα θὰ παραστεῖ στοὺς ἑορτασμοὺς τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου στὴν Αἴγινα.

Ἀμέσως ὁ κ. Μεντβέντεφ ἔδωσε ἐντολὴ νὰ δώσουν στὸν Μητροπολίτη ἕνα μπουκέτο λουλούδια γιὰ νὰ τὰ προσφέρει πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου, ἕναν ἅγιο τὸν ὁποῖο εὐλαβεῖται πολὺ ὁ Ρωσικὸς λαός.

Τέλος, ὁ Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ Ἑσπερινοῦ χθὲς στὴν Αἴγινα παρέδωσε στὸν οἰκεῖο μητροπολίτη Ὕδρας κ. Ἐφραὶμ τὰ λουλούδια τοῦ κ. Μεντβέντεφ μεταφέροντας καὶ τὰ χαιρετίσματά του.

ΠΗΓΗ:


Χριστιανική Βιβλιογραφία,


Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment