Friday, November 19, 2010

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΙΩΝΙΑ











ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

________


Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκα - τ. Καθηγητή, Ασφαλισμένοι αιώνια, Βόλος 2009, σσ. 256.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Καλαίσθητη έκδοση που περιλαμβάνει ομιλίες του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Κολλά στον τοπικό τύπο και το Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Δημητριάδος.


Χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

1.) Αρθρα ορθόδοξης πνευματικότητας,

2.) Παρεμβάσεις σε θέματα επικαιρότητας, και

3.) Αντιχιλιαστικά κείμενα.


Τα κείμενα του π. Αθανάσιου διαπνέονται από ένα γνήσια απολογητικό χαρακτήρα και προσπαθούν να “ασφαλίσουν αιώνια”, όπως αναφέρει, στην εισαγωγή του βιβλίου του, τους πιστούς μέσα στη ζωή της Εκκλησίας.

Ωραία καλογραμμένα κείμενα καρπός της αγάπης του σεβαστού συγγραφέα στο Χριστό και την Εκκλησία Του.


Το έργο προλογίζει θερμά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Αναφέρει μεταξύ άλλων συγκεκριμένα: “Οι άγιοι Πατέρες της ορθόδοξης Εκκλησίας μας παρέλαβαν αυτές τις Αποστολικές παρακαταθήκες, ως τέλειοι μιμητές των Αποστόλων, τις έζησαν, τις δίδαξαν και τις άφησαν στους δικούς τους μαθητές και διαδόχους μεσα από το δικό τους παράδειγμα και τις θεόσοφες διδαχές τους”.


Χαιρετίζουμε τις όντως σοφές διδαχές του Μητροπολίτη Δημητριάδος και ευελπιστούμε ότι με αυτές αποκηρύσσει τις φρικτές κακοδοξίες της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου, που τελεί υπό την εποπτεία του Σεβασμιότατου, σύμφωνα με τις οποίες είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια “μεταπατερική” θεολογία, δηλαδή να κινηθούμε πέραν ορίων των Αγίων Πατέρων!!!


No comments:

Post a Comment