Wednesday, November 24, 2010

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Μάλλον δεν κατανοώ καλά τι διαβάζω στο ρεπορτάζ για τα δραματικά γεγονότα στο Κόσοβο.


Τι θα πει η εισαγγελία άρχισε να συλλέγει στοιχεία για ποινική δίωξη του Σεβασμιότατου πρώην Ράσκας κ. Αρτέμιου για σφετερισμό εκκλησιαστικής περιουσίας;


Δηλαδή δεν έχουν στοιχεία;


Αν πιστεύουν ότι η μετάβαση του Σεβασμιότατου πρώην Ράσκας στο Κόσοβο ως κυρίαρχου επίσκοπου είναι ενέργεια που συγκρούεται με το Σύνταγμα και τους νόμους της Σερβίας τότε έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται επειδή ο Σεβασμιότατος ουδέποτε αρνήθηκε ότι πήγε και λειτούργησε στο Κόσοβο ως ο κανονικός Μητροπολίτης του Κοσόβου.


Αν αυτή του η ενέργεια είναι παράνομη ή και αντισυνταγματική τι άλλο χρειάζονται για να στοιχειοθετήσουν κατηγορία εναντίον του;


Αν από την άλλη δεν είναι παράνομη ή και αντισυνταγματική η μετάβαση του Σεβασμιότατου στο Κόσοβο ως κυρίαρχου Μητροπολίτη τότε προς τι η σπουδή για συλλογή πληροφοριών;


Εκτός εάν εννοούν! Μια και δεν έχουμε στοιχεία ας φτιάξουμε για να μπορούμε να τον εκβιάσουμε ή να τον εξοντώσουμε!!!


Τι ωραία!


“Ομορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος” κατά τον ποιητή.


Ελεος! Τι πράγματα είναι αυτά;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

=========


Σύμφωνα με Σερβικά Πρακτορεία Ειδήσεων «μεθοδεύεται» ποινική δίωξη εναντίον του Επισκόπου πρώην Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιου με βασική κατηγορία τον «σφετερισμό της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Κόσσοβο και Μετόχια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δημόσιας Εισαγγελίας Σερβίας, κ. Τόμο Ζόριτς οι παράγοντες της Α΄ εισαγγελίας του Βελιγραδίου, απεύθυναν στις Αστυνομικές Αρχές αίτημα για την συλλογή πληροφοριών με σκοπό την υποβολή ποινικής δίωξης σε βάρος του Επισκόπου Αρτεμίου.

Επίσης, ο κ. Ζόριτς δήλωσε, ότι η κα Ζαγκόρκα Ντόλοβατς, Εισαγγελέας Σερβίας, όρισε παράγοντες της Α’ εισαγγελίας Βελιγραδίου να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία για έναρξη προδικαστικής πράξης σε βάρος του Αρτεμίου.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι τον Επίσκοπο Αρτέμιο επισκέφθηκε ο Ρώσος Πρέσβης στο Βελιγράδι Αλ. Κουνούζιν, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί από τον Επίσκοπο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα γεγονότα στο Κόσσοβο.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment