Friday, November 12, 2010

ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Κεφαλαιώδους σημασίας επιστολή αναφορικά με την μέλλουσα να συνέλθει Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδόξου Εκκλησίας έστειλε προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Ομολογητής Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η επιστολή αυτή δείχνει ότι ο Σεβασμιότατος βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων της Ορθοδοξίας και ότι εμφορείται από γνήσια εκκλησιαστικό φρόνημα. Βλέπει πολύ καθαρά ποιες είναι οι προτεραιότητες αλλά και οι κίνδυνοι που υπάρχουν αναφορικά με τη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Αν η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας υιοθετήσει το αίτημα του Σεβασμιότατου Πειραιώς για συγκαταρίθμηση μεταξύ των Οικουμενικών Συνόδων της Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως του 879 - 880 (που καταδίκασε το Filioque) και της εν Κωνσταντινουπόλει Συνόδου του 1351 (που δικαίωσε τους Ησυχαστές) ο Οικουμενισμός θα δεχθεί ολοκληρωτικό πλήγμα.


ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
______________

Ο Σεβασμιότατος Πειραιώς γίνεται στόχος συντονισμένων επιθέσεων εκ μέρους των Οικουμενιστών οι οποίοι προσπαθούν να τον υποσκάψουν με κάθε τρόπο επειδή αντιλαμβάνονται την εξέχουσα βαρύτητα της ποιμαντικής διακονίας του αλλά και το ομολογιακό σθένος που τον χαρακτηρίζει.


ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
______________

Παράλληλα βέλη φαρμακερά εμβαπτισμένα στη χοληδόχο κύστη ανθρώπων μικροπρεπών, σκανδαλοποιών και χυδαίων προσπαθούν να πλήξουν το Σεβασμιότατο επειδή επισκιάζονται από την κατά Θεόν διακονία του. Πρόκειται για τους γνωστούς κύκλους που κατευθύνονται από το θλιβερό βωμολόχο και συκοφάντη κληρικό ο οποίος θα έπρεπε από καιρό να έχει κρεμάσει το πετραχήλι και να απέλθει εις τα ίδια για να κυτάξει την ψυχή του.


ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
________________

Ο Σεβασμιότατος επίσης γίνεται άδικος στόχος εκ μέρους των σχισματικών επειδή αποτελεί ανάχωμα στις αντορθόδοξες επιδιώξεις τους εξαιτίας της καταλυτικής κριτικής που ασκεί εναντίον τους. Η παρουσία του Σεβασμιότατου και το ομολογιακό του ήθος δημιουργούν κραδασμούς ηφαιστείου στο σχιμαστικό τους βάθρο, επειδή με τις ομολογιακές θέσεις που διατυπώνει τους αφαιρεί το δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι οι Ορθόδοξοι επίσκοποι πρόδωσαν την καλή ομολογία. Γι’ αυτό και καταφεύγουν στις πιο απίθανες διαστρεβλώσεις και στους πιο τραβηγμένους ερμηνευτικούς ακροβατισμούς των έργων και των λόγων του Μητροπολίτη Πειραιώς για να τον πλήξουν και να τον παρουσιάσουν ως...Οικουμενιστή!!! Τόση είναι η σχισματική λύσσα τους ώστε προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και άσπρο μαύρο για να δικαιώσουν το αιρετικό τους φρόνημα.


ΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ
___________

Παρακαλούμε θερμά το Σεβασμιότατο να μη λαμβάνει υπόψη την κακοήθεια και το αιρετικό φρόνημα αυτών των ανθρώπων. Εχει τόσο παγιωθεί στη συνείδησή τους η ανάγκη να φύγουν από την Εκκλησία - όσοι εννοείται δεν έφυγαν από καιρό και παίζουν κρυφτούλι “εν ου παικτοίς” - ώστε θα ήταν πρόθυμοι να συγχωρέσουν αν χρειαστεί το φονιά της μάνας τους! Οχι όμως όσους τους νουθετούν να μη φύγουν από την Εκκλησία! Οτι και να κάνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ότι και να πει, όπως και να το πει δεν θα είναι ποτέ αρκετό για τους σχισματικούς! Ο λόγος; Ενα ζητούν, ένα ενδιαφέρονται, ένα επιδιώκουν, ένα αποζητούν! Να φύγουν από την Εκκλησία και να παρασύρουν στον κατήφορο του σχίσματος όσους μπορούν περισσότερους! Ζήλος να σου πετύχει!!!


ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ
_______________

Γνωρίζουν φυσικά ότι βρίσκονται εν αδίκω. Δεν τους διαφεύγει ποσώς ότι πατούν σε ολισθηρό μονοπάτι που οδηγεί στην άβυσσο. Δεν τους αφήνει όμως ο πειρασμός να μετανοήσουν. Γι’ αυτό κύριος ο στόχος τους - θα το προσέξατε - δεν είναι οι εκκοσμικευμένοι επίσκοποι που δεν έχουν καμιά διάθεση ομολογίας πίστεως. Μόνιμα στο στόχαστρό τους είναι οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Ναυπάκτου, Αιτωλοακαρνανίας και Κυθήρων. Τους παραδοσιακούς και ομολογητές αρχιερείς χτυπούν δέκα φορές - τι λέγω δέκα; Εκατό φορές! - περισσότερο από ότι τους χλιαρούς και τους εκκοσμικευμένους επισκόπους. Γιατί; Επειδή οι παραδοσιακοί επίσκοποι είναι το ανάχωμα στο σχισματικό τους φρόνημα!

Διακατέχονται από το "σύνδρομο της Εύας". Νομίζουν ότι, αν πείσουν κι άλλους να φύγουν από την Εκκλησία και μάλιστα επισκόπους ή διαπρεπείς καθηγητές του πανεπιστημίου, ότι η παρανομία τους θα είναι λιγότερο βαριά!!! Οσο ακριβώς και της Εύας όταν έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό!!!

Παρακαλούμε το Σεβασμιότατο να μην ασχολείτε μαζί τους. Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Ας μνημονεύει το όνομά τους στις αρχιερατικές λειτουργίες και στις προσωπικές προσευχές του. Ο διάλογος μαζί τους είναι σκέτη ματαιοπονία. Εχουν τέτοια λύσσα ορισμένοι να φύγουν από την Εκκλησία ώστε δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη δύναμη να τους αποτρέψει από την πορεία ολέθρου που ακολουθούν. Μόνο θαύμα!


No comments:

Post a Comment