Friday, November 19, 2010

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ


Οι δραματικές εξελίξεις στη Σερβία τρέχουν.


Ενώ πολλοί παρουσιάζουν την ενέργεια του Μητροπολίτη πρώην Ράσκας Αρτέμιου ως πρόθεση δημιουργίας σχίσματος ο ίδιος δήλωσε ότι δεν διαχωρίστηκε από κανένα και δεν επιδιώκει δημιουργία σχίσματος.


Αυτή καθ’ εαυτή η επιστροφή του Σεβασμιότατου Πρώην Ράσκας στο Κόσσοβο και η επιστροφή των 100 μοναχών και μοναζουσών του Κοσσόβου στις μονές της μετανοίας τους δεν συνιστά σχίσμα.


Οταν ο Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος επέστρεψε στη Μητρόπολή του δεν έκανε σχίσμα. Ουδέποτε σταμάτησε το μνημόσυνο της Συνόδου όπως ακριβώς και ο Μητροπολίτης πρώην Ράσκας Αρτέμιος που εξακολουθεί να μνημονεύει τον Πατριάρχη Ειρηναίο.


Η αλήθεια όμως είναι ότι θα υπάρξει σοβαρό ενδεχόμενο δημιουργίας σχίσματος από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.


Προσευχόμαστε στο Χριστό, τον Αγιο Σάββα και τον Αγιο Ιουστίνο Πόποβιτς να μην επιτρέψουν τη δημιουργία σχίσματος στην ομόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.


*****


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ


Του κ. Ιωάννη Τάτση

===========


Πληροφορίες που δημοσιεύονται σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος με πολυπληθή ομάδα μοναχών επέστρεψε στο Κοσσυφοπέδιο και τέλεσε σήμερα Θεία Λειτουργία στη Μονή Zubin Potok. Ο διωκόμενος επίσκοπος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τεθεί σε νέες βάσεις και να επανέλθει η τάξη, η ειρήνη και η ενότητα στην Επαρχία Ράσκας-Πριζρένης". Και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε διαχωριστεί από κανέναν, δεν είμαστε σχισματικοί, και δεν δημιουργούμε κάτι νέο. Εμείς απλά προσπαθούμε να διατηρήσουμε ό, τι μας παρέδωσαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας».


Εν τω μεταξύ πληροφορίες στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η Διοίκηση της Σερβικής Εκκλησίας μελετά το ενδεχόμενο καθαίρεσης του αγωνιστού επισκόπου Αρτεμίου.

Οι ώρες στη Σερβική Εκκλησία είναι πραγματικά κρίσιμες. Την ευθύνη της μεγάλης αναστάτωσης, της αντικανονικής δίωξης του επισκόπου Αρτεμίου και τώρα της αντικανονικής εκλογής του επισκόπου Θεοδοσίου φέρει η σκληρή ομάδα των οικουμενιστών επισκόπων της Σερβίας που είναι σαφές ότι βάζει σε εφαρμογή σχέδιο πλήρους εξόντωσης του επισκόπου Αρτεμίου υπακούοντας πλήρως σε έξωθεν εντολές.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment