Sunday, November 28, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010












ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010


(Ο Μητροπολίτης Κορίνθου,

Η θρονική εορτή του Πατριαρχείου,

Το πρακτορείο “Αμήν”,

Ο κ. Ανδριόπουλος, και

Το επικείμενο αρχιερατικό συλλείτουργο της Πάτρας!)


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


ΟΡΘΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

_____________


Ωραίες οι θέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιου για την αυτοσυνειδησία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οπως πολύ ορθά τοποθετεί το θέμα ο Σεβασμιότατος Κορίνθου η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.


Ορθή επίσης η θέση του ότι ο διάλογος Ορθοδόξων και Παπικών μπορεί να ευοδωθεί υπό το πνεύμα της μελέτης του Ευαγγελίου, των Κανόνων και των Πατέρων της Α΄ χιλιετίας.


Βεβαίως η Α΄ χιλιετία δεν ερμηνεύεται ορθά εκτός αν ληφθεί υπόψη η ερμηνευτική των μεγάλων Πατέρων της Β΄χιλιετηρίδας της Εκκλησίας και δη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Σε κάθε όμως περίπτωση η δήλωση του Σεβασμιότατου Κορίνθου μας ενέπλησε χαράς για την καθαρότητα της ορθοδόξου ομολογίας του.


*****


ΠΑΠΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

_______________


Χαράς ευαγγέλια! Στην επικείμενη θρονική εορτή του Οικουμενικού Θρόνου θα παραστούν και παπικοί λεγάτοι λες και η Παπική αίρεση είναι Ορθόδοξη Εκκλησία και έτσι οι εκπρόσωποί της είναι επιτρεπτό να παρίστανται στις Θρονικές εορτές των Ορθοδόξων Εκκλησιών!!! Εχει καταστεί έθιμο αυτή η αδίστακτη παράβαση των ιερών κανόνων και η κατάφωρη προσβολη της ορθοδόξου εκκλησιολογίας. Ο “λαικός Οικουμενισμός” σε όλο του το μεγαλείο! Καλύτερα σε όλη του τη φρίκη!


*****


ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΑΜΗΝ” ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

__________


Στο μεταξύ δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι το πρακτορείο “Αμήν” συνεχίζει απτόητο να προκαλεί την αγανάκτηση των αναγνωστών του με την πλήρη αποσιώπηση των δραματικών γεγονότων στη Σερβία την ώρα που στις φιλόξενες αναρτήσεις του υπάρχουν καθημερινά ειδήσεις για κάθε είδους γενέθλια Ιεραρχών, πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, χειροτονίες διακόνων και πρεσβυτέρων και Νεοβαρλααμικά και οικουμενιστικά άρθρα από διάφορους ψυχολόγους και ψυχίατρους κληρικούς που λένε ότι πιο αντορθόδοξο. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο κ. Τάτσης έχει δίκαιο όταν γράφει ότι το πρακτορείο ΑΜΗΝ συνειδητά αποσιωπά τα γεγονότα. Δεν είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό πια ότι δεν έχει καμιά πηγή πληροφοριών για τα γεγονότα που συνταράσσουν τη Σερβία. Κρίμα!


*****


Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ π. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

_____________


Ο δε έτερος “Καππαδόκης” (Πατρινός για να ακριβολογούμε) κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος έχει τρελλάνει τον κόσμο επειδή ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να έχει πει κάτι για το μακαριστό Χριστόδουλο σε ιδιωτική συζήτηση. Εγραψε και ξανάγραψε για το θέμα, έστειλε επιστολή στον Αγιο Πατρών και τώρα έστειλε επιστολή στη Σύνοδο! Οπως πάει θα ζητήσει από τον Πατριάρχη να συγκαλέσει ενδημούσα Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη για να επιληφθεί του θέματος και αν ούτε και από εκεί βρει ικανοποιητική ανταπόκριση θα υποβάλει αίτημα να περιληφθεί στη θεματολογία της μέλλουσας να συνέλθει Πανορθοδόξου Συνόδου.


Ελεος κ. Ανδριόπουλε! Είπε δεν είπε ο χριστιανός κάτι σε ιδιωτική συζήτηση. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα μείνουμε κολλημένοι σαν στρείδια σε ένα τόσο ασήμαντο θέμα; Επιτέλους! Δεν υπάρχει λόγος να το παίζετε και τόσο πολύ Χριστοδουλικός! Δεν νομίζω ότι έχετε σε μεγαλύτερη υπόληψη το μακαριστό Χριστόδουλο από ότι τον έχω εγώ. Αλλά από την άλλη η ψυχή του βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Εχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε την εκκλησιαστική διακονία του αλλά τις υποτιθέμενες ή πραγματικές προσωπικές αμαρτίες ενός κεκοιμημένου τι ωφελεί να τις ανασκαλεύουμε; Ποιος οικοδομείται; Θα μου πείτε μα ο π. Κύριλλος το άρχισε. Αν είπε κάτι το είπε σε ιδιωτική συζήτηση. Υπάρχει λόγος εσείς να το κάνετε βούκινο;


*****


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ!

_______________


Μας έλειψαν δεν είναι έτσι; Είδαν οι αρχιερείς μας ότι είμαστε στεναχωρημένοι με την έλλειψη και φρόντισαν να μας αναπαύσουν. Φυσικά και αναφέρομαι στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, που ως γνωστόν σπανιότατα πραγματοποιούνται!!! Ε λοιπόν από ότι μαθαίνουμε είμαστε τυχεροί επειδή στην Πάτρα με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα θα συνέλθει πλήθος χρυσοστόλιστων αρχιερέων για να δώσουν “λαμπρότητα” στον Αγιο! Αλίμονο! Μήπως ο Αγιος μπορεί να αρκεσθεί με τη δόξα του Θεού που απολαμβάνει; Χρειάζεται επειγόντως να τονωθεί το ηθικό του με πανηγύρεις ορισμένων δεκάδων Αρχιερέων οι οποίοι επειδή δεν έχουν ποίμνιο να ποιμάνουν, δεν έχουν λαό, που τους εμπιστεύθηκε ο Θεός για να κατηχήσουν, τρέχουν σε κάθε πανήγυρη για να δείξουν τα χρυσαφικά και τα διαμαντικά τους. Και όλα αυτά για να προσδώσουν “λαμπρότητα” στον πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα! Τι να πει κανείς;

No comments:

Post a Comment