Friday, November 26, 2010

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΡΑΣΚΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΙΣΜΑ


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΡΑΣΚΑΣ κ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ - ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΙΣΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Ράσκας κ. Αρτέμιος αποδεικνύει ότι είναι άνθρωπος με εκκλησιαστικό φρόνημα.


Καταρχήν ξεκαθαρίζει ότι δεν αναγνωρίζει τις αντικανονικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας.


Παράλληλα - για μια ακόμη φορά - στέλλει σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνει σχίσμα.


Δεν διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τις φήμες που τον θέλουν να ετοιμάζεται να κάνει σχίσμα ως “ανοησίες” και μέρος μιας εννιάμηνης ενορχηστρωμένης εκστρατείας “δημοσιογραφικού λυντσαρίσματος” που τον στοχεύει.


Επίσης!


Αρνείται κάθε ανύποστατη κατηγορία για οικονομικές ατασθαλίες και καλεί τους συκοφάντες του να προσκομίσουν αποδείξεις για όσα αβάσιμα τον κατηγορούν.


Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά τις νέες διαβεβαιώσεις του Σεβασμιότατου ότι δεν πρόκειται να κάνει σχίσμα οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε απόλυτη ομοφωνία με όλες τις μέχρι τούδε δηλώσεις και ενέργειές του.


Υπενθυμίζουμε ότι ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος, ακόμη και όταν μετέβη στο Κόσοβο ως ο κυρίαρχος επίσκοπος στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε, μνημόνευσε τον Πατριάρχη Ειρηναίο αποστομώνοντας έτσι όσους από κακοήθεια του απέδιδαν σχισματικό φρόνημα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΡΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΖΕΝΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “ΝΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”


=============


Η εφημερίδα “Danas” φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις του επισκόπου Αρτεμίου με τις οποίες απαντά στις εκτοξευόμενες εναντίον του κατηγορίες.


«Η ιστορία για μια νέα Εκκλησία εμφανίστηκε πριν από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας, χωρίς κανένα λόγο. Ποτέ δεν έχω πει σε κανέναν ότι έχω ως στόχο να συστήσω ένα είδος νέας Εκκλησίας ή την αληθινή Εκκλησία του Αγίου Σάββα. Αυτό είναι ανοησία και μέρος ενός δημοσιογραφικού λιντσαρίσματος στο οποίο έχω υποβληθεί για 9 μήνες, από τις 11 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο επίσκοπος Αρτέμιος.


Επίσης ο επίσκοπος αρνήθηκε ότι έχει λογαριασμούς σε σερβικές ή ελληνικές τράπεζες, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. «Αυτό είναι καθαρή δυσφήμιση. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις» δηλώνει ο επ. Αρτέμιος.


Όσον αφορά την απόφαση της Συνόδου με την οποία καθαιρείται ο επίσκοπος Αρτέμιος επανέλαβε ότι «δεν θα συμμορφωθεί με τις αντικανονικές αποφάσεις της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας». «Ενώπιον του Θεού και της Εκκλησίας είμαι ο διά βίου επίσκοπος της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης» τόνισε ο επίσκοπος.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά με πληροφορίες από allvoices.com

No comments:

Post a Comment