Tuesday, November 2, 2010

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ










ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος ανησυχούσε για την προοδευτική επικράτηση του πνεύματος της "Νέας Εποχής" που θα οδηγούσε στην εισαγωγή πρακτικών των Ανατολικών θρησκειών στην Ελληνική παιδεία.

Εκείνο που δεν πρόβλεψε ο μακαριστός ζηλωτής της πίστης μας είναι ότι σε κάποια στιγμή όχι απλά οι πρακτικές των Ανατολικών θρησκειών θα εισχωρούσαν στα σχολεία αλλά ότι οι "Καιροσκόποι", δηλαδή οι άνθρωποι του Γιαγκάζογλου, θα επιχειρούσαν, με τις πλάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, την εισαγωγή αυτών των μεθόδων μέσα στα πλαίσια του θρησκειολογικού, πολυπολιτισμικού μαθήματος των θρησκευτικών που θέλουν να επιβάλουν ετσιθελικά και αντίθετα με την επιθυμία της συντριπτικής βούλησης του Ελληνικού λαού.

Ετσι όχι απλά οι πρακτικές των Ανατολικών θρησκειών θα διδάσκονται στα σχολεία μας, όπως πολύ ορθά διέγνωσε ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, αλλά θα διδάσκονται από τους θεολόγους ως μέρος της διδακτέας ύλης!!!

Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα των καθηγητών των θρησκευτικών που δεν θα την οραματίζονταν ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα οι μεγαλύτεροι εχθροί της πίστης μας!

Στη συνέχεια παραθέτουμε το άρθρο που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Του π. Αντώνιου Αλεβιζόπουλου
===========

Ο μακαριστός γέροντάς μας π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, ένα πρωινό, δύο ημέρες πριν την κοίμησή του, είπε σε στενό συνεργάτη του: «Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα! Οι τεχνικές του διαλογισμού και της γιόγκα και οι ασιατικές δοξασίες για το κάρμα, τη μετενσάρκωση και τη συμπαντική ενέργεια θα μπουν στα σχολεία μας και στα διδακτικά βιβλία των μαθητών. Πρέπει να κάνουμε ένα γράμμα στους δασκάλους να τους ενημερώσουμε». Τα δάκρυα έτρεχαν ασταμάτητα από τα άρρωστα, σχεδόν τυφλά, μάτια του. Έχει λεχθεί ότι το πιο βασανιστικό συναίσθη­μα είναι να φεύγει από τη ζωή ένας μεγάλος αγωνιστής με την πικρή γεύση ότι το έργο του δεν είχε αποτελέσματα, ότι δεν έκανε τίποτα.
Τα πράγματα βέβαια δεν εξελίχθησαν έτσι ως προς το παράπονο του αειμνήστου πατρός Αντωνίου. Ο ευσεβής Ελληνικός λαός αναγνώρισε την προσφορά του και τη σημασία του όλου έργου του και το αγκάλιασε με πολλή αγάπη κι έγινε πολλαπλασιαστής στην ενημέρωση των ανημέρωτων για τη δραστηριότητα των πάσης φύσεως αιρέσεων και παραθρησκευτικών ομάδων.
Η πρόβλεψή του όμως για τη διείσδυση των τεχνικών και μεθόδων της ασιατικής «πνευματικότητας» στα σχολεία, δυστυχώς επαληθεύεται. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν από εισηγήσεις και αποφάσεις κάποιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας να καταστούν θύματα των «κοσμοθεωριών» που έρχονται από Ασιατικές χώρες και είναι ξένες προς το Ελληνοχριστιανικό πνεύμα και την πολιτιστική μας παράδοση. Υποπτευόμαστε και το πιστεύουμε, ότι αυτό θα γίνεται εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Γράψαμε σε προηγούμενα τεύχη του «Διαλόγου» για σειρά εγκυκλίων Δ/σεων του Υπουργείου Παιδείας, με τις οποίες συνιστούσαν την παρακολούθηση από τους μαθητές Δημοτικής και μέσης Εκπαίδευσης των ταινιών «Χάρυ Πότερ». Είμαστε «πρωτοπόροι» στο θέμα αυτό καθ ότι κάτι παρόμοιο δεν συνέβη σε καμμία χώρα της Δύσης, όπου κι εκεί προβάλλονται τα κινηματογραφικά έργα που βασίζονται στα βιβλία της Τζ. Ρόουλινγκ. Σε αρκετές μάλιστα Ευρωπαϊκές χώρες οι Ενώσεις των Εκπαιδευτικών τους, με αφορμή την παρατηρούμενη «ποτερομανία» απέστειλαν γράμματα προς τα Μ.Μ.Ε. όπου αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν πρέπει να διαβάζουν βιβλία με θέματα από τον «κόσμο της μαγείας» ή να παρακολουθούν κινηματογραφικές ταινίες ανάλογου περιεχομένου. Στην Ελλάδα μας «πνέει διαφορετικός άνεμος».
Είπε ο αείμνηστος π. Αντώνιος στην δραματική εκείνη δήλωσή του που προαναφέραμε ότι οι ασιατικές δοξασίες θα μπουν στα διδακτικά βιβλία των μαθητών των σχολείων μας. Κι αυτό συμβαίνει δυστυχώς όχι με σαφή τρόπο που θα έφερνε άμεσες αντιδράσεις, αλλά με επιλεγμένα κείμενα, που εισάγουν τους ανυποψίαστους μαθητές στις παραδόσεις, φιλοσοφικές ιδέες, και θρησκευτικές πίστεις Ανατολικών λαών και τους εθίζουν στη σταδιακή αποδοχή των πίστεων αυτών. Σε όλα τα βιβλία υπάρχουν τέτοια κείμενα. Συνεργάτης της Π.Ε.Γ. θα παρουσιάσει σύντομα την ερευνά του επί του θέματος αυτού, την οποία και θα δημοσιεύσουμε στο περιοδικό μας.
Στο σχόλιό μας αυτό για να μη κατηγορηθούμε ότι γενικολογούμε και αποφαινόμαστε χωρίς στοιχεία, θα παραθέσουμε μόνο ένα κείμενο από το βιβλίο της Α Λυκείου: «Έκθεση, έκφραση». Πρόκειται για απόσπασμα ποιήματος του ποιητή και «φιλοσόφου» (όπως λέγει η σχετική επεξήγηση του εν λόγω βιβλίου) Χαλίλ Γκιμπράν, που αποτελεί «υμνολογία» της μετενσάρκωσης, θρησκευτικής δοξασίας «εξ Ανατολών».
Λέγει το ποίημα μεταξύ άλλων: «...τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου...Εσύ είσαι το μέσον και όχι η αρχή κι ας μένουν κοντά σου δεν ανήκουν σε εσένα...Μπορείς να δώσεις μια στέγη στο σώμα τους, όχι όμως και στην ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο (με τις αλλεπάλληλες μετενσαρκώσεις δηλ.), που εσύ δεν μπορείς να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου».
Καθαρή και σκέτη διδασκαλία περί μετεμψύχωσης ή μετεν­σάρκωσης ή ενσωμάτωσης όπως θέλουν να την αποκαλούν τη σχετική δοξασία οι δυτικού τύπου διάφοροι γκουρού, όπως ο Νικόλαος Καζάνας, ο «δάσκαλος» του «Ομίλου Μελετών» που έχει το Κέντρο του στο Παγκράτι.
Τα πράγματα όμως γίνονται περισσότερο επικίνδυνα όταν κάποια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας δίνει εντολή στα Σχολεία της χώρας μας να παρακολουθήσουν οι μαθητές κάποιες εκδηλώσεις που αναφέρονται σε θέματα, όπως αυτά για τα οποία ο πατήρ Αντώνιος έκανε τη δραματική προειδοποίησή του, τις τελευταίες ώρες της ζωής του.
ΠΗΓΗ:


Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον,

Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 31 2003

No comments:

Post a Comment