Wednesday, May 26, 2010

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;




ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!


ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ;


Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΗΡΕ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΣΗ!


ΑΞΙΟΣ!


ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

Ή ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========================


Επανερχόμαστε!


Ο Αγιος Λεμεσού έπραξε το χρέος του και μας ανέπαυσε με τη σαφή του και ορθόδοξη τοποθέτηση αναφορικά με την έλευση του Πάπα στην Κύπρο.


Οι υπόλοιποι αρχιερείς μας γιατί σιωπούν;


Τι περιμένουν για να άρουν το βάρος του σκανδάλου από τα πνευματικά τους παιδιά;


Δεν έγιναν όλοι παραλήπτες της επιστολής της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου;


Δεν έγιναν κοινωνοί της κάθετης αντίρρησης της ακρόπολης της Κυπριακής Ορθοδοξίας στην απόφαση όλων των συνοδικών να εξαπολύσουν εγκύκλιο για την υποδοχή του Πάπα;


Γιατί ΜΟΝΟΣ (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ο Αγιος Λεμεσού (απολύτως προς τιμήν του!) ευαισθητοποιήθηκε;


“Οι άλλοι” δεκαέξη αρχιερείς μας “πού”;


Δεν ακούν το στεναγμό του σκανδαλισμού του ποιμνίου τους;


Μόνο ο Αγιος Λεμεσού έχει ευαίσθητες πνευματικές κεραίες;


Συνειδητοποιούν το μέγεθος του σκανδαλισμού του ποιμνίου τους;


Ο Μακαριότατος χαρακτηρίζει τους σκανδαλισθέντες ελαφρόμυαλους, ανεγκέφαλους, ανόητους κτλ. Αραγε έτσι αίρεται ο σκανδαλισμός ή με τη σαφή, θαρραλέα και ορθόδοξη στάση που πήρε ο Αγιος Λεμεσού;


Ας αναλογιστεί ο Μακαριότατος και οι Αγιοι Αρχιερείς μας τούτο μόνον: Οι περισσότεροι πιστοί της Εκκλησίας της Κύπρου που ζουν συνειδητή χριστιανική ζωή εξομολογούνται είτε στο Σταυροβούνι, είτε σε πνευματικούς που έχουν την πνευματική τους αναφορά στο Σταυροβούνι, είτε είναι πνευματικά τέκνα του Αγίου Λεμεσού, είτε εξομολογούνται σε κληρικούς που έχουν την πνευματική τους αναφορά στο Μητροπολίτη Λεμεσού.


Αφού, λοιπόν, οι δύο αυτοί ουσιαστικοί πόλοι της πνευματικής ζωής της Κύπρου πιστοποιούν τεράστιο σκανδαλισμό των ευσεβών χριστιανών εξαιτίας των οικουμενιστκών πρωτοβουλιών της Εκκλησίας της Κύπρου τι άλλο αναμένουν ο Μακαριότατος και οι άλλοι αρχιερείς μας για να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος;


Δυστυχώς!


Οι μόνοι αρχιερείς μας που μίλησαν μέχρι στιγμής ήταν ο Μακαριότατος, ο Αγιος Πάφου και - προς απόλυτη (επαναλαμβάνω ΑΠΟΛΥΤΗ) απογοήτευσή μας - ο Νεαπόλεως Πορφύριος οι οποίοι δήλωσαν ότι θα παραστούν στην υποδοχή του Πάπα.


Για τους άλλους Ιεράρχες μας ακούμε δημοσιογραφικές πληροφορίες και εικασίες. Επομένως τίποτα το θετικό.


Παρακαλούμε και το Μακαριότατο και το Σεβασμιότατο και το Θεοφιλέστατο να κάνουν δεύτερες σώφρονες και ορθόδοξες σκέψεις και να ανακαλέσουν την απόφασή τους να παραστούν στην υποδοχή του Πάπα.


Ο Αγιος Λεμεσού άνοιξε το δρόμο.


Επαναμβάνω: Απολύτως προς τιμήν του!


Ας τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι συνοδικοί για να σηκώσουν την πέτρα του σκανδάλου από το βάρος της συνείδησης των πιστών.


Είναι αδήριτο χρέος τους έναντι του Θεού, της Εκκλησίας αλλά και των κατασκανδαλισμένων πνευματικών τους παιδιών για τις ψυχές των οποίων θα δώσουν λόγο στο Θεό εν ημέρα Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment