Thursday, May 20, 2010

ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ











ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


Παρέλαβα το ακόλουθο σχόλιο το οποίο και δημοσίευσα αυτούσιο, στην τελευταία ανάρτηση του ιστολογίου μου, στο άρθρο "Αντιπαπική Ημερίδα στην Πάφο" από το σχολιογράφο “Παναή”.


Το αναδημοσιεύω, ως άρθρο, λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Επέφερα μόνον ελάχιστες αλλαγές κυρίως - αλλά όχι μόνον - διορθώσεις στίξεως (αλλά και ελάχιστες άλλες σε εκφράσεις που ήταν διατυπωμένες στην Κυπριακή διάλεκτο για να γίνουν σαφείς σε όλους), όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης που θέλει να κάνει τη σύγκριση.


Από ότι φαίνεται οι παραδοσιακοί πιστοί αποφάσισαν να κάνουν λιτανεία με εικόνες, όπως γίνεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Θα είναι ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον της έλευσης του Πάπα. Θα έχει εκκλησιαστικό χαρακτήρα και ως πρότυπο τη στάση των Αγίων Πατέρων (παλαιοτέρων και νεωτέρων) σε περίοδο αιρέσεων.


Στο μεταξύ πληροφορούμαι ότι η Μονή Σταυροβουνίου απέστειλε ελεγκτική επιστολή (αγνώστου προς το παρόν περιεχομένου) για την έλευση του Πάπα στον οικείο Μητροπολίτη Κιτίου με την παράκληση να τη διαβιβάσει στα υπόλοιπα μέλη της Συνόδου. Μόλις έχω πληροφορίες αναφορικά με το θέμα θα αναρτήσω σχετική είδηση ή και σχόλιο.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ “ΠΑΝΑΗ”

___________


Αχχχ....Σάς παρακαλώ μη μας βάζετε τον Πάπα που κατεβαίνει από το αεροπλάνο. Δεν είναι τετελεσμένο γεγονός! Ελπίζουμε να γίνει ένα θαύμα και να μην έρθει ο Πάπας (ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ).


Μόνο που βλέπω αυτήν τη φωτογραφία τρομάζω με την ιδέα ότι θα προσγειωθεί στην Αγία Μεγαλόνησο.


Θέλω να φύγω τις μέρες που θα έρθει να πάω στο Αγιον Ορος να κλάψω για την κατάντια μου, για την κατάντια μας σαν Ρωμιοί.


Πλήρης η υποτέλεια στους Φραγγολατίνους, Παπικούς, προστάτες των παιδεραστών και των αιρετικών. “Όμως το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ ασθενής” (για μένα το λέω).


Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην παράδοση των Πατέρων και να σκεφτούμε τι θα κάνανε οι Άγιοι Πατέρες σε τέτοια φάση.


Η γνώμη μου είναι ότι σε σημαντικά ζητήματα πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους, να πράξουμε ότι έπραξε ο Μέγας Αντώνιος με τους μοναχούς που άφησαν την έρημο και την προσευχή τους και διαμαρτυρήθηκαν κατά των αιρετικών.


Το ίδιο έπραξαν πολλοί άλλοι Πατέρες!


Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς άφησε τη σπηλιά του και την ησυχία του και με άλλους μοναχούς διαμαρτυρήθηκαν για την αίρεση.


Ακόμα σήμερα θυμόμαστε το παράδειγμα του Αγίου Γέροντος ΠαΪσίου που κατέβηκε από το Άγιον Όρος με άλλους μοναχούς και διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους για μια αιρετική-βλάσφημη ταινία.


Νιώθω ότι αν δεν ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα μιας έντονης διαμαρτυρίας στην Κύπρο με την άφιξη του Πάπα θα μας πάρει πολύ πίσω πνευματικά (ήδη μας πήρε πίσω με την ομόφωνη απόφαση να δεκτούν τον αιρεσιάρχη οι Ιεράρχες μας).


Γι' αυτό το λόγο, αδελφοί μου, ας κατεβούμε στους δρόμους της Πάφου (η ώρα 16.00 στις 4/6) όσοι μπορούμε με μιά εικόνα στα χέρια για να βλέπουν και οι αστυνομικοί μας ότι πάμε ειρηνικά, (τουλάχιστον αν φάμε ξύλο να φάμε ξύλο με τον Άγιο μας αγκαλιά) και να πάμε και τις 6/6 την Κυριακή στη Λευκωσία έξω απο το κλειστό στάδιο “Ελευθέρια” η ώρα 10 το πρωΪ να περισώσουμε την αξιοπρέπεια, με πνευματική αρχοντιά, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου μας.


Να πάμε ειρηνικά με μιά εικόνα κάποιου Αγίου, χωρίς φανατισμούς και υπερβολές, να δώσουμε το μήνυμα μας με αγάπη στον Ουρανό και σε όλον τον κόσμο ότι δεν θέλουμε σύρτα φέρτα με τούς αιρετικούς, προστάτες των παιδεραστών. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς.


Δεν ελπίζουμε να δούμε κανένα καλό από τους Φραγγολατίνους - Παπικούς (“ρωμαιοκαθολικους” δήθεν,έτσι τους ονομάσαν και το πίστεψαν ότι τάχα είναι “ρωμαιοκαθολικη εκκλησία”, τρομάρα τους).


Αντίθετα διαβάστε ΙΣΤΟΡΙΑ να δείτε πόσα κακά κάνανε στη ανθρωπότητα (χειρότεροι και από τους Τούρκους είναι), και βασικά διαμαρτυρόμαστε και ελπίζουμε στον Τριαδικό Θεό μας, στην Παναγία μας και στους Αγίους μας...


Άντε ας κατεβούμε στους δρόμους!

1 comment:

  1. Να κατεβούμε ειρηνικά, κόσμια,μέσα στα πλαίσια της ευγένειας(2 Ιεράρχες μας το πρότειναν, ανεπίσιμα πάντα μας είπαν να πάμε σε μιά γωνιά π.χ. στο κάστρο της πάφου και να διαμαρτυρηθούμε μέσα στα χριστιανικά πλαίσια,για να μην το εκμεταλευθουν ανεγκέφαλοι και κάνουν καμία ασχήμια και πάρει σβάρνα η ατυνομία και αθωους...)Μας άρεσε η ιδέα τους και θα κατεβούμε ειρηνικά με αγάπη προς τούς αστυνομικούς κρατώντας απο μία εικόνα ή σταυρούς γιά να διαμαρτυρηθούμε για την ΑΙΡΕΣΗ του ΠΑΠΙΣΜΟΥ,γιά τις χιλιάδες συγκαλύψεις παιδεραστίας(και να σταματήσουν οι βλαμένες γλώσσες να λένε τέτοια φενόμενα υπάρχουν και στη ορθοδοξία διότι είναι ψεύτες αν ευσταθουσαν όσα γίνονται στον παπισμό και στην ορθοδοξία δέν θα έβγαιναν στην φόρα;;;)Τό Βατικανό που έχει την καλύτερη ομπρέλα προστασίας σκανδάλων δεν κατάφερε να τα κουκουλώση τα αίσχη τους που κάνουν εδώ και 1000 έτη και βάζετε τους Ορθοδόξους σε ίδια μοίρα με τους Φραγγολατίνους-παπιστές οι οποιοι ότι γίνετε βγαίνει στην δημοσιότητα την άλλη μέρα!!!ΔΕΝ χρειαζόμαστε "ομπρέλες προστασίας" γιά σκάνδαλα,εάν υπάρχουν καποιοι μεμονομένοι που κάνουν τέτοια αίσχοι είναι ένα 5% περίπου ενώ στους παπικούς είναι55%(θέλω να πω 95%αλλα θα καλλιεργήσω τον φανατισμό έτσι είμαι προσεκτικός κ.Κώστα Νάνο(ανταποκριτή του Πολίτη).Ακουσε κανείς στα 2000 χρόνια που έχουμε Ορθοδοξία να ξεσκεπαστούν τέτοια απεχθές εγκλήματα στον υπερθετικό βαθμό;ΠΟΤΕ(η εκκλησιαστική Ιστορία το λέει κ.Κώστα Νάνο,που αν δεν σας αρέσει η ορθόδοξη εκκλησιαστική Ιστορία διαβάστε την Παπική Ιστορία και βρές τε που οι Ορθόδοξοι κουκούλωναν έστω και 50 χρόνια ανήθικα εγγλήματα(αρωστημένα παραφύσικα)!Προς το παρόν διαβάστε στοιχειώδει Ιστορία του Γυμνασίου και μετά πάτε στα υπόλοιπα,και μετά χαρακτιρίστε μας ότι καλλιεργούμε τον φανατισμό και φανατικούς και υπερορθόδοξους.Λυπάμε αυτά που διάβασα στην στήλη σας είναι βλακείες,δεν έχετε επιχειρήματα,και είστε ανιστόριτος(τουλάχιστον εσείς γράφετε ότι σας κατέβει ή περνετε μεμονομένα αρθράκια και βάζετε αποκομμένο το αρθράκι και δημιουργείτε θέμα π΄ρωτα στον εγκέφαλο σας και μετά στους αναγνώστες σας(τουλάχιστον να βάζετε όπως έχει το άρθρο να είστε δίκιος στην εργασία σας)όχι να παραπλανάτε τον κόσμο και να τον παραπληροφορείτε.(άν σου βαστά φίλε Κώστα Νάνο δημοσίευσε και αυτό)Άντε να σου χαλαστεί λίγο το image...

    ReplyDelete