Thursday, May 13, 2010

ΑΝΤΙ-ΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ






ΑΝΤΙ-ΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ



Της Φιλορθοδόξου Ενώσεως “Κοσμάς Φλαμιάτος”

======================


Με Εγκύκλιο της Εκκλησίας της Κύπρου, που σήμερα είδε το φως της δημοσιότητος, καλείται ο λαός να μην διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο. Στην Εγκύκλιο μεταξύ άλλων διαβάσαμε και τα εξής:


Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

_____________


«Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,


Ο Πάπας έρχεται ως προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και με τη δική μας συγκατάθεση, πρωτίστως για να επισκεφθεί και να προσκυνήσει στο χώρο του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου, στην Πάφο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα στην Κύπρο, θα συναντηθούμε μαζί του και θα θέσουμε ενώπιόν του το θέμα της σύλησης των ναών μας και της απαγόρευσης από τις κατοχικές αρχές της συντήρησης και λειτουργίας τους. Η επιρροή του Ποντίφηκα στους ισχυρούς της γης είναι γνωστή και αναμένουμε, μέσω των πρέσβεων του Βατικανού σε όλο τον κόσμο, ώθηση στις δίκαιες επιδιώξεις μας.


†Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ †Ο ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ †Ο ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ †Ο ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ †Ο ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ †Ο ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ †Ο ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ †Ο ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ †Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ †Ο ΛΗΔΡΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ † Ο ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ † Ο ΧΥΤΡΩΝ ΛΕΟΝΤΙΟΣ † Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ † Ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ † Ο ΚΥΚΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ † Ο ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ † Ο ΤΑΜΑΣΟΥ ΗΣΑΪΑΣ».


*****


ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

________________


Απάντηση στην παραπάνω Εγκύκλιο της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία είναι αντίθετη με την Παράδοση της Εκκλησίας και δια της οποίας ισοπεδώνωνται οι σχετικοί Ιεροί Κανόνες και οι Αποστολικές Διαταγές ως προς τις σχέσεις μας με τους αιρετικούς, θα είναι η αντι-παπική και αντι-οικουμενιστική Ημερίδα που οργανώνουμε στις 22 Μαΐου 2010 στην Πάφο με θέμα «Θεολογικές και ηθικές διαστροφές της παναιρέσεως του Παπισμού».


Στη συνέχεια, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, παραθέτουμε Επιστολή «προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο» του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Παύλου. Η Επιστολή αποτελεί αποστομωτική απάντηση και στο παραπάνω απόσπασμα της Εγκυκλίου, αλλά και κόλαφο τόσο για τον ίδιο τον επιστολογράφο, όσο και για τον Μητροπολίτη Λεμεσού, οι οποίοι, παρά τον λάβρο αντι-παπικό και αντι-οικουμενιστικό λόγο τους, προσυπογράφουν την ανωτέρω Εγκύκλιο!


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟ 2001

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ Α΄

______________


«Μακαριώτατε,


Η χθεσινή είδηση από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επροσκάλεσε τον Πάπα Ρώμης να επισκεφθή τη μαρτυρική Κύπρο, αφού πήρε τη συγκατάθεση της Υμετέρας Μακαριότητος δια του Υπουργού των Εξωτερικών της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη εις Υμάς επίσκεψή του, επλήγωσε βαθύτατα την ψυχή μας και επλήρωσε λύπης και στενοχωρίας την καρδιά μας. Η Υμετέρα συγκατάθεση, εν αγνοία των μελών της Ιεράς Συνόδου, τραυματίζει την ενότητα της Εκκλησίας, αποτελεί αιτία ταραχής των ψυχών των ευσεβών πιστών, και δημιουργεί νέους κινδύνους διχασμού και άμβλυνσης του Ορθόδοξου αισθητηρίου του ευσεβούς πληρώματος Αυτής.


Ο Παπισμός “παρέφθειρε την καθαρότητα της διδασκαλίας της αρχαίας οικουμενικής Ορθοδοξίας δια των νεοεισαχθέντων δογμάτων περί του filioque, της ασπίλου συλλήψεως της Θεοτόκου” και ιδίως της παντελώς αντιχριστιανικής διδασκαλίας περί του πρωτείου του Πάπα εν τη Εκκλησία και του αλαθήτου αυτού. Η όλη ιστορία του Παπισμού, με όλα τα καινοφανή ρωμαϊκά δόγματα καταδεικνύει ότι οι Παπιστές μετέτρεψαν την Εκκλησία του ζώντος Θεού “εις μίαν γήϊνην πολιτικήν οργάνωσιν” με έδρα το Βατικανό.


Ταπεινά φρονούμε ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν πρέπει να έχη καμία συμμετοχή στην επίσκεψη ενός κοσμικού άρχοντα στους τόπους οι οποίοι καθαγιάσθκαν με το τίμιο αίμα των δεκατριών μοναχών της Καντάρας και τόσων άλλων Αγίων, οι οποίοι υπέμειναν φρικτά βασανιστήρια από τους Παπικούς, διότι εν τοιαύτη περιπτώσει αναγνωρίζεται ο Πάπας υπό τη διπλή ιδιότητά του ως αρχηγού Κράτους και Εκκλησίας.


Η τοιαύτη επίσκεψη του Πάπα, η οποία επενδύεται με το μανδύα του προσκυνήματος, μόνο ταπείνωση, καταισχύνη και συμφορά θα προξενήσει στον τόπο μας. Οι εναγκαλισμοί με τον Πάπα δεν θα φέρουν την ποθητή, ως ελπίζετε, βοήθειά του στο εθνικό θέμα, αλλά την οργή του Θεού επάνω στις κεφαλές μας, ως μαρτυρεί η ιστορία του μαρτυρικού ημών Γένους. Λόγω της σοβαρότητος του θέματος, παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε εκτάκτως την Ιεράν Σύνοδο» (Ορθόδοξος Τύπος, 30/3/2001, σελ. 6η).



Για την «Φιλορθόδοξο Ένωσι “Κοσµάς Φλαµιάτος”»,


Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο


Ο Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης



ΠΗΓΗ:


Αποσπάσματα της ανακοίνωσης από τις ΑΚΤΙΝΕΣ


No comments:

Post a Comment