Tuesday, May 18, 2010

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ




ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ

ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Αρχίζει και γίνεται διασκεδαστική η ένταση και η ανησυχία του Αρχιεπισκόπου και άλλων παραγόντων της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και της Κυπριακής Πολιτείας και της Κυπριακής αστυνομίας αναφορικά με τις αντιδράσεις των πιστών εναντίον της υποδοχής του Πάπα.


Περιττόν να σημειώσω ότι πρόκειται για κυριολεκτικά ανόητες εικασίες και αδικαιολόγητες φοβίες.


Τι θα κάνουν οι σχισματικοί παλαιοημερολογίτες είναι, ως εικός, εντελώς άγνωστο και απρόβλεπτο.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παραδοσιακοί ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ έχουν καμιά σχέση και ούτε πρόκειται ΠΟΤΕ να συνεργαστούν με τους σχισματικούς είτε για ειρηνικές είτε για μη ειρηνικές διαμαρτυρίες.


Ουδεμία σχέση έχουν ή σκοπεύουν ΠΟΤΕ να αποκτήσουν με εκτός Εκκλησίας ανθρώπους όπως είναι οι Παπικοί ή οι σχισματικοί Παλαιοημερολογίτες οι οποίοι ούτε ιερωσύνη έχουν ούτε μυστήρια έγκυρα τελούν.


Αντί να τρέμουν τη σκιά τους αυτοί που κουβάλησαν τον Πάπα στην Κύπρο και αντί να επεξεργάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας - “too much TV” λένε οι Αμερικανοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις - ας συνειδητοποιήσουν τα αυτονόητα:


Οι Ορθόδοξοι πιστοί της Κύπρου ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. Αλίμονον αν δεν είχαν!


Αλλά ούτε βίαια διαμαρτυρία είχαν ποτέ κατά νουν να πραγματοποιήσουν ούτε με σχισματικούς συνεργασία είχαν ή προτίθενται ποτέ να έχουν.


Οποιος δεν κατανοεί αυτά τα αυτονόητα δύο τινά συμβαίνουν: Είτε είναι βαθιά νυχτωμένος και εντελώς άσχετος, είτε χρησιμοποιεί αυτή τη συκοφαντία για να πλήξει τους αγωνιζόμενους παραδοσιακούς πιστούς.


Τα λοιπά εκ του πονηρού!



5 comments:

  1. πάντως οι φωτογραφίες με δίπλωσαν στα γέλια,(να πως τις ερμηνεύω με το φτωχό μου το μυαλό:ο πάπας σπάει πλάκα με τα τραγελαφικά που ακούει να γίνονται στην Κύπρο τις τελεύταίες μέρες,οι μάγισες που βλέπει στον ύπνο της η Αστυνομία με την Ιεραρχία και η τελευτάια φότο ο Αρχιεπίσκοπος(εν ώρα τραπεζικών υποχρεόσεων)βάζει τους παραδοσιακούς πιστούς να μιλήσουν να εκφραστούν ελεύθερα και απο τα μικρόφωνα ...Τρέχει ,τρέχει, τρέχει, το νερο,τέχει το νερό στο αυλάκι...

    ReplyDelete
  2. Εχουμε γίνει ρεντίκολο Παναή.

    Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς!

    Οι άνθρωποι έχασαν τον μπούσουλα.

    Αν είναι ποτέ δυνατόν οι ορθόδοξοι παραδοσιακοί πιστοί να συνεργαστούν με ανθρώπους εκτός Εκκλησίας!

    Ασε τους να βλέπουν μάγισσες και συνωμοσίες!

    Επιτέλους σπάμε πλάκα. Τόσο καιρό μας έκαναν μαύρο το συκώτι με τα οικουμενιστικά τους παρατράγουδα.

    Η σειρά μας να διασκεδάσουμε με το κυνήγι μαγισσών που έχουν εξαπολύσει.

    ReplyDelete
  3. Στο τέλος αντι ο κόσμος να βλέπει Λαζόπουλο και να σπάει πλάκα θα βλέπει τα καμώματα των φιλοπαπικών και οικουμενιστών και θα σπάνε πλάκα.Πλάκα πλάκα αλλά στο τέλως θα μπαινει πλύθος να ενημερώνετε.Άσε που υπάρχει και μια μερίδα παραδοσιακών πιστών που είναι έντος εκτός και επι τα αυτα...Καλά πάντως πραγματικά υπάρχουν και ευλογημένες μέρες μέσα στον πανικό και το χάος που σπέρνουν οι σκωτεινές δυνάμεις.Δοξα τω Θεώ,Τριάς Αγία Δόξα σοι.Άπίστευτο για τα μάτια του πάπα αναστατώσανε την υφήλιο στο τέλος θα φέρουνε και αεροπλανοφόρα ,πυραυλάκατους,το ΝΑΤΟ,και ένα σωρό τουλάχιστων αν βρεθεί κανένας τρελώς να τον πυροβολήση να την φάει κάποιος ασφαλίτης,"μην πυροβολείτε τον πάπα"ήτανε οι τίτλοι των ειδήσεων,δεν έδωσα σημασία όμως...

    ReplyDelete
  4. Ωραία ιδέα!

    Να καλέσουν και τις εφεδρείες.

    Η Αστυνομια δεν μπορεί να επαρκέσει για ένα τόσο σημαντικό έργο και να κλείσουν και τα μαννάβικα για μια βδομάδα πριν την ελευση του Πάπα για να μην υπάρξει προμήθεια ντομάτων και λεμονιών.

    ReplyDelete
  5. Οτι και να κλείσουν αν επιτρέψη ο Θεός να φάει καμιά τομάτα Κυπριακή θα την φάει και θα πεί ένα τραγούδι,οι παφίτες έχουν γιόρκιν(φυτεύουν σπίτι τους),έτσι αν θέλουν ας του απλώσουν και χαλί κόκκινο απο την Πάφο έως την Λευκωσία ότι είναι να γίνει άς γίνει να τελειώνουμε...

    ReplyDelete