Tuesday, May 18, 2010

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ




Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ

==============


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου με σημερινό μήνυμά της για το Κυπριακό ζητά από μεν τους πολιτικούς ηγέτες ψυχραιμία και νηφαλιότητα, σύνεση και υπευθυνότητα και, ει δυνατόν, ενιαία τοποθέτηση απέναντι στο εθνικό θέμα, από δε το λαό ενότητα συμπαγή, σύμπνοια και αδελφοσύνη.

Με το μήνυμά της η Ιερά Σύνοδος διακηρύττει ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου ίσταται πάνω και πέραν από κάθε πολιτικό κόμμα και δεν πολιτεύεται».

Η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι υποστηρίζει δίκαιη, λειτουργική, βιώσιμη και δημοκρατική λύση, συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο και σύμφωνη με τις αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η λύση του Κυπριακού αναφέρεται στο μήνυμα «πρέπει να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων της νήσου μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων και να επανενώνει πραγματικά την Κύπρο σ' ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, ενωμένο και δημοκρατικό κράτος, με μία κυριαρχία, μία υπηκοότητα και μία διεθνή προσωπικότητα, άνευ ξένων εγγυήσεων, ει μη μόνο των εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, απαλλαγμένο από κατοχικά στρατεύματα, συρματοπλέγματα και εποίκους και με κατοχυρωμένο το δικαίωμα των προσφύγων για επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες».

ΠΗΓΗ:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”


2 comments:

  1. Θα ήθελα όπως Αγιοπνευματικά λειτουργεί ο θεσμός της Συνόδου στα εθνικά ζητήματα θα ήταν ωφέλοιμο να λειτουργεί και Αγιοπνευματικά η Σύνοδος και στα πνευματικά και στα δοματικά θέματα.Ασ σταματήσει να λειτουργεί παποκαισαρικά,τσαρικά,απολυταρχικά,ετσιθελικά,καισαροπαπικά,ολιγαρχικά.Εμείς οι απλοι πιστοί απλά έχουμε την καλή ανησυχία,στο χέρι σας σαν πνευματικοί πατέρες να μας καθησυχάζετε με αγάπη...

    ReplyDelete
  2. Προσυπογράφω και με τα δυο χέρια το σχόλιο του Παναή.

    ReplyDelete