Saturday, May 1, 2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΟΒΟ





Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΤΙΜΗΣΕ

ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΟΒΟ


Του κ. Αιμίλου Πολυγένη


=================


Το Μπούτοβο είναι μια περιοχή Δυτικά της Μόσχας, που κατά τα χρόνια της Κυβέρνησης του Στάλιν ήταν τόπος μαζικών εκτελέσεων Αρχιερέων, Κληρικών και πιστών της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που μαρτύρησαν κατά τα έτη του διωγμού στην Ρωσία.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι μεταξύ των Αγίων Μαρτύρων που μαρτύρησαν στο Μπούτοβο και ανέρχονται σε χιλιάδες, ήταν και δέκα Έλληνες Μάρτυρες.

Σήμερα, Σάββατο 1 Μαΐου 2010, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Μπούτοβο, συμπαραστατούμενος από έντεκα Αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί, ότι η Θεία Λειτουργία τελείται στο τόπο που έγιναν οι μαζικές εκτελέσεις, και εκεί έχει τοποθετηθεί μια ξύλινη εξέδρα η οποία είναι ανάμεσα στα δένδρα.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Είθε ο αγώνας των Ρώσων νεομαρτύρων και ομολογητών να μας βοηθήσει όλους, καθένα στη θέση την οποία κατέχει, τον Πατριάρχη, τους Μητροπολίτες, τους Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους, τους ιερείς και διακόνους και νεωκόρους, τους μοναχούς και λαϊκούς, να βαστάξουμε όλοι τον σταυρό μας και να επιτελούμε τη διακονία μας έτσι ώστε να μην καταισχύνεται το όνομα του Θεού».

Τέλος, να αναφερθεί, ότι στο Μπούτοβο έφθασαν δεκάδες λεωφορεία με πιστούς από διάφορα μέρη της Ρωσίας, οι οποίοι με την παρουσία τους ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη των νεομαρτύρων.


ΠΗΓΗ:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”

No comments:

Post a Comment