Monday, May 31, 2010

ΔΙΠΛΟΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ



ΔΙΠΛΟΣΥΣΤΗΜΕΝΗ


ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Οδός 28ην Οκτωβρίου 14, 2643 Εργάτες Λευκωσία

Τηλ.99-335787, 22-624150


ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

«ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»¨

Οδός Μάρκου του Ευγενικού αρ. 1

600-66 ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΕΛΛΑΣ

Ιστοσελίδα: markoseugenikos.gr


Προς κ. Πέτρο Κληρίδη

Γενικό Εισαγγελέα της

Κυπριακής Δημοκρατίας

Λευκωσία 26/5/2010

Έντιμε κ. Γενικέ,


Θέμα: ΣΥΛΛΗΨΗ του ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ κ. ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ’.

Δηλώσεις του Β. Γ. Εισαγγελέα κ. Άκη Παπασάββα για αδράνεια του Επιτρόπου του Παιδιού σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών σε Σχολείου


Ορθά ο κ. Β. Γ. Εισαγγελέας παρενέβη και έκανε δηλώσεις για το προαναφερθέν θέμα, μετά που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικό δημοσίευμα για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών. Εάν υπήρξε αδράνεια από την Επίτροπο για δικαιώματα του Παιδιού, όπως την έχει κατηγορήσει δημοσίως ο κ. Άκης Παπασάββας δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.


Είναι εντούτοις απορίας άξιον, πως εφόσον ο κ. Β. Γ. Εισαγγελέας με τις δηλώσεις του δείχνει ότι υπάρχει τέτοια ευαισθησία στην Νομική Υπηρεσία, γιατί ενώ έχουν παρέλθει δεκαπέντε (15) ημέρες από την επιστολή την οποία σας έχουμε αποστείλει με θέμα την σύλληψη του Πάπα Ρώμης κ. Βενεδίκτου ΙΣΤ’, ο οποίος όπως σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία έχουν δει πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας παγκοσμίως, έχει συγκαλύψει σωρείαν εγκλημάτων παιδεραστίας εις βάρος αθώων παιδιών από ιερείς του Βατικανού, ουδεμία ανταπόκρισιν είχαμε μέχρι σήμερα από την Νομική Υπηρεσία; Ακόμη και χθες επικοινώνησε μαζί μας δημοσιογράφος ξένης εφημερίδας και ζήτησε να πληροφορηθεί για την ανταπόκριση της Νομικής Υπηρεσίας στο αίτημα μας.


Εξακολουθούμε να αναμένουμε όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις και ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε, το συντομότερο δυνατό για το θέμα αυτό.


Με εκτίμηση



Κωνσταντίνος Π. Κουρτελλάρης Μάριος Ι. Πηλαβάκης

Δια το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Δια το Ορθόδοξον Κέντρον Πατερικών Μελετών

«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» «ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»

No comments:

Post a Comment