Sunday, May 16, 2010

ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ







ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Στο αξιόλογο ιστολόγιο klision ανακαλύψαμε μια αναδημοσίευση η οποία κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας. Νομίζω ότι θα δημιουργήσει την ίδια εντύπωση στους αναγνώστες του ιστολογίου.

Τούτο μόνον θέλω να προσθέσω.

Τέτοια μανία αυτοκαταστροφής όπως αυτή που έχει καταλάβει τον Ελληνισμό και στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα μπορούσαν να οραματιστούν ούτε οι χειρότεροί μας εχθροί.

Ορίστε τι διδάσκουν οι Τούρκοι τα παιδιά τους!

Και τώρα;

Τώρα έρχονται μετά βαίων και κλάδων στην Ελλάδα για να απαιτήσουν, συν τοις άλλοις, τη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της διαστρέβλωσης της Ιστορίας, για να εξυπηρετηθούν απόλυτα οι στόχοι της Τουρκικής πολιτικής.

Αλλά εδώ που τα λέμε γιατί ανησυχούμε τι ζητούν με τόση προπέτεια οι Τούρκοι (επιτέλους Τούρκοι είναι!) αφού εμείς με την "τίμια" ψήφο μας χαρίσαμε την προεδρία της Ελληνικής μεγαλονήσου σε ένα Νεοκύπριο που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα με ένα νέο σχέδιο Ανάν που έχει στα σκαριά;

Γιατί να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαιτήσεων των Τούρκων όταν εγκαταστήσαμε στο Μαξίμου, με άνετη πλειοψηφία, ένα ανθρωπο που μια σοβαρή επιχείρηση δεν θα προσελάμβανε ούτε ως θυρωρό - και το ακόμη χειρότερο - ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να έχει άνετο προβάδισμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων;

Οταν η ειδική Γραμματεύς του υπουργείου διά βίου μάθησης ερίτιμος κυρία Δραγώνα γράφει ότι "δεν είμαστε Ελληνες αλλά μας έκαναν επειδή δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το μεγαλείο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας" ποια σημασία έχει τι διδάσκουν οι Τούρκοι στα παιδιά τους;

Οταν θεολόγοι - και μάλιστα οι σχολικοί σύμβουλοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι οποίοι τυγχάνουν και στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου- πολεμούν με νύχια και με δόντια να αλλοιώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και να το καταστήσουν θρησκειολογικό και πολυπολιτισμικό γιατί ανησυχούμε τι ζητά ο Ισλαμιστής Ερντογάν;

Επιτέλους! Ο ίδιος τα συμφέροντα της πατρίδας και της θρησκείας του προωθεί!

Ας ενδιαφερθούμε και εμείς για τη δική μας πίστη και τη δική μας πατρίδα!

Παραθέτω στη συνέχεια το εξαιρετικού ενδιαφέροντος αυτό άρθρο.


*****


"Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού επευφημεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:

-Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955! με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από τηνΑσία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.

Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία".

ΠΗΓΗ:

“ΚΛΙΣΙΟΝ”,

“ΚΟΝΤΑΡΙ”

1 comment:

  1. Ποιός δηλωμένως Άθεος,(που τελευτάια κ.Παναγιώτη να μήν τον αδικούμε τον άνθρωπο από έγγυρες(κομμουνιστάκια μάλλον)πηγές μάθαμε ότι άρχισε να βάζει το Σταυρό του και ίσως να τον δίδαξε(άκουσα)ένας ξακουστώς γέροντας απ'το χωριό του),βαμμένος κομμουνιστής,σύντροφος, κρύβετε πίσω απο τους ηγέτες της Ελλάδας μας.Ίσως αυτός να κινεί τα νήματα της ΑθεΪας στο κόσμο...!!!

    ReplyDelete