Thursday, May 4, 2017

OIKΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ AΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


OIKΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ AΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Όπως υπάρχει συνήθειο από χρόνια τώρα, στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο του Καναδά (του κλίματος του Οικουμενικού Θρόνου, της οποίας προΐσταται ο Σεβ. κ. Σωτήριος), διεξάγεται μετά το Πάσχα ετήσια ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι κληρικοί αλλά και Μονοφυσίτες «κληρικοί». Κατά τη συνήθεια, πρώτα γίνεται πασχαλινή ακολουθία σε Ορθόδοξη εκκλησία, την οποία παρακολουθούν άπαντες οι σύνεδροι, Ορθόδοξοί τε και Μονοφυσίτες. Ακολουθεί ομιλία και γεύμα. Φέτος ομιλητής ήταν ο Κόπτης Μονοφυσίτης «κληρικός» Μάξιμος Ραζκάλλα. Αυτά αναφέρει η είδηση της «Ρομφαίας».

Μια πρώτη παρατήρηση επί των ως άνω γεγονότων είναι ότι νομίζει κανείς ότι ζούμε πριν ξεσπάσει η μονοφυσιτική αίρεση: Κοινή προσευχή, ήγουν συμπροσευχή, ομιλία επί ποιμαντικού θέματος, τράπεζα κ.τ.ό. Άπαντα κοινά!!! Αλλά, φευ μεταξύ ημών των Ορθοδόξων και των Μονοφυσιτών (Κοπτών, Αρμενίων, Αιθιόπων, Ιακωβιτών και Ινδών του Μαλαμπάρ) χάσμα μέγα εστήρικται. Δυστυχώς τόσοι άνθρωποι «υπέρ ων Χριστός απέθανεν» μπλέχθηκαν στα δίκτυα της αίρεσης και βρίσκονται ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας επειδή αντιστρατεύθηκαν τις αποφάσεις της Δ΄ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου του 451. Αν στην Εκκλησία ανώτατη αρχή είναι η Οικουμενική Σύνοδος τι να πει κανείς γι’ αυτούς που έχουν στην ουσία απορρίψει και καταπατήσει γυμνή τη κεφαλή τις αποφάσεις της; Και μάλιστα όχι μόνο της Δ΄ Οικουμενικής, αλλά και των επομένων Οικουμενικών Συνόδων, που επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις αυτές; 

Φαίνεται ότι οι «προχωρημένοι» υπερατλαντικοί οικουμενιστές ΜΟΝΟ τις αποφάσεις του «Π.Σ.Ε.» λαμβάνουν υπ’ όψιν και ουδέν έτερον. Στο διαβόητο «Π.Σ.Ε.» Ορθόδοξοι θεωρούνται, όχι μόνον οι αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και οι αντιπρόσωποι των Μονοφυσιτών!!! και η Σύνοδος της Κρήτης ονομάζει τους Μονοφυσίτες «ετερόδοξες Εκκλησίες». ΜΑΤΗΝ κράζει και βοά ο Αββάς Αγάθων ότι η αίρεση «χωρισμός εστιν από του Θεού».

No comments:

Post a Comment