Wednesday, February 22, 2017

QUIZ


QUIZ

Του κ. Λυκούργου Νάνη, ιατρού
=====

Μήπως ενθυμείται ο κ. Άνθιμος τις φρικτές αρές των ιερών κανόνων που επιφυλάσσονται για τους επισκόπους εκείνους που καταλαμβάνουν μηδέποτε κενωθέντα επισκοπικό θρόνο καθώς και για όσους εγκαταλείπουν την επισκοπή τους διά να συζευχθούν ετέραν πολύφερνον νύμφην, πλουσιότερη και επιφανέστερη ιερά μητρόπολη τουτέστιν;

Το μαύρο Ιούλιο του μοιραίου για τα εγχώρια εκκλησιαστικά και πολιτικά πράγματα έτους 1974 ο τότε αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Ρούσσας έσπευσε, αγαλλομένω ποδί, να εγκατασταθεί ως μητροπολίτης στην ακριτική Αλεξανδρούπολη με το σπαθί των υπ’ αριθμόν 3 και 7 Συντακτικών Πράξεων του απαισίας μνήμης ιωαννιδικού καθεστώτος εκτοπίζοντας τον τότε μητροπολίτη μακαριστό Κωνστάντιο Χρόνη, τον ήρωα των Καλαβρύτων και της Καβάλας. Υφίσταται ικανό δημοσιογραφικό υλικό που ενδείκνυται να γνωστοποιηθεί ευρύτερα.

Και μετά κάμποσα χρόνια εγκατέλειψε τον Έβρο ίνα περιπτυχθή την πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού βεβαίως-βεβαίως καταπατώντας τους σχετικούς ιερούς κανόνες!

Και μετά ταύτα υπέβαλλε και υποψηφιότητα για την καθέδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών (ο τελικός στόχος), ούτως ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα βεβαίως-βεβαίως!

Δυστυχώς, όμως, στην περίπτωσή του δεν εφαρμόσθηκαν οι σχετικοί ιεροί 
κανόνες που σε άλλες περιπτώσεις μετατρέπονται σε...κανόνια για την εξουδετέρωση των αντιφρονούντων!

"Τι ωραίος κόσμος μπαμπά!".

Υ.Γ. Καλό θα προκύψει εάν αναδημοσιευθούν οι φωτογραφίες που άπτονται της εμπλοκής του εν λόγω επισκόπου ή/και εκπροσώπων του σε εκδηλώσεις του αντίχριστου ρόταρυ, του και "νηπιαγωγείου της μασσωνίας" προσφυέστατα αποκληθέντος.

Και να υπομνησθούν οι σχετικές συνοδικές απαγορεύσεις της συμμετοχής κληρικών στις σχετικές εκδηλώσεις.

No comments:

Post a Comment