Wednesday, February 22, 2017

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως το Νοέμβριο του 2016 δημοσίως δήλωσε τα εξής: ".. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας πρότεινε στην Κρήτη (σσ. την "Αγία" και "Μεγάλη" "Σύνοδο" του Κολυμπαρίου εννοεί) να καταδικάσουμε τον «αντι-οικουμενισμό» ως αίρεση και κάποιοι το θεώρησαν υπερβολικό, τότε ο Αναστάσιος είπε: «…να αφήσουμε, λοιπόν, το Πνεύμα να πνέει και σήμερα στην Εκκλησία, όπως θέλει, κι όχι να αντιγράφουμε μονίμως το παρελθόν..».

Αν τελικά γινόταν δεκτή η εισήγηση του Μακαριότατου Αλβανίας να καταδικάσει η Σύνοδος της Κρήτης σαν αίρεση τον αντιοικουμενισμό θα γινόταν ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται για κακόδοξη Σύνοδο. Θα ερωτηθώ ίσως: Και τώρα, δηλαδή, τι είναι; Απαύγασμα του Αγίου Πνεύματος; Προφανώς όχι, αλλά οι συνεσκιαμένες αποφάσεις της δίνουν την ευκαιρία στους αδαείς -και κυρίως σ’ αυτούς που θέλουν να ξεγελάσουν τους αδαείς- ότι πρόκειται για ορθόδοξη Σύνοδο, που νομολόγησε αποφάσεις σύμφωνες με την ορθόδοξη διδασκαλία.

Ο Μακαριότατος Αλβανίας έχει -δυστυχώς- λίαν βεβαρυμένο δογματικό μητρώο. Διατύπωσε πανθρησκειακές οικουμενιστικές αντιλήψεις, υπήρξε πρόεδρος του ΠΣΕ, πηγαινοέρχεται στο Βατικανό και συμπροσεύχεται ευκαίρως-ακαίρως με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Υπάρχουν, μάλιστα, αξιόπιστες καταγγελίες ότι μετέδωσε τη Θεία Κοινωνία σε Παπικούς στη Ραβέννα.

Τώρα μαθαίνουμε ότι έφτασε στο σημείο να ζητήσει την καταδίκη του αντιοικουμενισμού ως αίρεση!!! 

Αν μη τι άλλο δεν σκέφτηκε ο Μακαριότατος ότι, με αυτή την εισήγηση, θα συμπεριλάμβανε στην καταδίκη -μεταξύ άλλων- τους Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, Άγιο Λουκά Κριμαίας, Όσιο Παίσιο, Όσιο Πορφύριο, Άγιο Νεκτάριο κτλ.;

Πραγματικά μας θλίβει ο Μακαριότατος Αλβανίας. Ενώ βρίσκεται στας δυσμάς του βίου του δεν διστάζει να κάνει εισηγήσεις που τον καθιστούν αγιομάχο. Αλλά δεν θα χρειαστεί τις πρεσβείες των πιο πάνω -και τόσων άλλων αντιοικουμενιστών Αγίων- στο φοβερό Κριτήριο;

No comments:

Post a Comment