Wednesday, February 15, 2017

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ


ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Ενισχύει σημαντικά τα μοναστήρια της Μητρόπολης Καναδά
=====

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 2017, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, περίπου 400 άτομα έλαβαν μέρος στο επιτυχημένο δείπνο που οργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης για την οικονομική ενίσχυση των δύο Μοναστηριών μας, του αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Μπόλτον) και της Παναγίας Παρηγορήτισσας (έξω από το Μόντρεαλ).

Το δείπνο διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολής μας. Όλες οι κοινότητες Τορόντο και περιχώρων συμμετείχαν και υποστήριξαν την εκδήλωση αυτή. Έλαβαν μέρος η Γερόντισσα Αλεξία (Πατροκοσμάς) και η Γερόντισσα Θέκλα (Παρηγορήτισσα) και κάποιες μοναχές.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε, με όλη του την πατρική αγάπη, στο ρόλο και τη σημασία των μοναστηριών μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εξεφρασε την αγάπη και τον θαυμασμό του στις δύο Γερόντισσες, οι οποίες όπως τόνισε, ήρθαν στον Καναδά με μία μόνο αδελφή η κάθε μία και μέσα από σκληρή δουλειά και μόχθο, με ακλόνητη πίστη και με την Χάρη του Θεού πρόσφεραν και προσφέρουν πνευματικούς καρπούς στη χώρα.

Στη συνέχεια είπε για το έργο της κατασκευής των Μοναστηριών και ανακοίνωσε ότι το δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, όλοι μαζί, ο Μητροπολίτης Σωτήριος,ο Επίσκοπος Χριστοφόρος, οι Ιερείς και οι φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας έψαλαν ύμνους και τα απολυτίκια, του αγίου Πατροκοσμά, της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, της Παναγίας της Τοροντόεσσας και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, προστάτου της Θεολογικής μας Ακαδημίας καθώς και με όλο τον κόσμο παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διοργανωτές - ιδιαίτερα τον π Φ. Παππά και την Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, κα Αναστασία Σωτηροπούλου - καθώς και όλες τις κοινότητες, τους ευλαβ. Ιερείς, και όλους τους συμμετέχοντες, για την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους στα δύο Μοναστήρια μας.

ΠΗΓΗ:


Ρομφαία

No comments:

Post a Comment