Tuesday, February 14, 2017

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;


ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο κ. Χρήστος Κουφουδάκης καταπιάνεται με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Εκκλησία και ομοφυλοφιλία: η άλλη όψη του νομίσματος» («Αμήν»). Γράφει ως προμετωπίδα του άρθρου την εξής ρήση του π. Φιλόθεου Φάρου: «Ξέρω αρκετούς ομοφυλόφιλους που βιώνουν τον παράδεισο» και το εξής απόφθεγμα του π. Βασίλειου Θερμού: «Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που έχουν αναπτύξει σύνδεσμο με το Χριστό πολύ πιο ποιοτικό από τους ετεροφυλόφιλους». 

Ερωτούμε τους πιο πάνω κληρικούς: Γνωρίζετε τι ψάλλει η Εκκλησία για ανθρώπους που «προαρπάζουσι» τη Βασιλεία του Θεού; "Και προαρπάζουσιν αυτήν (τη Βασιλεία του Θεού, τον παράδεισο) φαρισαίοι και τελώναι και μοιχοί μεταποιούμενοι». Κανείς ΔΕΝ μπορεί να αποκλείσει οιονδήποτε ανθρώπινο ον από τη Βασιλεία του Θεού. Και οι υποκριτές φαρισαίοι κάθε εποχής, κι οι εκμεταλλευτές τελώνες, αλλά κι οι πόρνοι και μοιχοί εισέρχονται σ’ αυτήν. Με ποιο όμως τρόπο; Μήπως αμετανόητοι κι εμμένοντες εμμανώς και πεισμόνως στην αμαρτία; Δεν γίνεται. 

«Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται» κατά τας Γραφάς. Άρα ο φαρισαίος αποβάλλει την περηφάνεια του και την υποκρισία και εν μετανοία εισέρχεται στη Βασιλεία των ουρανών. Το ίδιο κι ο τελώνης. Αρνιέται τον κακό εαυτό του, ποδοπατεί την απληστία και γίνεται δεκτός στην ουράνια βασιλεία. 

Από την άλλη ο Απόστολος των εθνών κραυγάζει: «Μη πλανάσθε.Ούτε πόρνοι…ούτε μοιχοί, ούτε…αρσενοκοίται..βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι» (Α΄Κορ. ς΄9). Όμως όλοι οι ανωτέρω μεταποιούμενοι, δηλαδή μετανοούντες, κι όχι εμμένοντες αμετανοήτως στην αμαρτία, εισέρχονται αναμφιβόλως στη Βασιλεία του Θεού.

Το συμπέρασμα: Οι πιο πάνω κληρικοί, αλλά κι ο κύριος Χρ. Κουφουδάκης,που προβάλλει τις μη χριστιανικές τους θέσεις, ευαγγελίζονται «έτερον ευαγγέλιον» (Γαλ. α΄8), που ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το ευαγγελικό μήνυμα. Αντί να βοηθήσει τα θύματα της οιασδήποτε αμαρτίας, ώστε να αγωνιστούν με σκοπό να απαλλαγούν από αυτή, τους δημιουργούν κι από πάνω τη ψευδαίσθηση της σωτηρίας!!! Είναι αυτό χριστιανικό;

No comments:

Post a Comment