Friday, February 17, 2017

Η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΙΑ” ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΙΑ” ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην εφημερίδα “Καθημερινή”, το ακόλουθο απόσπασμα από το άρθρο “Φαραωνικά Τάματα” του κ. Παντελή Μπουκάλα:

“Με τόση διάχυτη ευλάβεια, δεν θα ’πρεπε να παραξενευόμαστε για την ερώτηση-απαίτηση δεκαέξι βουλευτών της Ν.Δ., ενός των ΑΝΕΛ και ενός ανεξάρτητου ακροδεξιού να εκπληρώσει η Ελληνική Πολιτεία την «ηθική και συμβατική υποχρέωσή της» που κρατάει από το 1829 και να ανεγείρει μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Και μάλιστα στο Ζάππειο ή στο Πεδίον του Αρεως, ώστε να μπορέσει επιτέλους κάθε πιστός να πει «Νενίκηκά σε, Παρθενώνα». Οχι στα Τουρκοβούνια, όπως σχεδίαζαν οι δικτάτορες, για να τα μετατρέψουν σε Χριστιανοβούνια ή Ελληνοβούνια.”

Στάζει κυριολεκτικά φαρμάκι ο αρθρογράφος για το Τάμα του Έθνους για την ανοικοδόμηση του οποίου εξέδωσαν ψηφίσματα εθνοσυνελεύσεις πριν δύο αιώνες.

Αυτά δυστυχώς γράφει για το Τάμα του Έθνους ο κ. Μπουκάλας, που θεωρεί την ανοικοδόμηση του Τάματος ένα οπισθοδρομικό στόχο και “Φαραωνικό Τάμα”.!!!

Για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, όμως, στο Βοτανικό, ούτε ο κ. Μπουκάλας, ούτε κάποιος άλλος φωταδιστής διανοούμενος έχουν αντίρρηση. Και όχι μόνον δεν έχουν αντίρρηση αλλά και ξεσπαθώνουν για την ανέγερσή του παρόλους τους τεράστιους εθνικούς και άλλους κινδύνους που το συνοδεύουν.

Αυτοί, δυστυχώς, είναι στην πλειοψηφία τους οι εν Ελλάδι διανοούμενοι. Καγχάζουν για την ανέγερση Ορθόδοξου ναού για την εκπλήρωση του Τάματος του έθνους και υπεραμύνονται και προωθούν με πάθος την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους.!!!

No comments:

Post a Comment