Monday, February 27, 2017

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία” το ακόλουθο απόσπασμα από ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα σε συνέδριο Ορθοδόξων και Αράβων Μωαμεθανών στη Μόσχα:

«Ο εξτρεμισμός έχει γίνει από τις κυριώτερες προκλήσεις για όλες τις παραδοσιακές θρησκείες. 

Δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρχει εξτρεμισμός με θρησκευτικό επικάλυμμα. 

Ουδεμία παραδοσιακή θρησκεία διδάσκει ανθρωποκτονία, όλες οι θρησκείες καλούν στην ειρήνη.»

Αυτά λέγει ο Σεβασμιώτατος Βολοκολάμσκ. Καταρχήν τσουβαλιάζει στο ίδιο σακκί του εξτρεμισμού όλες τις θρησκείες. Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι ο εξτρεμισμός δεν μπορεί να έχει θρησκευτικό επικάλυμμα. Αλλά προχωρεί πάρα πέρα και λέγει ότι: “Ουδεμία παραδοσιακή θρησκεία διδάσκει ανθρωποκτονία, όλες οι θρησκείες καλούν στην ειρήνη.”!!!

Ως γνωστόν ο Σεβ. Βολοκολάμσκ είναι σπουδαίος ακαδημαικός θεολόγος. Όταν προβαίνει σε τόσο εξωφρενικούς ισχυρισμούς δεν το κάνει από άγνοια, αλλά από πολιτική σκοπιμότητα και οικουμενιστικό Διαθρησκειακό οίστρο.

Αδικούμε τον Σεβ. Βολοκολάμσκ;

Αντί άλλης επιχειρηματολογίας παραθέτουμε αυτούσιους στίχους από το Κοράνι και αφήνουμε τον αναγνώστη να κρίνει αν οι ισχυρισμοί του Σεβασμιώτατου ευσταθούν:

«Εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν δοξασμένη τύχη», «Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους».
«Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω από τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».
«Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλαχ άλλες θεότητες».
«Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία»
«..κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους,  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους».
«Όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό».
«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε.»
«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε...κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους»;

Μετά την παράθεση των πιο πάνω Κορανικών στίχων υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που συμμερίζεται την πεποίθηση του Σεβ. Βολοκολάμσκ ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης που δεν διδάσκει ανθρωποκτονία;

Αλήθεια! Γιατί προβαίνει σε τόσο εξώφθαλμα ανακριβείς ισχυρισμούς ο Σεβ. Βολοκολάμσκ; 

Για δύο λόγους:

1.) Από πολιτική σκοπιμότητα. Θέλει να υποβάλει τη θέση ότι η ειρηνική συμβίωση του Χριστιανισμού και του Ισλάμ είναι εφικτή, και,

2.) Επειδή η Εκκλησία της Ρωσίας έχει αποδυθεί σε μια μεγάλη Διαθρησκειακή οικουμενιστική εκστρατεία που εκφράζεται με συνέδρια, συμπροσευχές, ακόμη και με κοινή ποιμαντική δράση, όχι μόνον με διάφορες Χριστιανικές Ομολογίες αλλά και με άλλες θρησκείες και δη με το Ισλάμ.

Κρίμα!

No comments:

Post a Comment