Monday, February 13, 2017

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚAΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ…


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚAΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ…

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο εν Μυτιλήνη φραγκόπαπας κ. Λεόντας Κισκίνης στο δημόσιο διάλογό του με τον π. Αθανάσιο Γιουσμά ανέφερε μεταξύ άλλων πολλών ότι: «ο Χριστός ενώνει, ενώ μόνο ο διάβολος διαιρεί». 

Η μεγαλόστομη αυτή διακήρυξη με αναγκάζει να θυμηθώ, όχι λόγους και εντάλματα ανθρώπων, όπως ο εντιμότατος κ. Κισκίνης, αλλά τους πειρασμούς του Χριστού, που αναφέρονται στο Ιερό Ευαγγέλιο (Ματθ. δ΄1-11). Όπως αναφέρει το ιερό κείμενο ο διάβολος ανέβασε το Χριστό εις όρος ύψηλον και του έδειξε τις βασιλείες του κόσμου τούτου. Και του είπε ότι είναι έτοιμος να του τις παραδώσει, αν πέσει και τον προσκυνήσει. Η απάντηση του Κυριου: «Ύπαγε οπίσω μου σατανά». 

Την κοσμική εξουσία, που απαρνήθηκε ο Χριστός, την επεθύμησε σφόδρα το αφεντικό του κ. Κισκίνη ο Πάπας της εκπεσούσης Ρώμης. Και του την έδωσαν οι Φράγκοι στα 753, με αποτέλεσμα να αποκτήσει κοσμικό κράτος με στρατό, αστυνομία, δικαστήρια και φυλακές, το οποίο στο απόγειο της δύναμής του κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της ιταλικής χερσονήσου. Όταν δε οι Ιταλοί, υπό τον Γκαριβάλντι, το κατάργησαν, με τη δύναμη των όπλων, στα 1870 τόσο πολύ στεναχωρέθηκε ο «Αγιώτατος», που έμεινε κλεισμένος στο Βατικανό, μη αναγνωρίζοντας τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Τελικά τον «οικονόμησε» ο Μπενίτο Μουσολίνι, που του παραχώρησε στα 1922 το λιλιπούτειο κράτος του Βατικανού για να εξακολουθεί να είναι κοσμικός ηγεμόνας! 

Τι κι αν ο Χριστός διακήρυξε ενώπιον του Πιλάτου: «Η βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»! Αυτή είναι μια μόνο πλευρά της σκληρής πραγματικότητας. Αν ερευνήσει κανείς στο σύνολό τους κι ενδελεχώς τις παπικές πλάνες θα διαπιστώσει ότι ο Παπισμός πόρρω απέχει από αυτά που σημειώνονται στο Ευαγγέλιο. Είναι γνωστό ότι οι αιρετικοί δεν έχουν καλές σχέσεις με την Ιστορία… 


Ας αφήσει ο εντιμότατος κ. Κισκίνης τα πυροτεχνήματα του τύπου ότι οι Ορθόδοξοι και οι Παπικοί είναι «αδέρφια που μάλλωσαν». Αν ενδιαφέρεται για την πραγματική ενότητα, κι όχι για ψευδοενότητα ουνιτικού τύπου, ας αποπτύσσει πάραυτα τις παπικές αιρέσεις προσερχόμενος στην Εκκλησία. Όλα τα άλλα είναι ψευτοευγένειες κοσμικού τύπου και δεν ωφελούν κανένα.

No comments:

Post a Comment