Sunday, February 26, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”: 

“Η αριστερόστροφη θεολογική προπαγάνδα, συνεχίζεται από την κρατική τηλεόραση. Οι γνωστοί "ευαγγελιστές" του νεωτερισμού, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αντιπατερικότητας, ενώ στην πατρίδα μας συντελείται μια κοινωνική τραγωδία. 

Ενδεδυμένοι το τιμημένο ράσο ή/και την τήβενο του πανεπιστημιακού δασκάλου, εισβάλλουν με μανία στα σπίτια μας από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και προπαγανδίζουν με  παρρησία τις πλάνες τους. 

Η "παρέλαση των μπερδεμένων", φωτίζει το δρόμο την μεταπατερικής θεώρησης της ζωής. Μόνο που το δρόμο αυτό, τον αδιέξοδο, τον περπατά ο Δυτικός πολιτισμός αιώνες τώρα και σήμερα καταρρέει. 

Αξιολύπητοι και αχαρίτωτοι, "αδέσποτα κυνάρια" του οικοδομήματος της Νέας Εποχής, ζητιανεύουν για το σύχρονο ξεροκόμματο των επιδοτήσεων, των εκδόσεων βιβλίων, της δόξης, των πανεπιστιμιακών τίτλων, προσβλέποντας τελικά στην αυτοϊκανοποίησή των δικών τους πνευματικών πτήσεων... "του έρωτα" και όχι μόνον. 

Ευχόμαστε όταν τους καλέσει ο Κύριος, να μη διαπιστώσουν καθυστερημένα πως η πτήση ήταν πτώση και μάλιστα ελεύθερη!”

Στα όσα ορθά αναφέρει το ιστολόγιο θέλουμε να προσθέσουμε τα ακόλουθα.

Ο π. Φιλόθεος Φάρος, ο κ. Γιανναράς και ο κ. Σταμούλης δεν είναι οι μόνοι Νεονικολαίτες που διαστρέφουν τη διδασκαλία του Ευαγγελίου για τις σαρκικές αμαρτίες. Υπάρχουν κι άλλοι που υιοθετούν την ίδια διδασκαλία και ποιμαντική. 

Ήρθαν σε γνώση μου λ.χ. πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για την καθοδήγηση που δίνει ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου στα νέα παιδιά. Πληροφορούμαι ότι, όταν ερωτάται αν οι προγαμιαίες σαρκικές σχέσεις είναι αμαρτία, απαντά: Δεν μπορώ να σου πω πριν αυξήσεις την αγάπη σου για τον Χριστό.!!! 

Αντιλαμβάνεστε, φυσικά, το πρόβλημα αυτής της προσέγγισης. Διδάσκει τα παιδιά ότι ο έρωτας προς τον Χριστό εκφράζεται συναισθηματικά. Αντί να τους βοηθά να αντιληφθούν ότι η ψυχή πτερούται θεικώ έρωτι με την εργασία των εντολών τους παραπλανά να πιστέψουν ότι χωρίς την εργασία των εντολών μπορούν να καλλιεργήσουν ευαγγελική αγάπη για τον Χριστό.!!!

Πώς αντιμετωπίζει ο Σεβ. Θεσσαλονίκης την ποιμαντική του π. Βαρνάβα; Απλά προωθεί τον Πανοσιολογιώτατο με κάθε τρόπο!!! Μη παραξευνευτείτε καθόλου αν σύντομα προβάλει την υποψηφιότητά του για την πλήρωση κάποιου Μητροπολιτικού Θρόνου.

No comments:

Post a Comment