Thursday, February 23, 2017

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΜΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΜΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σεβαστέ μας Γέροντα π. Βασίλειε Βολουδάκη,

Σας παρακαλούμε θερμά να μας αποκαλύψετε αν δώσατε εντολή να διαβαστεί ή αν διαβάσατε ο ίδιος, στην ενορία σας, το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος “Προς το λαό.”

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι συμφωνείτε μαζί μας -άλλωστε θα ήταν παρανοικό να το διαμφισβητήσετε- ότι όσοι Μητροπολίτες και όσοι πρεσβύτεροι διάβασαν το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου “Προς το λαό” προσυπέγραψαν τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Γνωρίζουμε ότι θέση σας είναι ότι η Σύνοδος της Κρήτης δεν είναι καν Σύνοδος. Γι’ αυτό είναι φυσικό -όπως αντιλαμβάνεστε- να διερωτόμαστε αν αρνηθήκατε να διαβάσετε το Μήνυμα ή αν τελικά κάνατε γαργάρα τις θέσεις σας για τη Σύνοδο της Κρήτης και δώσατε εντολή να διαβαστεί ή αν διαβάσατε ο ίδιος το Μήνυμα της Συνόδου “Προς το λαό”.

Γνωρίζουμε τις θεμιτές -κατά σας- αθέμιτες -κατά άλλους- φιλοδοξίες σας να ηγηθείτε του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Γι’ αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι απολύτως επιτακτικό να καταστήσετε σαφές τι κάνατε αναφορικά με το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος “Προς το λαό.”

Ο κ. Γ. Παπαθανασόπουλος, σε πρόσφατο άρθρο του, απεκάλυψε ότι πολλοί Μητροπολίτες και πρεσβύτεροι -τους οποίους δεν κατονόμασε- δεν διάβασαν το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου “Προς το λαό”. Δεν έχουμε, όμως, καμιά πληροφόρηση αν μεταξύ αυτών των ομολογητών κληρικών συγκατελέγεστε και εσείς.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, θερμά στην επόμενη έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” ή και της “Ενοριακής Ευλογίας” -νομίζουμε ότι θα ήταν καλύτερα και στα δύο έντυπα- να καταστήσετε δημόσια γνωστή τη στάση σας έναντι του Μηνύματος της Ιεράς Συνόδου. Είναι στοιχειώδης εντιμότητα εκ μέρους σας να το πράξετε και ευελπιστούμε ότι δεν θα παραλείψετε να συμμορφωθείτε με την παράκλησή μας.

Μετά του προσήκοντος σεβασμού,


Παναγιώτης Τελεβάντος

No comments:

Post a Comment