Wednesday, November 2, 2016

ΤΟ ΑΘΗΝΑΓΟΡΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΟΜΟ


ΤΟ ΑΘΗΝΑΓΟΡΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΟΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διάφορα ιστολόγια δημοσίευσαν άρθρο Αμερικανού ιερέα, με το οποίο επικρίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επειδή απένειμε το Αθηναγόρειο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Μάριο Κουόμο.

Οι αντιρρήσεις του αιδεσιμολογιότατου συντάκτη του άρθρου εστιάζονται στο γεγονός ότι ο κ. Κουόμο είναι ένας πολύ φιλελεύθερος πολιτικός φανατικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των εκτρώσεων. Πώς είναι δυνατόν, διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου, να απονέμεται σε ένα τόσο φιλελεύθερο πολιτικό βραβείο από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής;

Η ταπεινή μας άποψη είναι ότι το ερώτημα αυτό μεταθέτει την ουσία του προβλήματος.

Ο κ. Κουόμο βεβαίως είναι όντως ο φιλελεύθερος πολιτικός που όλοι γνωρίζουμε και ο οποίος ουδέποτε μπήκε στον κόπο να κρύψει τις θέσεις του.

Αλλά ας μη ξεχνούμε ποιο βραβείο του δόθηκε. Του δόθηκε το βραβείο του οικουμενιστή και πανθρησκειαστή Πατριάρχη Αθηναγόρα ο οποίος είναι υπόδικος στη συνείδηση της Εκκλησίας για τα συγκρητιστικά του φρονήματα.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ότι δόθηκε στον κ. Κουόμο το βραβείο αλλά ότι θεσπίστηκε να δίνεται Αθηναγόρειο βραβείο σε εξέχοντα μέλη της κοινωνίας.

Καμία τιμή δεν περιποιεί σε ένα άτομο να λαμβάνει βραβεία επ’ ονόματι του Αθηναγόρα, του Ιάκωβου Κουκούζη ή κάποιου άλλου δοσίλογου κληρικού που προσχώρησε στον συγκρητισμό.

Κανένας άνθρωπος στοιχειώδους ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας ή χριστιανικής συνέπειας δεν πρέπει να καταδέχεται να λαμβάνει το Αθηναγόρειο βραβείο.

Ως εκ τούτου ένας φιλελεύθερος πολιτικός σαν τον κ. Κουόμο πήρε το βραβείο που του άξιζε: Το Αθηναγόρειο βραβείο.

Οι ευθύνες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου δεν συνίστανται στο γεγονός ότι έδωσε στον κ. Κουόμο το βραβείο που του άξιζε, αλλά ότι βραβεύει ανθρώπους με το Αθηναγόρειο βραβείο αντί να καταργήσει αυτό το βραβείο που σκανδαλίζει το πλήρωμα της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment