Sunday, June 1, 2014

ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ "ΒΑΖΕΙ ΓΥΑΛΙΑ" ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟ




ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ “ΒΑΖΕΙ ΓΥΑΛΙΑ” ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Το μωράκι, όπως βλέπετε, του βίντεο, “έβαλε γυαλιά”, κατά τη λαική έκφραση, στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο.

Είναι γνωστή η αγάπη του Παναγιότατου για τα παιδάκια. Μόλις είδε, λοιπόν, το μωράκι θέλησε να το πάρει στην αγκαλιά του.

Ο μικρούλης όμως μόλις βρέθηκε στην αγκαλιά του Παναγιότατου “επλήσθη Πνεύματος Αγίου” και αποφάσισε να συγυρίσει τον Παναγιότατο για το τεράστιο ατόπημα της επικείμενης (μιλάμε για τότε) συνάντησής του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Είπε το μωράκι με το προφητικό του μυαλό: "Αφού κοτζάμ Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος -που μπαινοβγαίνει ότι ώρα θέλει στο Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσσο- δεν τόλμησαν να πουν τίποτα στον Πατριάρχη για να τον συγκρατήσουν από το ατόπημα ολκής που θα διαπράξει, πρέπει να αναλάβω δράση." 

Οπερ και εγένετο. Κρεμάστηκε, που λέτε, ολόκληρο από την γενειάδα του Πατριάρχη και τον έκανε να αισθανθεί δυνατό πόνο.

Μην περιμένετε από μένα να καταδικάσω το μωράκι. Καταρχήν δεν το έχω για καλό να τα βάζω με παιδάκια και ύστερα -κακά τα ψέματα- το χρειαζόταν το συγύρισμα ο Παναγιότατος, αλλά και τον έλεγχο ο Σεβ. Αμερικής και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ο οποίος μάλιστα το έρριξε στην ανατομία. Ξέρετε τι εννοώ. Δύο πνεύμονες, καρδίες, νεφρούς και συκώτια. 

(Ταύτα πριν διαβάσω τη συνέντευξη του Σεβασμιότατου για τη συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη. Τώρα που τη διάβασα χρειάζεται να επανέλθω. Οχι όμως αμέσως. Είναι Κυριακή και πρέπει να φύγω για την εκκλησία στην άλλη άκρη της Νέας Υόρκης).

2 comments:

  1. Με λύπη μου είδα στο βίντεο τον κάποτε λαϊκό και φίλο μου Χρήστο Ζηλιασκόπουλο,
    μετέπειτα π.Βασίλειο (μοναχό της μονής Δοχειαρίου του Αγ.Όρους)
    και στη συνέχεια π.Αθηναγόρα (μήπως για να τιμήσει τον γνωστό Οικουμενιστή Πατριάρχη;)

    Δείτε τον σε διάφορες φωτογραφίες(σχεδόν πάντα χωρίς ράσο):
    http://xairete.blogspot.gr/2009/05/blog-post_16.html

    http://propheteliaskirchefrankfurt.wordpress.com/category/photo/

    http://aktines.blogspot.gr/2009/12/blog-post_4793.html


    Ο π.Βασίλειος Ζηλιασκόπουλος ήταν για 4 χρόνια δόκιμος μοναχός στη Δοχειαρίου (στο διάστημα αυτό σπούδαζε Γερμανική Φιλολογία).
    1-2 χρόνια αφού εκάρει μοναχός, πέταξε τα ράσα και επέστρεψε στην οικογένειά του (για να πάει τελικά να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γερμανία)..
    και αργότερα άμαθα ότι έγινε π.Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος

    Με λύπη μου τον είδα να φωτογραφίζεται στην Ελλάδα χωρίς ράσο
    να μιλάει για το Άγιο Όρος που κάνει ταλιμπάν τους χριστιανούς..
    και να παρουσιάζεται στον Γερμανικό τύπο ως τάχα παιδί της "πολυπολιτιστικής" Γερμανίας (ενώ γνωρίζω ότι το Γυμνάσιο και το Λύκειο ζούσε κανονικά στην Ελλάδα και ερχόταν στην Απολύτρωση, στη Θεσσαλονίκη, απλά είχε γεννηθεί στη Γερμανία):
    http://4.bp.blogspot.com/-66Lnp6fmB_0/US_x9r-BpqI/AAAAAAAAtq4/1rAZy1ldAro/s1600/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1+28146.jpg


    Αυτός μπορεί να χαίρεται δίπλα στον Πατριάρχη ..
    μπορεί να ελπίζει και για καμιά ανώτερη θέση..
    Πόσο λυπάμαι όταν βλέπω αγγέλους, πρώην μοναχούς, να πέφτουν.

    ReplyDelete
  2. THAT MAKES TWO OF US αγαπητέ Μαχητή της Θεσσαλονίκης. Τίποτε δεν με στενοχωρεί όταν βλέπω εξαίρετους ανθρώπους που μας ενέπνευσαν να έχουν αλλάξει ριζικά αλλά ποτέ δεν χάνω την ελπίδα μου ότι θα επανέλθουν στην προτέρα σωστή τους πορεία.

    ReplyDelete