Saturday, March 8, 2014

Η ΑΗΘΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ



Η ΑΗΘΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Καμία έκπληξη δεν δοκίμασα από τη στάση του “Ορθοδόξου Τύπου” αναφορικά με την κακοδοξία του μ. Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για τις εκτρώσεις και για τον εξεικονισμό του εμβρύου τον τρίτο μήνα της κυήσεως.

Από καιρό παρακολουθώ -με βαθύτατη απογοήτευση- τον κατήφορο που έχει πάρει για πολλά θέματα πίστεως.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν είχαν την πιο στοιχειώδη ευαισθησία να αναφερθούν στη φοβερή πλάνη για τον εξεικονισμό του εμβρύου τον τρίτο μήνα της κυήσεως και για τις εκτρώσεις που διατύπωσε ο μ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός. 

Είχαν όμως και παραείχαν την θρασύτητα, να δημοσιεύσουν την Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου που προσπαθούσε να ανασκευάσει με απολύτως διάτρητα επιχειρήματα τις ατράνταχτα στοιχειοθετημένες κατηγορίες εναντίον του πλανεμένου μοναχού. 

Και το έκαναν αυτό χωρίς καμία αναφορά στο γεγονός ότι στο μεταξύ κυκλοφόρησε η απάντηση των παιδιών που κατέγραψαν τη συνομιλία, που έδωσαν πλήρη στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι αυθεντική η κασέττα στην οποία ο πλανεμένος μοναχός Ιωσήφ ακούγεται να κηρύσσει απροκάλυπτα φοβερές κακοδοξίες. 

Εχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον “Ορθόδοξο Τύπο”, όπως επισημάναμε και σε άλλες περιπτώσεις.
  
Οχι μόνον επειδή είναι αναξιόπιστος.

Ασφαλώς και είναι -δυστυχώς- τουλάχιστον μετά την κοίμηση του π. Μάρκου.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι τόσον πολυκέφαλος ώστε δεν ξέρεις από ποιον να ζητήσεις ευθύνες για την συγκεκριμένη αήθεια επειδή ο ένας υπεύθυνος θα κρύβεται πίσω από τον άλλο και δεν θα βρίσκεις άκρη από πουθενά.

Δεν έφτανε που ζήτησαν συγγνώμη από τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτο και τον κ. Πανώτη, τώρα έρχονται να εξευτελιστούν με την προβολή ενός πλανεμένου και θεομπαίκτη μοναχού με την πλήρη αποσιώπηση των ατράνταχτων στοιχείων εναντίον του για βασικά θέματα πίστεως όπως οι εκτρώσεις, ο εξεικονισμός του εμβρύου, αλλά εμμέσως και ο εγκεφαλικός θάνατος!

Αυτή είναι, λοιπόν, η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει ο “Ορθόδοξος Τύπος”! 

Παρόλα αυτά, με την ευκαιρία της επετείου της έκδοσης 2,000 φύλλων του, ορισμένοι από τους υπευθύνους της εφημερίδας δεν παρέλειψαν να δώσουν το παρόν τους με πρωτοσέλιδα λίαν ενοχλητικά αυτάρεσκα άρθρα στα οποία κατέγραψαν διθύραμβους για τον εαυτό τους και για το μοναδικό έργο Ομολογίας της πίστεως που επιτελούν, ενώ -όπως μας διαβεβαιώνουν- όλοι οι άλλοι πρόδωσαν την πίστη μας.!!!


Ας είμαστε ειλεικρινείς. 

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς! 

Πόσο εύκολο είναι να αρνηθείς τα κάθε λογής κατεψυγμένα κοτόπουλα ή να βάλεις τον εαυτό σου σε μπελάδες απλά και μόνον για να ομολογήσεις την πίστη σου;

No comments:

Post a Comment