Monday, March 24, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Την εξουσία, το χρήμα και την παράνομη δράση για τον προσπορισμό του στηλίτευσε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση στους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας» να «αλλάξουν τρόπο ζωής, να σταματήσουν να προκαλούν κακό, να προσηλυτιστούν». Αφορμή για το νέο πύρινο κήρυγμα του Πάπα ήταν η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος στη Ρώμη.

Ο Πάπας καταδίκασε, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές». Πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι».

Αυτή η σθεναρή δήλωση του ποντίφικα θυμίζει τοοργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στο Αγκριτζέντε (στη Σικελία) το 1993, όταν ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

Κατά τη διάρκεια της τελετής που οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας ενώπιον του πάπα, ο οποίος άκουγε σοβαρός με το κεφάλι κατεβασμένο.”

Σωστά βέβαια αυτά που λέγει ο “Αγιος Πατέρας”, αλλά αν θέλει να γίνει πειστικός καλό είναι, φρόνιμο είναι, επιβεβλημένο είναι, να αρχίσει από την απεμπλοκή του Βατικανού από τη μαφία.

Ως γνωστον Σικελιανός καρδινάλιος βρίσκεται στη φυλακή για τις διασυνδέσεις του με τη μαφία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ η τράπεζα του Βατικανού -“Η τράπεζα του Αγίου Πνευματος” παρακαλώ- έχει αποδειχθεί ότι έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος της μαφίας.

Οσο κηρύττει, αλλά δεν βάζει σε εφαρμογή αυτά που λέγει ο “Αγιος Πατέρας”, τόσο περισσότερο εκτίθεται, αν και δεν νομίζω ότι “ο Αγιότατος επίσκοπος της αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης”, όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού οι Οικουμενιστές, γνοιάζεται ιδιαίτερα για συνέπεια. Τα ποσοστά δημοτικότητας είναι που τον απασχολούν.

No comments:

Post a Comment