Tuesday, March 25, 2014

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ



ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ιερούργησε και εκήρυξε τον θείο λόγο στο υπό ανέγερσιν Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, το ευρίσκεται παραπλεύρως του επίσης υπό ανέγερσιν Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Φωτεινής, στο προάστειο Mpaka της πόλεως Pointe-Noire.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως -που κατέστη εφικτό να τελεσθή μετά την ολονύκτια τροπική καταιγίδα- ο Επίσκοπος συναντήθηκε με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, με τα οποία εξήτασαν εκτενώς τις υφιστάμενες δυσκολίες ως προς τη πρόοδο των εργασιών.

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει αναστείλη την εξέλιξη της κατασκευής και οι μικρής εκτάσεως εργασίες που συντελούνται οφείλονται στις φιλότιμες προσπάθειες των φτωχών γηγενών ενοριτών, οι οποίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους να αναχαιτίσουν την πλήρη αναστολή των εργασιών ανέγερσης, προσευχόμενοι ώστε ο Κύριος να φανερώση τους ευσεβείς εκείνους αδελφούς που θα έλθουν συγκυρηναίοι στην αποπεράτωση πρωτίστως του Ενοριακού Ναού στην τοποθεσία Pointe Noire - République du Congo.

Τι λέγει βασικά το ρεπορτάζ;

Οτι το ιεραποστολικό έργο στο Μπραζαβίλ στέγνωσε.

Δεν πάει πουθενά για τον απλούστατο λόγο ότι, όλοι όσοι το συνέδραμαν για πολλά χρόνια, τώρα έχασαν ολότελα τις ελπίδες τους και κατέληξαν στην απόφαση να σταματήσουν να το υποστηρίζουν, αφού δεν εμπιστεύονται το παράπαν τον Θεοφιλ. επίσκοπο Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα (Αράθυμο).

Ποιος φταίει γι’ αυτό;

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξαδρείας φταίει, ο οποίος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ιεραποστολικό έργο χωρίς υποστήριξη με χρήμα και ανθρώπους από τα μετόπισθεν δεν νοείται.

Ακόμη και αν υποτεθεί ότι ο Επίσκοπος Παντελήμονας (Αράθυμος) είναι αθώος των κατηγοριών που του προσάπτουν, ακόμη και τότε πρέπει να οικονομήσει κάποια λύση ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας αν δεν θέλει το ιεραποστολικό έργο στο Μπραζαβίλ να στεγνώσει οριστικά, αλλά και άλλα ιεραποστολικά κλιμάκια στην Αφρική να υποστούν δυσμενείς συνέπειες εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Αν οι ιεραποστολικοί σύλλογοι χάσουν οριστικά την εμπιστοσύνη τους ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τη βοήθεια που του στέλλουν, θα στραφούν προς άλλες χώρες και Δικαιοδοσίες που υπάρχουν αγνοί ιεραπόστολοι υπεράνω υποψίας για τις προθέσεις, αλλά και για την αποτελεσματικότητα του έργου που επιτελούν.

Δεν είναι κρίμα να καταστραφεί το ιεραποστολικό έργο στο Μπραζαβίλ οπωσδήποτε και ίσως και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, για να διατηρηθεί στη θέση του ένας Αράθυμος;

7 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΩ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΙΑ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΣΑΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΑ.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ.

    ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Πολύ εύστοχο το σχόλιό σας .Ευτυχώς και υπάρχουν πολλές ... πορτοκαλιές ..
    Γνωρίζετε ,κ.Τελεβάντο ότι με το διωγμό του π.Θεολόγου , έκλεισε και μοναστήρι που οικονομικά είχε υποστηριχθεί από γεναία δωρεά από το εξωτερικό;
    Μετά από τέτοιες άκατανόητες επιλογές ποιός πλέον υποψήφιος δωρητής θα είναι σίγουρος για την αξιοποίηση της δωρεάς του για ιερό σκοπό ,και όχι για αλλότριο ;

    ReplyDelete
  7. ΟΧΙ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΚΡΙΜΑ!

    ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΧΖΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ReplyDelete