Wednesday, March 26, 2014

ΟΡΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ”


ΟΡΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” το ακόλουθο άρθρο:

“Ο Νίκος Δήμου και το "Ποτάμι" μας διδάσκουν την αλήθεια για το '21!

Ο συνεργάτης του Στ. Θεοδωράκη στο "Ποτάμι" Νίκος Δήμου με άρθρο του στο protagon σήμερα, 25η Μαρτίου μας παραδίδει μαθήματα ιστορίας για την αλήθεια του '21! 

Στον τίτλο του άρθρου διερωτάται "Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;" και επαναλαμβάνει μερικές από τις γνωστές εθνομηδενιστικές θέσεις όπως ότι "η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο", "η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά και ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων", "η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους" και άλλα εμετικά. 

Τα αναφέρουμε μόνο για όσους πίστεψαν πως το "Ποτάμι" μπορεί να φέρει κάτι νέο στην πολιτική μας ζωή. Το μόνο που μπορεί να φέρει στην επιφάνεια το νερό αυτού του ποταμιού είναι μερικούς εθνομηδενιστές ισάξιους ή και "ανώτερους" της Ρεπούση η οποία για μια ακόμη φορά και φέτος πολέμησε με περισσή ανιστόρητη "ανδρεία" το θεσμό των μαθητικών παρελάσεων.”

Ερωτούμε: "Δύναται εκ ΠΑΣΟΚ αγαθόν τι είναι;"

Μόνον ανόητοι απαντούν καταφατικά σ’ αυτό το ερώτημα. 

Τώρα αν προσθέσεις σ’ αυτό ότι ο κ. Θεοδωράκης υπήρξε στέλεχος του σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ(ανεψιός της Δάφνης Σημίτη), τότε έχεις πλήρη εικόνα του τι μπορείς να περιμένεις από τους "ισάξιους ή και ανώτερους εθνομηδενιστές της κυρίας Ρεπούση," όπως πολύ ορθά τους χαρακτηρίζει το ιστολόγιο “Θρησκευτικά”.

Θα προσθέταμε προπαντός και Εκκλησιομάχους. 

Δυστυχώς! Από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εκφράσει κανείς τις “προοδευτικές” του θέσεις είναι όταν βρίζει την πίστη μας, υποσκάπτει τη γλώσσα μας, πολεμά την Εκκλησία μας και διαστρέφει την Ιστορία μας.

Οι χριστιανοί οφείλουν ευχαριστίες στον κ. Νίκο Δήμου επειδή με κυνική ειλικρίνεια απεκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων που εκπροσωπεί το “Ποτάμι”.

Εχουμε και λέμε λοιπόν! 

Δεν ψηφίζουμε π. Βασίλειο Βολουδάκη επειδή κάθε ψήφος προς την “Κοινωνία” -λόγω του εκλογικού νόμου- πάει στον κ. Τσίπρα, αλλά και επειδή ο σεπτός Γέρων των Εξαρχείων είναι Μακρακιστής και οπαδός του Παποκαισαρισμού και του Βολουδακικού Αγιατολλαχισμού. 

“Ανεξάρτητους Ελληνες” δεν ψηφίζουμε επειδή είχαν την αναισχυντία να μας πουν από τώρα ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα. 

“Ποτάμι” δεν ψηφίζουμε επειδή είναι εθνομηδενιστές και Εκκλησιομάχοι, οι οποίοι -ανάλογα με τα αποτελέσματα των προσεχών εθνικών εκλογών- μπορεί να βρεθούν κάλλιστα στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζουμε επειδή -μαζί με τους "Οικολόγους"- είναι οι χειρότεροι εθνομηδενιστές στην πολιτική ζωή του τόπου, οι οποίοι θα είναι οπωσδήποτε εταίροι της αυριανής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Με άλλα λόγια ότι θα βοηθήσει άμεσα ή έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση τον μαυρίζουμε. Τόσο απλό.

7 comments:

  1. Μάφος είσαι Αντρέα για βοηθός φακίρη;

    ReplyDelete
  2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΑΝΤΡΕΑ;

    ReplyDelete
  3. ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ή ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.

    ReplyDelete
  4. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ

    ReplyDelete
  5. ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ. ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

    ReplyDelete
  6. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    ReplyDelete
  7. ΚΛΩΤΣΑΣ ΤΗ ΜΑΠΠΑ ΕΞΩ ΑΝΤΡΙΚΚΟ! ΑΛΛΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΣ.

    ReplyDelete