Tuesday, March 25, 2014

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ



ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” το ακόλουθο συνταρακτικό απόσπασμα συνέντευξης του π. Γεώργιου Μεταλληνού:

“Γιά τήν Μασονία, ὁ Θεός ἐπέτρεψε νά γράψω κάποια κείμενα κατά καιρούς, ὅπως σέ ἕνα σχολικό βιβλίο τῆς Α΄ Λυκείου στά τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ '90. Λοιπόν, συζητώντας μέ ἐπισήμους τοῦ χώρου τῆς Ἐκπαιδεύσεως, ἄκουσα ἀπό ἀρκετούς νά μοῦ δηλώνουν ὅτι εἶναι Μασόνοι! Καί μάλιστα κάποια κυρία εἶπε ὅτι δέν θέλουν τά παιδιά τους νά διδάσκονται τά Θρησκευτικά!!! Κρατῆστε το αὐτό...Βλέπετε οἱ συνειρμοί αὐτοί ποῦ ὁδηγοῦν; «Τά παιδιά τους νά μή διδάσκονται Θρησκευτικά...». Δόξα τῷ Θεῷ, γιατί ἔτσι θά καταλάβουν ὅλοι ἀπό ποῦ προέρχεται ἡ πολεμική κατά τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν. Ἐν πάσῃ περιπτώσει, κατέληξα, μετά ἀπό συνεννοήσεις καί μέ ἄλλα πρόσωπα πιό ἐπίσημα ἀπ' αὐτά, νά τούς ζητήσω, στήν ἐπανέκδοση τοῦ σχολικοῦ βιβλίου, νά μᾶς δώσουν τήν θέση τους οἱ Μασόνοι, γιά τό τί εἶναι, νά δηλώσουν τήν ταυτότητά τους, καί νά γράψω κι ἐγώ πῶς ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία βλέπει τήν Μασονία. Καί αὐτό ἔγινε!” 

Ο σεβαστός μας δάσκαλος, π. Γεώργιος Μεταλληνός, καταγγέλλει, λοιπόν, ότι Μασώνοι είναι αυτοί που πολεμούν το μάθημα των Θρησκευτικων.

Ολος ο κόσμος, όμως, γνωρίζει ότι οι πρωτοστάτες του αγώνα εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι οι Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σταύρος Γιαγκάζογλου και οι συν αυτώ Σύμβουλοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Πέτρος Βασιλειάδης και οι συν αυτώ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Αργυρόπουλος και οι συν αυτώ ΚΑΙΡΟΣκόποι, Θανάσης Παπαθανασίου και οι συν αυτώ "Συναξιακοί", Παντελής Καλαιτζίδης και οι συν αυτώ "Ακαδημαικοί" του Βόλου και Γ. Καλαντζής και οι συν αυτώ Συριζοπασόκοι του Υπουργείου Παιδείας.

Αν αντιληφθήκαμε καλά ο π. Γεώργιος κατέχει στοιχεία ότι όλοι -ή έστω οι πλείστοι από τους πιο πάνω- είναι Μασώνοι;

Αν όντως κατέχει αυτά τα στοιχεία η καταγγελία είναι σοβαρότατη επειδή το να ανήκει κανείς στη Μασωνία είναι σοβαρότατο παράπτωμα το οποίο επισύρει την ποινή της καθαίρεσης -αν πρόκειται για κληρικό- και τον αφορισμό -αν πρόκειται για λαικό- και δη θεολόγο.

Αναμένουμε, π. Γεώργιε, να προσκομίσετε τα στοιχεία που έχετε νοουμένου ότι είστε ιστορικός και όπως αναφέρατε στο παρελθόν έχετε αυτό το "ελάττωμα" -όπως το χαρακτηρίσατε- "να μιλάτε πάντοτε επιστημονικά."

Εμείς δεν θεωρούμε καθόλου ελάττωμα την επιστημονική κατοχύρωση των θέσεων. Το αντίθετο. Την επαινούμε εκ μέσης καρδίας. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε θερμά να επανέλθετε για να κατοχυρώσετε επιστημονικά και με αδιάσειστα στοιχεία τον ισχυρισμό σας.

Να επισημάνω επίσης πιθανή αντίρρηση ότι η αναφορά του π. Γεωργίου είναι για όσους πολεμούν το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι για όσους θέλουν να το απο-ορθοδοξοποιήσουν. 

Αλλά, άραγε, οι Μασώνοι, οι Βουδδιστές, οι Μουσουλμάνοι κτλ. έχουν αντίρρηση να υπάρχει θρησκειολογικό μάθημα που θα δίνει ορισμένες πληροφορίες για τα διάφορα θρησκεύματα και όχι να κάνει ορθόδοξη κατήχηση, όπως προνοεί και το Σύνταγμα; 

Προφανώς όχι! 

Επομένως ο σεβαστός μας Γέροντας αναφέρεται στον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών! 

Επειδή, λοιπόν, είναι σε όλους γνωστοί οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας αλλοτρίωσης του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, τον παρακαλούμε θερμά να κατοχυρώσει επιστημονικά τους ισχυρισμούς του. 

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στοιχεία εναντίον κορυφαίων παραγόντων της Εκκλησίας, του Υπουργείου Παιδείας και των Θεολογικών Σχολών και να μην καταγγελθούν στην Ιερά Σύνοδο για τα περαιτέρω.

Για Οικουμενιστές και νεωτεριστές τους γνωρίζαμε από καιρό αλλά αν είναι και Μασώνοι τότε το θέμα είναι εξαιρετικά πιο σοβαρό και είναι αδιανόητο να μην υποστούν τις συνέπειες της φοβερής αποστασίας τους.

5 comments:

  1. Π Βαδραχάνη δεν θεραπεύονται οι ψυχσθένειες χωρίς ψυχοφάρμακα. Σε παρακαλώ αντι να στέλλεις φαιδρά σχόλια να παίρνεις τα φάρμακά σου.

    ReplyDelete
  2. αφηνω το οτι εισαι θεολογικα ασχετος και γραφεις ασυναρτησιες

    ReplyDelete
  3. αν σ' αυτο συνυπολογίσεις το εκλυτο του βιου σου τοτε το μονο που μπορεις να κανεις για αν βοηθηθεις ειναι να κρεμασεις το πετραχηλι και να κοιταξεις την ψυχη σου

    ReplyDelete
  4. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟ. ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΑΚΗ

    ReplyDelete