Thursday, March 20, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου” το ακόλουθο ρεπορτάζ του π. Σπυρίδωνα Τσεκούρα:

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Λουξεμβούργου υποδέχθηκαν την Κυριακή 16 Μαρτίου τον Νέο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. κ. Αθηναγόρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός το παρών έδωσαν όλες οι Ορθόδοξες εκκλησιαστικές κοινότητες της χώρας σηματοδοτώντας την ενότητα στο πρόσωπο του Επισκόπου.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό, συλλειτούργησαν οι Ιερείς – Εφημέριοι του Λουξεμβούργου καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι κληρικοί. Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλαν οι χορωδίες του Καθεδρικού Ναού, καθώς και της Ρωσικής και της Ρουμανικής Ενορίας.”

Μέχρις εδώ όλα όσα έγιναν είναι κατά Θεόν και ευλογημένα. Υποδέχονται το νέο επίσκοπο όλες οι ορθόδοξες δικαιοδοσίες μαζί με το ποίμνιό του και αποδεικνύουν στην πράξη ότι έχουν υπερβεί τις εθνοφυλετικές διενέξεις. Μακάρι πάντοτε να ακούμε τόσο ωραίες ειδήσεις από τη Μητρόπολη Βελγίου και από κάθε επισκοπή Ορθοδόξων.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ:

“Παρόντες κατά την ιστορική αυτή ημέρα της Ενορίας ήταν ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος, ο Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κ. Γεώργιος Αρέστης, το μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρος Λαζάρου. Τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο Πρωτονοτάριος Mgr Georges Vuillermoz και εκ μέρους της Αγγλικανικής Εκκλησίας ο Εφημέριος p. Christopher LYON. Παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Λουξεμβούργου κ. Αθανασία Καβαδία και αντιπροσωπεία Ελλήνων αξιωματικών που υπηρετούν στη NSPA.”

Ερωτούμε τον Σεβ. Βελγίου Αθηναγόρα: Δεσπότη μου! Τι δουλειά είχαν ο Παπικός και ο Αγγλικανός εκπρόσωπος σε συγκέντρωση της ορθόδοξης νεολαίας;

Για ποιο λόγο  σκανδαλίζετε τους πιστούς με κάθε σας ενέργεια;

Εχει καταστεί συνείδηση στους πιστούς ότι, όπου και αν βρίσκεται, οπού και αν πηγαίνει ο Σεβ. Βελγίου Αθηναγόρας τον συνοδεύουν οικουμενιστικές ασχημίες.

Κρίμα.

No comments:

Post a Comment