Sunday, March 16, 2014

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΚΑΙΡΟΣ”κόποι ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ



ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΚΑΙΡΟΣ”κόποι ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Τα ιστολόγια “Θρησκευτικά” και “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” έκαναν πολύ καλή δουλειά τις τελευταίες μέρες και μας έδωσαν εις βάθος ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ιστολόγιο “Θρησκευτικά” δημοσίευσε κατάλογο των 23 Καθηγητών, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών και απέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 23 είναι ΚΑΙΡΟΣκόποι.

Ευχαριστούμε μεν για την κατατοπιστική παράθεση των ονομάτων, αλλά σε τελευταία ανάλυση αυτό μας κάνει εντύπωση;

Δηλαδή, τι άλλο θα έκαναν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι εκτός από το να ψηφίσουν υπέρ της δημιουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών;

Είδηση θα ήταν αν ψήφιζαν εναντίον! Οχι υπέρ!

Ποιος αγνοεί ότι στο Θεολογικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης κυριαρχούσε από μακρού χρόνου ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των νεωτεριστών Αγουριδικών, μεταπατερικών και Οικουμενιστών Καθηγητών;

Οι Καθητηγές Λ. Σιάσος και Δ. Τσελεγγίδης μας πληροφόρησαν ότι θα προσβληθεί νομικά η απόφαση του Θεολογικού Τμήματος επειδή ζήτησαν χρηματοδότηση φορέα που δεν υπήρχε ακόμη νομικά.

Αλλά τι ακριβώς θα συμβεί αν τυχόν δικαιωθεί η προσφυγή;

Απλούστατα θα ξαναπάει πίσω το θέμα για συζήτηση και θα ληφθεί εκ νέου παρόμοια απόφαση η οποία αυτή τη φορά δεν θα είναι δυνατόν να προσβληθεί!

Επομένως τι κάναμε;

Γι’ αυτό εισηγήθηκα από την αρχή να μην επικεντρώσουμε την προσοχή μας στους ΚΑΙΡΟΣκόπους η στάση των οποίων ήταν δεδομένη και αναμενόμενη από την αρχή.

Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι πώς θα ανατρέψουμε την σημερινή πλειοψηφία του Θεολογικού Τμήματος και αυτό μπορεί, κατά την άποψή μου, να γίνει με δύο τρόπους:
1.) Με το να πειστούν οι 8 ή 9 Καθηγητές που απέσχαν να πάνε στη νέα ψηφοφορία και να ψηφίσουν εναντίον της απόφασης, και
2.) Με το να διαπιστωθεί ποιοι μεταξύ των 23 ΔΕΝ είναι ΚΑΙΡΟΣκόποι και με το να καταβληθεί προσπάθεια να μεταπειστούν.

Αλλιώς, ακόμη και αν δικαιωθεί η προσφυγή εναντίον της απόφασης των 23, θα καταλήξουμε στον ίδιο παρονομαστή.

Αν μάλιστα σ’ αυτό συνυπολογιστεί ότι ο Κοσμήτωρ της Σχολής, κ. Μιχαήλ Τρίτος, είναι μεν παραδοσιακός θεολόγος, αλλά θα έχει απένατί του τους ΚΑΙΡΟΣκόπους Προέδρους των Τμημάτων
α.) Το πρωτοπαλίκαρο του κ. Πέτρου Βασιλειάδη κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, και  
2.) Τον ανεκδιήγητο κ. Θεόδωρο Γιάγκου, που έδωσε την γνωστή αντιεπιστημονική και αντικανονική γνωμοδότηση στον “ακτιστοφωτίτη” Σεβ. Λεμεσού Αθανάσιο για το δήθεν επιτρεπτό της ψαλμωδίας γυναικών σε ενοριακούς ναούς, έστω και αν υπάρχουν οι κανονικοί ψάλτες των ενοριών, 
τότε η επικύρωση της απόφασης του Θεολογικού Τμήματος θα περάσει οπωσδήποτε, επειδή ο κ. Τρίτος θα μειοψηφίσει στην τριμελή επιτροπή της Κοσμητείας.

Επομένως ας καταβληθεί έντονη προσπάθεια να μεταπειστούν οι μη ΚΑΙΡΟΣκόποι.

Αλλιώς...

No comments:

Post a Comment