Tuesday, March 4, 2014

ΚΑΤΑΠΕΛΤΩΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



ΚΑΤΑΠΕΛΤΩΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
_______________

Με αφορμή την απογοητευτική ανακοίνωση
της Ι. Μ. Βατοπαιδίου, για όσα φοβερά εξεστόμισε
ο μ. γέροντας Ιωσήφ σχετικά με τις Εκτρώσεις
==============

Λεμεσός,
2 Μαρτίου 2014
(Κυριακή της Τυρινής)

Με απρόσμενη κατάπληξη και με βαθύτατη θλίψη μελετήσαμε ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με τίτλο: «Η Ι. Μ. Βατοπαιδίου για τις εκτρώσεις και για τον γέροντα Ιωσήφ». Τα πολύ απογοητευτικά αυτά αισθήματα γεννήθηκαν αυθόρμητα στην ψυχή μας, όταν διαβάσαμε στην πιο πάνω ανακοίνωση της Μονής Βατοπαιδίου και τα ακόλουθα: «Εμείς, που ζήσαμε τον γέροντά μας για τριάντα ολόκληρα χρόνια, ποτέ δεν τον ακούσαμε να διδάσκει ό,τι η κυκλοφορούσα ηχογράφηση λέει. Άρα αμφισβητούμε την κασέτα και ότι αυτός, που ομιλεί είναι ο γέρων Ιωσήφ».

Ακούμε συχνά τα όσα κηρύττονται από εκπροσώπους της Μονής ή από προερχόμενους από αυτήν, περί των αρετών της φιλαλήθειας, μετάνοιας, ταπείνωσης, παραδοχής των λαθών μας. Και συνεπώς να ζητούμε συγγνώμη για τις αμαρτίες μας τόσο από το Θεό όσο και από τους ανθρώπους, που ίσως τους βλάψαμε και αδικούμε.

Περιμέναμε (και πολύ θα το εκτιμούσαμε, εάν συνέβαινε) ότι η Μονή Βατοπαιδίου θα παραδεχόταν το τρομερό και θανατηφόρο λάθος της διδασκαλίας του γέροντά της.

Έτσι θα μπορούσε να πείσει ότι είναι συνεπής σε αυτά που διδάσκει. Ονομάζουμε «θανατηφόρο» το φανερό αυτό αμάρτημα του γ. Ιωσήφ, διότι μόνο ο Κύριος γνωρίζει το πόσο πλήθος εμβρύων έχουν ήδη δολοφονηθεί από τους πολλούς οπαδούς του ήδη μακαρίτη γέροντα, που άκουγαν, και δυστυχώς πίστεψαν αυτές τις πεποιθήσεις και διδασκαλίες του!

Οφείλουμε να αποκαλύψουμε προς κάθε καλόπιστο χριστιανό, πώς έχουν τα πραγματικά γεγονότα:

Στις 29 Μαΐου 1998 μια ολιγάριθμη ομάδα προσκυνητών από τη Λεμεσό είχαμε επισκεφθεί τον Άγιον Όρος και συνομιλήσαμε με αρκετούς γέροντες. Θελήσαμε και επισκεφθήκαμε με κάθε καλή διάθεση και τον διαφημιζόμενο σαν διάσημο, γέροντα Ιωσήφ. Τον συναντήσαμε στο «ησυχαστήριό» του, κοντά στη Μονή Βατοπαιδίου. Συζητήσαμε μαζί του για διάφορα θέματα και του ζητήσαμε (όπως κάναμε εξάλλου και με άλλους γέροντες, που συναντήσαμε στο Άγιο Όρος κατά το ταξείδι μας εκείνο), να μας επιτρέψει να ηχογραφήσουμε τη συνομιλία μας ώστε να θυμόμαστε και αργότερα τις λεπτομέρειες της συζήτησης αυτής. Και ο γέροντας έδωσε ολοπρόθυμα τη συγκατάθεσή του ώστε να τον ηχογραφούμε, ενώ μας μιλούσε.

Μεταξύ των διαφόρων θεμάτων ήταν και το θέμα περί των Εκτρώσεων. Ο γέροντας μας μίλησε, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και με ολοφάνερη σιγουριά για τα λεγόμενά του. Και μας ανέφερε ότι το έμβρυο παίρνει ψυχή όταν «σχηματιστεί πλήρως», δηλαδή «εξεικονιστεί» και λάβει την τελική του μορφή, και ότι αυτό συμβαίνει  μετά τον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης. Η πεποίθηση αυτή του γέροντα Ιωσήφ εκφράστηκε απ' αυτόν με απόλυτη βεβαιότητα. Μας διευκρίνισε πως πριν από τους τρεις μήνες το έμβρυο έχει μεν ζωή, αλλά δεν έχει ψυχή. Επομένως -κατά τα λεγόμενα του γέροντα Ιωσήφ- η έκτρωση δεν είναι αμαρτία πριν από τον τρίτο μήνα κυοφορίας του εμβρύου. Προς υπεράσπιση μάλιστα της θέσης του αυτής, επικαλέστηκε την «Παλαιά Διαθήκη», λέγοντάς μας ότι δεν αποτελεί αμαρτία η έκτρωση, προτού γίνει «εξεικόνιση» και πάρει την τελική του μορφή το έμβρυο.

Εκτός των άλλων, κατά τη συνομιλία μας αυτή (που είναι ηχογραφημένη και η συνάντησή μας αυτή συνοδεύεται επιπρόσθετα και με φωτογραφικό υλικό), είχε αναφερθεί με απροκάλυπτη ειρωνεία και καγχασμό για τους πατέρες της Ι. Μ. Σταυροβουνίου διότι μιλούν και γράφουν εναντίον των εκτρώσεων.

Μας είπε συγκεκριμένα ότι «ορισμένοι παπάδες στο Σταυροβούνι λένε ότι είναι φόνος να προβεί κάποιος σε έκτρωση μετά από την πρώτη ημέρα της σύλληψης  και τρομοκρατούν τον κόσμο».

Λυπούμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, διότι η Ι. Μ. Βατοπαιδίου, αντί να αποδεχθεί με μετάνοια το λάθος του μακαρίτη Γέροντά της και να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο που παρασύρθηκε και παρασύρεται, έρχεται με την πρόσφατη ανακοίνωσή της, να κατασυκοφαντήσει εμάς που τον ηχογραφήσαμε, ότι περίπου είμαστε απατεώνες! Ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους οι Βατοπαιδινοί ότι τάχα «μιμηθήκαμε ψεύτικα, με μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας» τη φωνή του γέροντα Ιωσήφ και ότι αυτός που μιλά στην ηχογραφημένη ομιλία, δεν είναι ο μ. Ιωσήφ. Όμως η αυθεντική φωνή του μακαρίτη γέροντα καταγράφηκε από εμάς τους ιδίους, με τη δική του συγκατάθεση, και στην παρουσία της συνοδείας μας. Δυστυχώς μάλιστα, αυτό το γεγονός συνέβηκε στις 29 Μαίου του 1998, μια επέτειο της «αποφράδας ημέρας» της Αλώσεως.

Λυπούμαστε γιατί οι δύο αυτές ημερομηνίες (29 Μαΐου 1453 και 29 Μαΐου 1998) συμβαίνει να αποκτούν μια αποτρόπαιη σύνδεση και θλιβερή «συγγένεια». Τραγική η πρώτη για το Γένος των Ρωμηών. Τραγική και η δεύτερη για κυοφορούμενα Ελληνόπουλα.

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Η διεύθυνσή μας είναι:
Γρηγορίου Αυξεντίου 45,
Μέσα Γειτονιά, 4003
Λεμεσός

Με εκτίμηση,

Χριστάκης Βρουλλίδης

ΣΧΟΛΙΟ
=====

Ομολογώ ότι εξεπλάγην από την παράθεση των γεγονότων που αποδεικνύουν ότι το ολίσθημα του μ. Γέροντα Ιωσήφ είναι ασύγκριτα χειρότερο από ότι αρχικά νόμιζα, αφού εν γνώσει και με την ευλογία του μαγνητοφωνήθηκε η συνομιλία.

Αλλά συγκλονίστηκα προπαντός από την πληροφορία ότι υπάρχουν θύματα εκτρώσεων εξαιτίας της κακοδοξίας του πλανεμένου μοναχού.

Θα επανέλθω -συν Θεώ- επειδή το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι νόμιζα.

Παναγιώτης Τελεβάντος

No comments:

Post a Comment