Wednesday, October 3, 2012

ΟΙ “ΣΚΟΤΕΙΝΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ” ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ




ΟΙ “ΣΚΟΤΕΙΝΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ” ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο κ. Νίκος Χειλαδάκης - δημοσιογράφος, συγγραφέας, Τουρκολόγος - είναι κατ’ έξιν ή ίσως κατά φρόνημα - “σκοτεινοδυναμίτης”. 

Αρέσκεται να δακτυλοδείχνει τους ξένους, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που περνούμε, χωρίς παράλληλα να επισημαίνει ποια είναι τα δικά μας λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

Το πολύ περιορίζεται να καταλογίζει τα σφάλματα στους πολιτικούς μας ηγέτες. 

Λες και δεν είμαστε εμείς που ψηφίζουμε τους πολιτικούς μας ηγέτες!

Για να αντιληφθείτε τη νοοτροπία του κ. Χειλαδάκη διαβάστε το ακόλουθο άρθρο που αναδημοσιεύω από το ιστολόγιο “Αναβάσεις”:

“Μέχρι τώρα ξέραμε ότι Έλληνες από τα νησιά πηγαίνουν στις απέναντι ακτές της Τουρκίας για να ψωνίσουν στις λαϊκές αγορές, (μέχρι και οικοδομικά υλικά αγόραζαν από την Τουρκία όπως μου ομολόγησε πριν από  δυο χρόνια  κάποιος πολιτικός μηχανικός από την Μυτιλήνη), ενώ η αγορά της Αδριανούπολης και συγκριμένα στην μεγάλη λαϊκή της, γέμιζε από έλληνες του Έβρου που αγόραζαν μαζικά τουρκικά προϊόντα, αλλά ότι τώρα αρχίσαμε εμείς να ξεπουλάμε  όσο όσο τα «ασημικά» μας στην Τουρκία, αυτό αν το λέγαμε πριν από λίγα χρόνια θα  μας φαίνονταν σαν εξωπραγματικό.

Την καταπληκτική λοιπόν αποκάλυψη ότι Έλληνες εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και έχοντας άμεση ανάγκη από ρευστό χρήμα, καταφεύγουν στην Τουρκία για να πουλήσουν τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα τους, κάνει η τουρκική εφημερίδα  Σαμπάχ, σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα περνά μια από τις μεγαλύτερες, ίσως η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην σύγχρονη ιστορία της, όλοι ξέρουμε ότι οι ελληνικές οικογένειες βρίσκονται σε μεγάλα αδιέξοδα να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της τρόικας που δεν έχουν τελειωμό, καθώς οι κυβερνώντες τους έχουν αφήσει να «αλωνίζουν» ελεύθερα,  αλλά ότι τα χρυσαφικά της Ελλάδας μεταφέρονται, κατά πάσα πιθανότητα παράνομα, στην γειτονική Τουρκία και πουλιούνται εκεί έναντι πινακίου φακής, αυτό κάνεις δεν το περίμενε αν και εκεί που φτάσαμε όλα να τα περιμένει κανείς.

Σύμφωνα λοιπόν με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, μεγάλος αριθμός Ελλήνων έρχεται στην Τουρκία για να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους, τα πολύτιμα κοσμήματα τους, ακόμα και χρυσά δόντια και ότι άλλο χρυσό έχουν σε κομματάκια, για να πάρουν λίγο ρευστό που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Μάλιστα, σύμφωνα με ομολογία ενός Έλληνα χρυσοχόου   στην τουρκική  εφημερίδα, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αιτήσεις διαφόρων πολιτών που ζητούν να πάνε στην Τουρκία για να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους. Όπως αποκάλυψε ο εν λόγω  χρυσοχόος,   ακόμα και εταιρίες που βρίσκονται υπό πτώχευση προσπαθούν να ξεπουλήσουν τα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία   στην τουρκική αγορά, που «τρίβει» τα χέρια της από τα ελληνικά «κελεπούρια».

Μέχρις εδώ ο κ. Χειλαδάκης περιορίζεται να δώσει πληροφορίες για το τι συμβαίνει.

Προσέξτε όμως ποια είναι η κατάληξη του άρθρου του και θα αντιληφθείτε τη νοοτροπία του:

Γράφει συγκεκριμένα:

“Ας τα βλέπουν αυτά οι περίφημοι «σωτήρες» μας το πως μας κατάντησαν. Μετά είναι να μην μας θεωρούν σαν το πιο εύκολο «μεζέ» οι λαίμαργοι νεοοθωμανοί ιθύνοντες της Άγκυρας;”

Αυτό είναι όλο κι όλο λοιπόν το πρόβλημα για τον κ. Χειλαδάκη: Εδώ μας οδήγησαν οι πολιτικοί και οι δανειστές. Αυτοί μόνον φταίνε!!!

Οτι οι Ελληνες πωλούν στους Τούρκους τα χρυσαφικά τους αντί πινακίου φακής, ουδόλως τον απασχολεί ως θέμα εθνικής μειοδοσίας.

Θα πει κάποιος ότι ίσως η οικονομική κρίση έφερε τους ανθρώπους σε απελπισία και κάνουν ότι μπορούν για να την αντιμετωπίσουν.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ο κ. Χειλαδάκης - και όχι μόνον - δεν μας εξηγεί τι είδους αφιλοτιμία χαρακτηρίζει τους Ελληνες τηλεθεατές, οι οποίοι χαρίζουν στα τουρκικά σίριαλ πρωτοφανή ποσοστά τηλεθέασης και βάζουν έτσι στα σπίτια τους την τουρκική προπαγάνδα, ενώ γεμίζουν με πακτωλό χρημάτων τα τουρκικά θησαυροφυλάκια.

Αποδίδει στους καναλάρχες, στους πολιτικούς - και δεν ξέρω σε ποιον άλλο - την ασυνειδησία των Ελλήνων που κάθονται με τις ώρες και βλέπουν τα τουρκικά σίριαλ.!!!

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Κύπρο.

Πολλοί Eλληνοκύπριοι συναλλάσσονται οικονομικά με το ψευδοκράτος την ίδια ώρα που καταγγέλλουμε διεθνώς την παράνομη του υπόσταση.

Πολλοί ασυνείδητοι Ελληνοκύπριοι διαβαίνουν την πράσινη γραμμή και πηγαίνουν στον τουρκοκρατούμενο βορρά για κάθε είδους οικονομικές συναλλαγές. 

Παράλληλα αφήνουν εκατομμύρια ευρώ στα καζίνα των Τούρκων για να καλύπτουνται έτσι και τα έξοδα του στρατού κατοχής.!!!

Αλλωστε οι οικονομικές συναλλαγές με τους Τούρκους δεν άρχισαν τώρα με την οικονομική κρίση. 

Τα ίδια έκαναν από δεκαετίες εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που πήγαιναν στην Κωνσταντινούπολη για να ψωνίσουν φθηνά δερμάτινα και να διασκεδάσουν στην πλατεία “Ταξίμ” (που σημαίνει διχοτόμηση) χωρίς να φιλοτιμούνται - οι πλείστοι από αυτούς - να προσκυνήσουν ή να εκκλησιαστούν στο Φανάρι.

Γι’ αυτή τη συμπεριφορά ΔΕΝ φταίνε ούτε οι πολιτικοί, ούτε η λέσχη Μπίντελμπεργκ, ούτε οι δανειστές μας, ούτε η Μέρκελ, ούτε οι “σκοτεινές δυνάμεις”. 

Η προσωπική μας αναξιοπρέπεια, το αξιολογικό μας σύστημα και η εθνομειοδοσία μας φταίει και κανείς άλλος. 

Ο κ. Χειλαδάκης και όσοι άλλοι μιλούν συστηματικά για τις “σκοτεινές δυνάμεις” και για τις ευθύνες των ξένων χωρίς να τονίζουν ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ότι ευθυνόμαστε και εμείς για τα σημερινά μας χάλια, προσφέρουν τρισχείριστη υπηρεσία διότι δεν μας βοηθούν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να ξελασπώσει η πατρίδα μας.

No comments:

Post a Comment