Thursday, October 4, 2012

Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ




Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Για δέστε πόσο έξυπνα προσπαθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου) να μας αποπροσανατολίσει από τις επιδιώξεις του ιδίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Εγραψε ακριβώς πριν τη σύγκληση της ιεραρχίας στη στήλη “Ο Νεωκόρος” στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Μεγάλη μέρα ξημερώνει αύριο. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας συγκαλείται σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τη χώρα.

Και θα περίμενε ο καθένας, από τον απλό πιστό μέχρι τον πιο ταπεινό νεωκόρο στην πιο απόμακρη μητρόπολη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρχιερείς και να βγουν μπροστά για το καλό του λαού.

Να πάρουν θέση. Να προβληματιστούν γιατί η χώρα έφτασε ως εδώ. Και πώς μπορούν να βοηθήσουν για να βρούμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας."

Επρεπε να απασχολεί την Ιεραρχία η κρίση, λέγει ο Θεοφιλέστατος και όχι οι εκλογές. Οι εκλογές είναι δουλειά του ιδίου και του Αρχιεπισκόπου!!!

“Οι περισσότεροι, από τους παλαιούς μέχρι τους νεότερους μητροπολίτες, μαθαίνω εγώ ο πιο ταπεινός των ταπεινών νεωκόρων, παίρνουν τηλέφωνα, εξασκούν τις αριθμητικές τους και τις γεωμετρίες, μετρούν αυτούς που έχουν μαζί τους κι αυτούς που βρίσκονται «με τους άλλους».

Ποιος είναι ο πιο συντηρητικός, ποιος είναι ο πιο προοδευτικός και ο πιο πνευματικός, ποιος είναι «μαζί μας», ποιος στο μέλλον μπορεί να βρεθεί με τους άλλους.

Όχι. Εκείνον που θα διοικήσει αδέκαστα; Ούτε. Άλλα μετράνε. Είναι προσόν η καταγωγή;

Είναι προσόν η «προϋπηρεσία» στη μητρόπολη ή στο πλευρό του μακαριστού;

Ή μετράει πώς θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους οι νεοεκλεγμένοι στα μελλοντικά σχέδιά τους;”

Είδατε τι όμορφα που κάρφωσε - πρωτίστως αλλά όχι μόνον - τους υποψήφιους της Μητροπόλεως Ιερισσού που εργάζονταν από χρόνια στη Μητρόπολη για να δείξει ότι ο ευνοούμενός του Αρχιεπισκόπου είναι ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας κ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος;

Η Μητρόπολη Πρέβεζας και ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος πολύ λίγο φαίνεται να απασχολούν τον Θεοφιλέστατο μετά την καθοριστική παρέμβαση του κ. Πέτρου Βασιλειάδη.

Τι σημασία έχει, λέγει ο Θεοφιλέστατος, αν κάποιοι υποψήφιοι εργάστηκαν στη Μητρόπολη Ιερισσού, αν στάθηκαν μέχρι το τέλος δίπλα στον αείμνηστο Μητροπολίτη ή αν είναι παραδοσιακοί ή όχι;

Αυτό που έχει σημασία, ισχυρίζεται, είναι τα διοικητικά προσόντα του υποψηφίου.!!! 

Ούτε που να σας περάσει λοιπόν από το μυαλό ότι είναι τον πρωτοσύγκελο της Μητροπολέως Μαντινείας που προωθεί και τους ανθυποψήφιους του που καρφώνει.!!!

Και σ’ ένα του δεύτερο σχόλιο που δημοσιεύθηκε στη “Ρομφαία” μόλις σήμερα γράφει:

“Γιατί στο διάλειμμα, μαθαίνω, (εγώ ο ταπεινός νεωκόρος που ιστολόγια θέλουν να με αναβαθμίσουν και σε Επίσκοπο και τους ευχαριστώ) τα θέματα που συζητούσαν μεταξύ τύρου και... σουσαμένιων κουλουριών ήταν εντελώς διαφορετικά.

Οι περισσότεροι μοίραζαν συγχαρίκια όχι στους υποψήφιους μητροπολίτες αλλά στον... Μητροπολίτη Ναυπάκτου για τις πρόσφατες θέσεις του απέναντι στον, αναμφισβήτητα ογκόλιθο της θεολογίας, μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη!

Οι σελίδες που θα πάνε και θα έρθουν δεν θα σταματήσουν σύντομα, πληροφορούμαι. Ο Σεβασμιώτατος Περγάμου πρόκειται να απαντήσει σύντομα όμως ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου έχει ήδη το επόμενο όπλο στην θεολογική του φαρέτρα.”

Μεγάλη θεολογική ευαισθησία κατέλαβε αίφνης τους ιεράρχες μας. 

Δεν είναι όμως οι ίδιοι ιεράρχες, οι οποίοι πριν ένα χρόνο αρνήθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου να μιλήσει για την ανάγκη να αναγνωριστούν ως Οικουμενικές Σύνοδοι, οι Σύνοδοι που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Αγιο Γρηγόριο τον Παλαμά; 

Πώς τώρα ξαφνικά τους έπιασε όλος αυτός ο οίστρος της θεολογίας;

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού, λοιπόν, από τον Θεοφιλέστατο κ. Γαβριήλ Παπανικολάου, για να εξασφαλιστούν τα δύο πολύτιμα κουκιά για την αναμέτρηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Οσο για τον τίτλο που επέλεξε "ο ταπεινότερος των νεωκόρων", ας μην το πολυχρησιμοποιεί, επειδή παραπέμπει στο "servus servorum" του Πάπα της Ρώμης!!! 

Οπότε...

No comments:

Post a Comment