Saturday, June 2, 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΥΝΑΞΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ











ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΥΝΑΞΗ”

Εκ του ιστολογίου “Ακτίνες”
=========

Λυκούργος Νάνης είπε:

Πρέπει να υπομνησθεί και υπογραμμισθεί ότι οι κύκλοι της “Σύναξης” και των συμπαθούντων και συνεργαζομένων με το εν λόγω νεοορθόδοξο περιοδικό έχουν πάμπολλες φορές μέχρι τώρα προκαλέσει αντιδράσεις κατά πάντα δικαιολογημένες απ’ την πλευρά των ευσεβών χριστιανών που κάθε άλλο παρά ανέχονται την επιχείρηση νοθεύσεως του Ορθοδόξου ήθους.

Οι θεράποντες της νεοορθοδοξίας και του ζηζιουλογιανναρισμού εξακολουθητικά ασχημονούν με συνέπεια να σωρεύεται και πολλαπλασιάζεται το αίσθημα αγανάκτησης που συνέχει τις ψυχές των ορθοφρονούντων χριστιανών!

Δυστυχώς η σημερινή εκκλησιαστική διοίκηση διάκειται ευμενώς και συγγενεύει ιδεολογικώς με τους θολοκουλτουριάρηδες της “Σύναξης” και αποτελεί ουτοπία να αναμένει κανείς την κατά ποιμαντικό χρέος ανάκληση στην εκκλησιαστική τάξη των εν λόγω προσώπων.

Η ύπαρξη και παρουσία της Σύναξης στα θεολογικά γράμματα αποτελεί έλκος και νεόπλασμα που διαβιβρώσκει τις σάρκες του εκκλησιαστικού οργανισμού.

Η υποκατάσταση της αληθινής θεολογίας απ’ το φιλοσοφικό στοχασμό συνιστά αναντιρρήτως εκτροπή απ’ το υγιές ορθόδοξο πνεύμα!

Κύριε ρύσαι την Εκκλησία Σου απ τους συναξιακούς ολετήρες!

Ο/Η A.N. είπε...

Η Ιερά Σύνοδος πότε θα ασχοληθεί επιτέλους με τον περιβόητο Θεολόγο Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα; Περιττό να πούμε ότι συχνά -πυκνά ευρίσκεται στη Μητρόπολη Δημητριάδος (όπως προσφάτως κατά την εορτή της Αναλήψεως) κάνει χειροτονίες, έχει άριστες σχέσεις με τον τοπικό επίσκοπο και εκθειάζεται τα μέγιστα από τους θεολόγους της Ακαδημίας του Βόλου για την θεολογική του κατάρτιση και τον φωτισμό που διαθέτει!

Λυκούργος Νάνης είπε:

Όταν μαυρίσει το χιόνι και ασπρίσει το κοράκι θα ασχοληθεί με τη θολολογία του Περγάμου η ωραία κοιμωμένη τουτέστιν η ΔΙΣ. Ο Περγάμου τυγχάνει συμπαθής στη σημερινή εκκλησιαστική διοίκηση την οποία δορυφορούν ως επί το πλείστον τα γνωστά εξαπτέρυγα του ΚΑΙΡΟΥ και της ΣΥΝΑΞΗΣ. Κατανοώ την αγανάκτησή σας φίλτατε ανώνυμε που εκπορεύεται απ’ την επαινετή ευαισθησία σας επί θεμάτων πίστεως, αλλά δυστυχώς για την Εκκλησία μας, της οποίας ηγείται το πρωτοπαλλήκαρο του επάρατου σεραφειμισμού Ιερώνυμος Λιάπης, το ερώτημά σας που είναι και δικό μου ερώτημα θα παραμείνει ερώτημα και ουδέποτε θα μετουσιωθεί σε απάντηση.

No comments:

Post a Comment