Friday, June 15, 2012

ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

=========


Ο ξένος παράγοντας μπορεί να βολεύεται με τον Τσίπρα. Με αυτόν, όπως συνέβη και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα μπορέσει να περάσει ευκολότερα τα σχέδια του.


Είναι και ο Τσίπρας δημαγωγός όπως εκείνος.


Είναι πολύ ικανότερος στη δημαγωγία από τον υιό του Ανδρέα, Γιώργο Παπανδρέου. Εξάλλου ο ίδιος είπε ότι αποτελούν πρότυπο του τα πρώτα πέντε χρόνια εξουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που σπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια δανεικά σε μη παραγωγικές επενδύσεις…


Έτσι πίσω από τις μεγαλοστομίες του ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει αυτά που οι δανειστές ζητάνε, αλλά και αυτά που ενδιαφέρουν τον ξένο παράγοντα. Και αυτά είναι η εφαρμογή του μνημονίου και τα εθνικά ζητήματα.


Ο Τσίπρας, κατά τις εκτιμήσεις ξένων αναλυτών, θα περάσει ωραιοποιημένες δια της προπαγάνδας τις περισσότερες απαιτήσεις των πιστωτών μας και θα κλείσει τα θέματα των Σκοπίων, του Αιγαίου και της ΑΟΖ σύμφωνα με την επιθυμία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Τώρα οι ξένοι εκτιμούν ότι, σε σχέση με το 1981, οι συνθήκες είναι πιο ώριμες για να περάσουν τις επιδιώξεις τους, που δεν είναι άλλες από την είσοδο και των Ελλήνων στο κλαμπ των παγκοσμιοποιημένων - αμερικανοποιημένων χωρών, μαζί με τον Νίγηρα, όπως το είπε η κα Λαγκάρντ, και τη Σιγκαπούρη.


Ο Ελληνισμός αποτελεί παραφωνία στη σύγχρονη διαδικασία ομογενοποίησης των ανθρώπων σε ένα μοντέλο, όπως διαμορφώνεται από την τεχνολογία.


Η μεθόδευση καλύπτει κυρίως την Παιδεία. Τα βιβλία των σχολείων και ειδικότερα τα προτεινόμενα βιβλία για τα θρησκευτικά στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο συμβάλλουν στη μετατροπή των Ελλήνων μαθητών σε κοσμοπολιτικά όντα.


Είναι δηλαδή βιβλία που επιδιώκουν να καταργήσουν τις εθνικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των Ελλήνων και να τους μετατρέψουν σε άβουλη μάζα.


Η επιδίωξη να προωθηθούν τα "μοντέρνα ήθη" θα εξυπηρετηθεί τέλεια από τον κ. Τσίπρα και ό,τι αυτός εκπροσωπεί.


Επί ΠΑΣΟΚ καταργήθηκαν τα Αρχαία, καταργήθηκαν οι τόνοι και πλέον η ελληνική γλώσσα φτώχυνε.


Πέρασε ακόμη, ως κοινωνικό μοντέλο, πως η εξωσυζυγική ζωή είναι "μαγκιά" και διευκολύνθηκε το διαζύγιο.


Όμως δεν πέρασαν άλλα σπουδαία ζητήματα, που επιδίωξαν οι κοσμοπολίτες, δεξιοί και αριστεροί, όπως η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κοινωνία.


Τώρα, με τον κ. Τσίπρα, οι ισχυρότατες μειονοψηφίες είναι έτοιμες να διαμορφώσουν το νέο κοινωνικό περιβάλλον, παραμορφώνοντας Αξίες, καταργώντας Αρχές και ξεριζώνοντας Παραδόσεις.


Έτσι θα ικανοποιηθούν όλοι οι άθεοι κοσμοπολίτες, ξένοι και δικοί μας, αφού η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια "σύγχρονη" κοινωνία, που η ανηθικότητα, η πνευματική αφασία και ο ηδονισμός θα είναι οι κανόνες ζωής και οι φυσιολογικοί άνθρωποι θα στηλιτεύονται ως ξεπερασμένοι και εκτός της μετανεωτερικής πραγματικότητας…

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να ψηφίσω τον κ. Τσίπρα, ούτε όποιον τυχόν εξυπηρετείται από τις επιδιώξεις του.


Θα ψηφίσω το μη χείρον. Προφάσει ή αληθεία ο κ. Αντ. Σαμαράς υποστηρίζει τη συνέχεια του Γένους, τον εκσυγχρονισμό με Ελληνικό πρόσωπο και την εθνική αξιοπρέπεια, όσο αυτή επιτρέπεται στο λαό της.


Κατά την άποψη μου αν ψηφίσω άλλο Κόμμα, πλην της ΝΔ, είναι ως να ψηφίζω τον κ. Τσίπρα.


Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν υπάρχει η πολυτέλεια των εκλογών του Μαϊου, τώρα η ψήφος είναι ως σε δημοψήφισμα.


Τώρα δεν επιλέγουμε οικονομικό μοντέλο.



Αυτό είναι ψευδαίσθηση.


Τώρα επιλέγουμε τρόπο ζωής για εμάς και τους απογόνους μας, για πολλά χρόνια μπροστά.


Αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρώ τα όσα έχω γράψει για τη ΝΔ, αλλά προτιμώ να δίνω τη μάχη μου με αυτήν, παρά με επιτήδειους Ηρόστρατους.



No comments:

Post a Comment