Wednesday, June 20, 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Διαβάζουμε στη Naftemporiki.gr από τον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:


«Έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές ενέργειες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης» ανέφερε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε σε παρατηρήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που έκανε λόγο για εξάντληση της υπομονής.


«Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής συζητείται ουσιαστικά», τόνισε, αλλά παράλληλα ζήτησε ευαισθησία από την πλευρά της Ελλάδας για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.


Ειδικότερα, ο Μπαγίς υπογράμμισε πως έχει επίγνωση της ανάγκης που αισθάνονται οι «περίπου 2.800 Ρωμιοί πολίτες, που ζουν στην Τουρκία, να γίνονται οι βαφτίσεις τους και οι κηδείες τους από θρησκευτικούς παράγοντες, οι οποίοι κατέχουν θεολογικές γνώσεις» και σημείωσε: «Η κυβέρνησή μας, πιστεύοντας ότι ο σεβασμός στην ελευθερία της συνείδησης θα πρέπει να είναι παγκόσμια αξία, θα συνεχίσει να εργάζεται και για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».


Τέλος, επανέλαβε ότι τα δικαιώματα των Ρωμιών πολιτών δεν εξαρτώνται από την αρχή της αμοιβαιότητας, αλλά θα έπρεπε «η Ελλάδα, ταυτόχρονα με την Τουρκία, να προβεί σε βήματα καλής θέλησης, διότι οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν έχουν ακόμα ένα νεκροταφείο, ούτε και τέμενος όπου θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις».


«Πράγματι, για μας είναι πολύ σημαντικό να δείξει η Ελλάδα την ίδια ευαισθησία για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Κρατώντας διάπλατες τις πόρτες του διαλόγου, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να απολαμβάνουν όλοι τα δικαιώματα τους, χωρίς προβλήματα».


Ούτε που κρύβουν πια οι Τούρκοι την αυθάδεια και τον εμπαιγμό έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαικής Ενώσεως.


Αντί ως υποψήφια προς ένταξη χώρα να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει υποχρέωση να υιοθετήσει για να θεωρηθεί έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωπαική Ενωση, επιβάλλει στην Ελλάδα τους όρους με τους οποίους θα γίνει το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.


Δεν απαιτεί, ισχυρίζεται, αμοιβαιότητα από την Ελλάδα στις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει, αλλά αυτό ακριβώς απαιτεί και εμπαίζει και λοιδορεί.


Γιατί το κάνει αυτό; Επειδή είναι Τούρκος. Τι σημαίνει Τούρκος; Βάρβαρος, σφαγέας, αδίστακτος, αφερέγγυος, αναξιόπιστος σε όλα. προπαντός σημαίνει κάποιος που δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.


Η κοροιδία θα σταματήσει ΜΟΝΟΝ με την αποφασιστική στάση της Ελλάδας, με την προσφυγή στα δικαστήρια και με το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ολα τα άλλα είναι σκέτη κοροιδία που εξυπηρετούν τα σχέδια των Τούρκων.

No comments:

Post a Comment