Wednesday, June 13, 2012

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

=========


Η Εκκλησία της Ελλάδος κατά ποιμαντικό χρέος ενεργούσα καταδίκασε στα χρόνια της δεκαετίας του 1950 τόσο τον τελευταίο πειρασμό, το γνωστότατο αηδέστατο αισχρούργημα του σατανόπληκτου Καζαντζάκη, όσο και τον καπετάν Μιχάλη.


Επέκειτο μάλιστα να διωχθεί και ποινικώς ο υβριστής του Θεανθρώπου αλλά υψηλά ιστάμενα κλιμάκια διαβεβαίωσαν το μηδενιστή συγγραφέα ότι έχει εγκαταληφθεί κάθε ιδέα διώξεώς του απ την ελληνική κυβέρνηση.


Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που απεφεύχθη η ποινική του δίωξη επειδή παρενέβησαν κάποια πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.


Ως γνωστόν ο Καζαντζάκης ανήκε στη μασσωνία ήδη απ το 1907.


Ο συνειρμός είναι αναπόφευκτος.


Βέβαια αν υβρίζονταν χυδαία οι γονείς ή τα ίδια τα υψηλά ιστάμενα αυτά πρόσωπα αμέσως θα εκινείτο η ποινική διαδικασία με σκοπό την καταδίκη των υβριστών.


Αλλά φαίνεται ότι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός είναι υποδεέστερος αξιολογικά κάποιων υπεροχικών πολιτικών προσώπων.


Αλλά και το Νοέμβριο του 1988 η τότε ΔΙΣ και ακολούθως η ΙΣΙ καταδίκασαν την αισχρή ταινία του Σκορτσέζε που βασίστηκε στο ομώνυμο καζαντζακικό βοθρόλυμα αφού όπως υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση η εν λόγω ταινία υβρίζει και προσβάλλει το πρόσωπο του Θεανθρώπου και ανατρέπει την περί Θεανθρώπου δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας.


Θεωρεί δε άξιους αναθεματισμού τα πρόσωπα που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της βλάσφημης ταινίας και άξιους μικρού αφορισμού τους θεατές της.


Αυτά δεν τα γνωρίζουν στο Βόσπορο;


Ό ενταύθα υποστηρικτής των μεγαλοσχολιτών τα αγνοεί;


Αλλά όταν μεγαλόσχημοι κληρικοί όπως π.χ. ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στυλιανός Χαρκιανάκις καθώς και κάποιοι ακαδημαικοί θεολόγοι εκθειάζουν το ερυθρό τέρας, κατά τον αείμνηστο άγιο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, σαν βαθειά θρησκευόμενη προσωπικότητα τι περιμένεις;

No comments:

Post a Comment