Tuesday, June 19, 2012

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ



ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Πολλά θαύματα κάνει η θαυματουργός εικόνα της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια αλλά το πιο μεγάλο θαύμα συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κάποιος με κοσμικά κριτήρια θα έλεγε ότι οι καταγγελίες για τα σκάνδαλα που είχαν ως αποτέλεσμα την καθαίρεση των κτιτόρων της Ιεράς Μονής, θα οδηγούσαν τους πιστούς να απομακρυνθούν από την Εκκλησία ή τουλάχιστον θα τους έκαναν να σταματούσαν να εκκλησιάζονται στην Οσία Ειρήνη και θα πήγαιναν σε άλλους ναούς.

Ευτυχώς η κατάληξη των πραγμάτων δεν είναι αυτή.

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
_______

Ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει στο μοναστήρι, συνεχίζει να σέβεται την Αγία Ειρήνη, συνεχίζει να ανάβει κεριά και καντήλια στην εικόνα της, να φέρνει άνθη και άλλες προσφορές για να τιμήσει την Αγία.

Οτι ώρα πάς κάποιοι θα περάσουν από την Οσία Ειρήνη. Τις πλείστες φορές νέοι στην ηλικία οι οποίοι γονατίζουν μπροστά στην εικόνα της Οσίας και της απευθύνουν τα αιτήματά τους.

Ορισμένοι από τους τακτικά εκκλησιαζόμενους δεν φαίνεται να έχουν πιστέψει τις καταγγελίες κατά των κτιτόρων. Αλλοι ίσως τις πίστεψαν. Ολων όμως η αγάπη και ο σεβασμός προς την Οσία Ειρήνη δεν έχει ψυγεί - έστω και κατά το ελάχιστον - και γι’ αυτό συνεχίζουν να εκκλησιάζονται στη Μονή απρόσκοπτα.

Ο ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ
________

Το πιο ωραίο είναι ότι ο νέος ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος και οι αλλοι πατέρες της Μονής έγιναν δεκτοί με πολλή σεβασμό και ευγένεια και ακούω από πολλούς εκκλησιαζομένους στην Οσία Ειρήνη να λένε πόσο καλός είναι και πόσο ωραία κηρύγματα κάνει παρόλον ότι ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να θεωρούν τον καθαιρεθέντα Μητροπολίτη θύμα συκοφαντίας και γι’ αυτό εξακολουθούν να διατηρούν αγάπη και σεβασμό προς αυτόν.

Ερωτώ: Θα ήταν ποτέ δυνατόν να συμβεί μεγαλύτερο θαύμα από αυτό;

Οταν δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες για σκάνδαλα κάποιος κοσμικά σκεπτόμενος θα έλεγε: “Πάει! Βούλιαξε το καράβι της Χρυσοβαλάντου.” Και όμως συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία του.

Η ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ
_________

Ποιος άλλος εκτός από τη χάρη της οσίας Ειρήνης είναι που διατηρεί τη Μονή σε λειτουργία;

Ασφαλώς δεν εξηγείται με ανθρώπινα κριτήρια το φαινόμενο.

Οσοι καλοί και αν είναι - και πραγματικά είναι - οι νέοι πατέρες και ο νέος ηγούμενος, δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν το μοναστήρι όρθιο χωρίς το μεγάλο αυτό θαύμα της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Γι’ αυτό τιτλοφόρησα το άρθρο ένα μεγάλο θαύμα της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Τα θαύματα όμως δεν γίνονται αυθαίρετα. “Οπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξης”, πλην όμως ο Θεός κάνει τα θαύματα εκεί που υπάρχει πίστη. Και υπάρχει μεγάλη πίστη μεταξύ των εκκλησιαζομένων στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ!
_________

Μας είπε σε κήρυγμά του, ο νέος ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής, ότι λαμβάνουν πολλά γράμματα που απευθύνονται κατευθείαν στην Αγία - όχι στον ηγούμενο ή στους πατέρες της Μονής - και ζητούν σε δεύτερο πρόσωπο από την Οσία να τους εκπληρώσει διάφορα αιτήματα! Να τους θεραπεύσει, να τους ενισχύσει και να τους ενδυναμώσει για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Θα ήταν ποτέ δυνατόν να παραγνωρίσουν τόσο πηγαία και αληθινή πίστη ο Θεός και η Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου;

Γι’ αυτό και ζούμε το σημερινό θαύμα της απρόσκοπτης συνέχισης της ζωής της Μονής.

Η πίστη στο Χριστό και ο σεβασμός προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους είναι το μπετόν αρμέ του οικοδομήματος της Εκκλησίας, η ασάλευτη πέτρα πάνω στην οποία στηρίζεται η Εκκλησία.

Γι’ αυτό όσα σκάνδαλα (πραγματικά ή όχι) και αν γίνουν, ούτε η πίστη των ανθρώπων τελικά χάνεται, ούτε η Εκκλησία ή τα μοναστήρια διαλύονται.

Γνωρίζετε κανένα θαύμα μεγαλύτερο από αυτό;

No comments:

Post a Comment