Saturday, June 16, 2012

O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ













Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Ακούτε, σεβαστέ μας πάτερ Βασίλειε Βολουδάκη, τι λέγει ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος;


“Δεν μπορεί ένας Χριστιανός να λέγη «με εκφράζει το α ή το β κόμμα».


Κάθε φορά θα σκέπτεται ποιο θα έχη τις ολιγότερον κακές συνέπειες, και αυτό θα ψηφίζη.


Θα ψηφίζουμε με αρχή, «το μη χείρον, βέλτιστον».


Αλλίμονο στο Χριστιανό που θα ειπή, «εμένα με εκφράζει το τάδε ή το τάδε κόμμα». Αυτός πολύ απέχει από του να είναι ένας συνειδητός Χριστιανός.”


Δεν νομίζω να μην κατανοείτε ότι είναι κάθετα αντίθετος με το κόμμα σας;


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ"

__________


“Χριστιανικά” κόμματα ξέρουν οι Παπικοί και οι Προτεστάντες.


"Χριστιανικά" κόμματα ήξερε ο αιρετικός Μακράκης και οι πνευματικοί του απόγονοι.


Δεν αναφερόμαστε σ’ αυτό το άρθρο στην πλάνη που εισάγετε στην Εκκλησία: Τον απαισιότατο Παποκαισαρισμό - Αγιατολλαχισμό.


Ούτε καν στην αδίστακτη παράβαση των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων που μετέρχεστε.


Αυτά ούτε που συζητούνται.


Είναι άπαξ διά παντός καθορισμένα. “Ιερεύς άρχων ανίερος” παππούλη μου. Τελεία και παύλα.


ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ

__________


Εδώ ο π. Επιφάνιος Θεοδωροπούλος προχωρεί ένα βήμα παρακάτω και εξηγεί ότι ΟΧΙ μόνον οι κληρικοί δεν είναι επιτρεπτόν να αναμιγνύονται άμεσα ή έμμεσα στην πολιτική, αλλά ΟΥΤΕ και οι λαικοί νομιμοποιούνται να ταυτίζονται ιδεολογικά με κόμματα.


Πρέπει να μετέχουν στα κοινά πλην όμως ΠΑΝΤΟΤΕ με την αρχή του “μη χείρον βέλτιστο”. Οχι του ιδανικού και του ανύπαρκτου “τέλειου” κόμματος (λ.χ. “των συνεχιστών του Καποδιστρίου”).


ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

_________


Αυτό βεβαίως δεν εμπόδιζε τον αείμνηστο Γέροντα να εκφράζει άποψη για όλα τα θέματα της πολιτικής και μάλιστα έντονη άποψη όπως λ.χ. για τους τρισάθλιους Πασόκους του Ανδρέα Παπανδρέου τους οποίους αποκαλούσε "Ούννους"!


Φανταστείτε, σεπτέ μας Γέρων π. Βασίλειε, τι θα έλεγε ο π. Επιφάνιος αν διαπίστωνε ότι ο κ. Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός και ότι θα δένουν και θα λύνουν στη ζωή της πατρίδας μας οι Μηλιός, Λιάκος, Ρεπούση, Δραγώνα και το συνάφι τους.


Δεν αναμένω φυσικά, Γέροντά μου, ότι θα έχετε την ταπείνωση έστω και τη δωδεκάτη να αποσύρετε τις υποψηφιότητες του λιλλιπούτειου σας κόμματος από τα ψηφοδέλτια για να αποδεσμεύσετε τους ψηφοφόρους σας ώστε να συντελέσουν στη διάσωση της πατρίδας μας από τους Ούννους και τους Βανδάλους που θα επελάσουν από τη Δευτέρα για να θύσουν και να απωλέσουν.


Αλλωστε για όσες αντιρρήσεις σας προβάλαμε με σειρά άρθρων ποτέ δεν απαντήσατε με επιχειρήματα. Μόνον με συνθήματα. Εδώ που τα λέμε τι να πείτε; Μπορεί ποτέ η εισαγωγή κακοδοξίας να βρεί ερείσματα;


ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ;

_______


Φημολογείται έντονα, Γερόντα μου σεβαστέ και πολυφίλητε, ότι η συμμετοχή της “Κοινωνίας” στις αυριανές εκλογές γίνεται “για το πάπλωμα”.


Ορισμένοι και μάλιστα όχι τυχόντες άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ασφαλώς και γνωρίζετε ότι θα συντριβείτε στις εκλογές και ότι δεν έχετε ούτε κατά διάνοιαν τη δυνατότητα να εκλέξετε βουλευτή.


Γνωρίζετε ότι στερείτε ψήφους στην κρίσιμη μάχη εναντίον του Σύριζα - Δημάρ.


Συμμετέχετε όμως στις εκλογές όχι για να συνεχίσετε “το έργο του Καποδίστρια”, αλλά επειδή ελπίζετε ότι το κόμμα σας θα εξασφαλίσει το 1.5 % των ψήφων για να χρηματίζεται από τον δημόσιο κορβανά.


Δεν είμαι φυσικά σε θέση να γνωρίζω αν αυτό αληθεύει. Σας αναφέρω μόνον τι φημολογείται.


ΕΓΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ

________


Αυτά που σίγουρα γνωρίζω είναι τα ακόλουθα:


1.) Είστε εισηγητής της κακοδοξίας του Παποκαισαρισμού στην Εκκλησία

2.) Είστε δεινός και αδίστακτος παραβάτης 7 Ιερών Κανόνων Οικουμενικών Συνόδων

3.) Αφαιρείτε ψήφους από όσους προσπαθούν να κρατήσουν τους εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας εκκλησιομάχους και εθνομηδενιστές μακρυά από την εξουσία

4.) Αν αληθεύει ότι “περί χρημάτων τον αγώνα ποιείσθε” τότε - ω τότε! - καλόν είναι να ενθυμείσθε ότι υπάρχει Θεός και ημέρα της Κρίσεως.


ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

________


Μη διστάσετε, σεβαστέ και λίαν προσφιλή μας Γέροντα - έστω και τώρα - να μετανοήσετε, να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη, να αποσύρετε τους υποψηφίους του κόμματος σας και να προσθέσετε τις όποιες δυνάμεις σας ως ανάχωμα εναντίον της επέλασης των εθνομηδενιστών και των Εκκλησιομάχων.


ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ

_________


Βεβαίως το θέλημα του Θεού θα γίνει οπωσδήποτε. Αν παροργίσαμε το Θεό σε βαθμό που αποφάσισε να μας τιμωρήσει με ότι πιο ελεεινό υπάρχει στον πολιτικό στίβο για να μας κυβερνά τότε "πόθεν άρξομαι θρηνείν;"


Τουλάχιστον σεβαστέ και αγαπητέ μας Γέροντα, ας μη γίνουμε το στιλέτο της δολοφονίας της πατρίδας μας.


No comments:

Post a Comment