Thursday, June 21, 2012

ΤΟ ΚΟΝΚΟΡΔΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ (ΡΑΝΤΟΒΙΤΣ)


ΤΟ ΚΟΝΚΟΚΟΡΔΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ (ΡΑΝΤΟΒΙΤΣ)


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:


“Όπως ανακοινώθηκε από το κράτος του Μαυροβουνίου ο Πρωθυπουργός Igor Luksic και ο Γενικός Γραμματέας του κράτους του Βατικανού Καρδινάλιος Tartisio Bertone, υπέγραψαν Κονκορδάτο, το οποίο ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ Βατικανού και του κράτους του Μαυροβουνίου.


Πρίν την υπογραφή του Κονκορδάτου είχε προηγηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Igor Luksic με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού.


Την υπογραφή του Κονκορδάτου με το Βατικανό επέκρινε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς γιατί θεωρεί ότι είναι «διάκριση εις βάρος οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής κοινότητας στο Μαυροβούνιο και γιατί παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα των θρησκευτικών κοινοτήτων».


Την Πέμπτη το πρωί, ο Πάπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φιλίπ Vujnaović με την ευκαιρία της ανταλλαγής των εγγράφων επικύρωσης της βασικής συμφωνίας μεταξύ του Μαυροβουνίου και του Βατικανού (Κονκορδάτο).


Η βασική συμφωνία υπεγράφη στις 24 Ιουνίου 2011 στο Βατικανό από τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ιγκόρ Luksic και τον Καρδινάλιο Tartisio Μπερτόνε και επικυρώθηκε στις 29 Μαΐου 2012 από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. Η συμφωνία, αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο καθώς και την ελευθερία λατρείας και δράσης» στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.”


Συγχαίρουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο (Ράντοβιτς) για τη σθεναρή στάση του έναντι του Βατικανού αλλά και των δυτικότροπων κινήσεων των ηγετών του Μαυροβουνίου, οι οποίοι επαισχύντως σπεύδουν αγαλλομένω ποδί να υποβάλουν τα σέβη τους προς τον αιρεσιάρχη της Ρώμης και προθυμοποιούνται να παραχωρήσουν υπερπρονόμια στους Παπικούς του Μαυροβουνίου.


Προσέξτε στο βίντεο ότι η κυρία που συνοδεύει τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου - εικάζω η σύζυγός του - φιλά το χέρι του Πάπα αν και - όπως και πάλιν εικάζω - είναι χριστιανή ορθόδοξη.!!!


Σεβασμιότατε Μαυροβουνίου! Μια και τα λέτε τόσο ωραία εναντίον όσων επιβουλεύονται την Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο (γι’ αυτό άλλωστε έχετε καταστεί στόχος εκ μέρους των Ισλαμιστών και των αιρετικών) γιατί δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλία για να αρθεί το σχίσμα που ταλανίζει την Εκκλησία της Σερβίας;

No comments:

Post a Comment