Sunday, June 24, 2012

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ "ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"


ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ “ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Μυστήριο μέγα ορώ και παράδοξον” με το θόρυβο που ανεφύη για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους”.

Αρχή των επιθέσεων ανέλαβε η ομάδα των "Πατριαρχικών" που εκφράζει τις θέσεις της στο ιστολόγιο του κ. Π. Ανδριόπουλου “Ιδιωτική Οδός”.

Ακολούθως - ή σχεδόν ταυτόχρονα - βάρεσαν κανονιές από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο με τη συνδρομή του γνωστού σατανικού και σοβαρά παρανοικού Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη.

Στη συνέχεια όμως είδαμε μια παράλληλη κίνηση εκ μέρους των σκληρού πυρήνα των “Χριστοδουλικών”, οι οποίοι σήκωσαν αντάρα πολέμου για το θέμα.

Ως να μην έφταναν όλοι αυτοί προσετέθησαν - κατά την εξόχως “Χριστοδουλική” εφημερίδα “Το Παρόν” - και μοναχοί του Αγίου Ορους (αλήθεια ποιοι;) στην αρμάδα κατά της ανέγερσης του “Τάματος”!

Πολύ περίεργο δεν είναι; Συνεκροτήθη αυτή η ετερόκλητη συμμαχία Πατριαρχικών, Χριστοδουλικών, τινών (αγνώστων;) Αγιορειτών, Ιερωνυμικών, Βαδραχανικών, Γκατζιρουλικών κτλ., κτλ. για να αποκλείσουν την ανέγερση μιας εκκλησίας;!!!

Πολύ δεν πάει;

Οσο για τις κατηγορίες της εφημερίδας “Το Παρόν” μένουμε εμβρόντητοι.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την ανέγερση του “Τάματος”!

Δεν υπερβαίνει όμως κάθε εσκαμμένο να συκοφαντείται το ευσεβές και φιλάνθρωπο ζεύγος Γ. και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου επί κερδοσκοπία την ώρα που οι πάντες γνωρίζουν ότι ζει με ασκητική λιτότητα που φτάνει στα άκρα και που διέθεσε την κολοσσιαία ιδιωτική περιουσία του για την ανέγερση του “Τάματος” και για άλλα φιλανθρωπικά έργα;

Ποιος και γιατί νιώθει την ανάγκη να συκοφαντήσει το ζεύγος Αναγνωστοπούλου με τόσο αδίστακτο τρόπο;

Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ.

Οσο για τους μοναχούς του Αγίου Ορους ποιοι να είναι άραγε;

Και τι δουλειά έχουν να ανακατεύονται με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορά την ανέγερση μιας εκκλησίας;

Πολύ - πολύ περίεργα μου φαίνονται όλα αυτά.

Τέλος πάντων η επίθεση του Σεβ. Αττικής είναι ίσως εύκολο να γίνει κατανοητή ως έκφραση της δικαιολογημένης πικρίας που αισθάνεται και ως αντιπολιτευτική κορώνα κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που τον αδίκησε και εξακολουθεί να τον αδικεί τόσο κατάφωρα.

Το ξέσπασμα του σατανικού Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη πάλιν εξηγείται επειδή ο άνθρωπος είναι σοβαρά παρανοική προσωπικότητα και την επιτυχία του ζεύγους Αναγνωστοπούλου τη θεώρησε ως δάγκωμα στην άρρωστη του ψυχοσύνθεση.

Οι Πατριαρχικοί πάλιν ίσως αντιδρούν επειδή γνωρίζουν τα εν γένει συναισθήματα του ζεύγους Αναγνωστοπούλου έναντι του Οικουμενισμού.

Οι Χριστοδουλικοί όμως; Γιατί λυσσούν περισσότερο από κάθε άλλο εναντίον του “Τάματος”;

Εξ όσων αντιλαμβάνομαι - ίσως κάνω λάθος δεν είμαι βέβαιος - ο κ. Αναγνωστόπουλος όπως και ο κ. Στ. Λαγουρός, ο κ. Χολέβας κτλ. ανήκουν σ’ αυτούς οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του αείμνηστου Χριστόδουλου, τον αναπολούν νοσταλγικά εξαιτίας της επίδρασης που είχε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος στον κόσμο.

Αρα το ζεύγος Αναγνωστοπούλου δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίπαλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Γιατί λοιπόν όλη αυτή η λύσσα εναντίον του φιλάνθρωπου ζεύγους;

Οι μοναχοί πάλιν του Αγίου Ορους;!

Αυτό και αν είναι μυστήριο που δεν θα κατανοήσουμε ποτέ εκτός και αν μάθουμε ποιοι μοναχοί είναι αυτοί και σε ποιο ή σε ποια μοναστήρια του Αγίου Ορους υπάγονται!

Ρε παιδιά! Για όνομα του Θεού! Μην τρελλαθούμε δηλαδή!

Εχουμε να κάνουμε με μια τεράστια ιδιωτική περιουσία την οποία οι κάτοχοί της θέλουν να αφιερώσουν για την ανοικοδόμηση μιας εκκλησίας.

Οσες επιμέρους αντιρρήσεις και αν υπάρχουν για ποιο λόγο οι άνθρωποι αυτοί δέχονται πανταχόθεν τόσο ισχυρούς και ανελέητους κανονιοβολισμούς;

Εκτός εάν...(Αλλά θα χρειαστεί να επανέλθουμε...)

No comments:

Post a Comment