Wednesday, June 20, 2012

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ;




ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Διαβάζουμε στον “Φιλελεύθερο”:


“Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη Δευτέρα σε δύο πόλεις της βόρειας Νιγηρίας σε συγκρούσεις που υποκίνησαν οι ισλαμιστές, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.


Οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ μάχονταν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην απομονωμένη πόλη Νταματούρου, κοντά στο προπύργιό τους, όλη την Τρίτη, είπε στο Reuters ο αστυνομικός διευθυντής της Πολιτείας Γιόμπε, Πάτρικ Εγκμπουνίβε.


Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 34 αντάρτες και έξι αστυνομικοί.


Επιπλέον, στην πόλη Καντούνα, επίσης στα βόρεια της χώρας, μουσουλμάνοι και χριστιανοί κάτοικοι συγκρούστηκαν με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών την περασμένη Κυριακή.


Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή είπε ότι έχουν καταγραφεί 40 νεκροί και 62 τραυματίες.


Στην κρίση παρενέβη ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, εναντίον των χριστιανών της Νιγηρίας και κάλεσε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε πράξεις αντιποίνων.


«Παρακολουθώ με βαθιά ανησυχία τις ειδήσεις από τη Νιγηρία όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις, κυρίως εναντίον χριστιανών, συνεχίζονται» είπε ο ποντίφικας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν το δρόμο της εκδίκησης», αλλά «θα συνεργαστούν για να οικοδομήσουν μια ειρηνική κοινωνία στην οποία θα διασφαλίζεται το δικαίωμα του καθενός να ομολογεί την πίστη του».


Δεν θέλω να εστιάσω την προσοχή του καλού αναγνώστη στις λεπτομέρειες της νέας σφαγής των χριστιανών στη Νιγηρία.


Είναι παντελώς αχρείαστο.


Η “χριστιανοφοβία” και οι ατέλειωτες εξοντωτικές επιθέσεις του Ισλάμ εναντίον των χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταντήσει κυριολεκτικά μάστιγα που απειλεί ακόμη και με βιολογική εξόντωση τους χριστιανούς.


Ακόμη και οι εκ γενετής τυφλοί μπορούν να δουν την οφθαλμοφανή και αυταπόδεικτη αυτή αλήθεια.


Αλλού θέλω να εστιάσω την προσοχή του καλού αναγνώστη.


Σπεύδουν οι δικοί μας και από την Κύπρο και από την Ελλάδα και από τη Μέση Ανατολή και από τη Σερβία κτλ. στο Βατικανό για να εξασφαλίσουν τη συμμαχία του και την αρωγή του για να επιβιώσουν.


Για δέστε όμως πώς κλαψουρίζει ο Πάπας Βενέδικτος σαν μικρό παιδί έναντι των Ισλαμιστών της Νιγηρίας. Κυριολεκτικά τους ικετεύει να γίνουν “καλά παιδιά”.


Σιγά μη δεν ακούσουν οι Ισλαμιστές την έκκληση του Πάπα!


Ερωτούμε τους Οικουμενιστές και τους άλλους εραστές των Διαθρησκειακών Διαλόγων: Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι δεν θα έκανε κάτι ουσιαστικό ο Πάπας Βενέδικτος αν μπορούσε να το κάνει για να βοηθήσει τους χριστιανούς της Νιγηρίας, της Τουρκίας, της Μέσης Αναντολής, των Φιλιππινών κτλ. πλείστοι όσοι από τους οποίους είναι οπαδοί του Βατικανού;


Αν λοιπόν ο Πάπας δεν μπορεί να κουνήσει ούτε το μικρό του το δακτυλάκι για να βοηθήσει τους δικούς του οπαδούς δεν είναι κυριολεκτικά παράλογο να πιστεύουμε ότι είναι σε θέση να βοηθήσει τους Ορθόδοξους πιστούς;


Δεν είμαστε αντίθετοι στην καταγγελία των Ισλαμιστών σε όλα τα θρησκευτικά και πολιτικά διεθνή φόρα νοουμένου ότι

1.) δεν παραβιάζονται οι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν αυστηρά τη συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους,

2.) δεν εμπεδώνεται ο “λαικός Οικουμενισμός” και

3.) δεν γίνονται εκπτώσεις σε θέματα πίστεως.


Ταυτόχρονα όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι δεν είναι χρήσιμοι σε κανένα άλλο παρά στο Ισλάμ για να παρουσιάζει ένα δήθεν φιλειρηνικό και διαλλακτικό πρόσωπο οι οπαδοί του οποίου έχουν δήθεν κάθε καλή διάθεση να συμβιώσουν με τους οπαδούς των άλλων θρησκειών.

No comments:

Post a Comment